Σελίδες

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

TV SHOWS 9

1.LES REVENANTS

Βαθμολογία:8/10

Story:Τι γίνεται όταν μια μέρα οι νεκροί επιστρέφουν ανάμεσα στους ζωντανούς και διεκδικούν το δικαίωμά τους να συνεχίσουν να υπάρχουν στον κόσμο μας; Και κυρίως όταν αυτό είναι μόνο η αρχή για την φρικτή συνέχεια;

Σχόλιο:Season 1:Απ’τον τίτλο θα μπορούσε κανείς να νομίζει πως θα δει μια σειρά με ζόμπι αλλά αυτό δεν ισχύει! Οι νεκροί που επιστρέφουν εδώ μοιάζουν τελείως φυσιολογικοί και η ιστορία εστιάζει στο μυστήριο που αφορά την εμφάνιση τους και τον λόγο που επέστρεψαν! Ο ρυθμός είναι αργός και δεν έχει ραγδαίες εξελίξεις κάθε επεισόδιο ωστόσο διαθέτουν όλα μια συγκρατημένη ένταση και υπάρχουν και κάποιες ανατριχιαστικές στιγμές! Είναι απ΄τις σειρές που, όπως και το πρόσφατο ‘the leftovers’, βασίζονται στο μυστήριο και τα ερωτηματικά που δημιουργούν κι έτσι η πραγματική τους αξία θα εκτιμηθεί μόλις αυτά αρχίζουν να απαντώνται ωστόσο μέχρι στιγμής έχει δώσει ένα πολύ καλό δείγμα κι έχει κινήσει σε μεγάλο βαθμό την περιέργεια μου!(8)
Season 2:Η δεύτερη σεζόν δίνει αρκετές απαντήσεις ωστόσο αφήνει και κάποια ερωτήματα,τα οποία ελπίζω να υπάρξει μια τρίτη σεζόν που θα τα απαντήσει!Μου άρεσαν πολύ όλα τα επεισόδια και παρά τον αργό ρυθμό δεν με κούρασαν καθόλου!Προσφέρει αρκετές δυνατές στιγμές και λειτουργεί άψογα σαν αλληγορικό δράμα με μια εξαιρετική ατμόσφαιρα τρόμου!(8)
 


2.FARGO

Βαθμολογία:8/10

Story:Η σειρά λαμβάνει μέρος στην χιονισμένη Μινεσότα και ακολουθεί την ιστορία της άφιξης του μυστηριώδους Lorne Malvo (Billy Bob Thornton) που με τις δολοπλοκίες του καταφέρνει να μπλέξει τον αγαθό ασφαλιστή Lester Nygaard (Martin Freeman) φτάνοντας τον στο χείλος της καταστροφής.

Σχόλιο:Season 1:Ανθολογία σειράς που σε κάθε σεζόν θα μας παρουσιάζει και διαφορετική ιστορία! Όσον αφορά την πρώτη σεζόν την βρήκα πραγματικά εξαιρετική σε όλα τα επίπεδα! Σε 10 επεισόδια κατάφερε να μας δώσει μια ενδιαφέρουσα και πλήρως ανεπτυγμένη ιστορία και να μας παρουσιάσει ολοκληρωμένους χαρακτήρες! Παρά το γεγονός ότι η ιστορία είναι κάπως τραβηγμένη και περιέχει και μπόλικο χιούμορ κατάφερε να δείχνει ρεαλιστική! Και μπορεί η σειρά να είναι και κάπως χιουμοριστική ωστόσο δεν φοβάται να γίνει και υπερβολικά βίαιη και αυτό μου άρεσε πάρα πολύ! Σημαντικό προτέρημα της σειράς είναι και οι συγκλονιστικές ερμηνείες! Έχουμε τον Billy Bob Thornton που ερμηνεύει έναν άκρως επικίνδυνο δολοφόνο και καταφέρνει να γίνεται τόσο τρομακτικός όσο και αστείος με μεγάλη επιτυχία! Η πρωταγωνίστρια Allison Tolman ξεφεύγει απ’τα στερεότυπα της καλλονής πρωταγωνίστριας μιας και είναι μια γυναίκα με κάποια παραπάνω κιλά και καταφέρνει να αποδώσει άψογα μια ρεαλιστική δυναμική αστυνομικό! Και φυσικά έχουμε και την απίστευτη ερμηνεία του Martin Freeman που μας παρουσιάζει έναν χαρακτήρα που έχει την μεγαλύτερη εξέλιξη στη σειρά και καταφέρνει να αποδώσει όλες του τις εκφάνσεις άριστα!(9)

Season 2: Η δεύτερη σεζόν αποτελεί prequel με πρωταγωνιστή τον πατέρα της πρωταγωνίστριας της πρώτης σεζόν!Την βρήκα πολύ καλή,υπάρχουν κι εδώ οι γερές δόσεις αίματος αλλά και χιούμορ και επίσης εξαιρετικές είναι οι ερμηνείες όλου του cast!Από τους ήρωες ξεχώρισα το ζευγάρι των επαρχιωτών και ιδιαίτερα του χαρακτήρα που υποδύεται η  Kirsten Dunst,την οποία βρήκα πραγματικά απολαυστική σε κάθε της εμφάνιση και επίσης μου άρεσε ο φονικός ινδιάνος Hanzee!Γενικά παρά τον αργό της ρυθμό η ιστορία κράτησε το ενδιαφέρον μου αμείωτο και δεν με κούρασε καθόλου κι αυτό χάρη στη πολύ καλή ανάπτυξη των χαρακτήρων!(8)

Season 3:Η τρίτη σεζόν ασχολείται με την διαμάχη δυο δίδυμων αδερφών που προσπαθώντας να ξεγελάσουν ο ένας τον άλλον δημιουργούν ένα χάος!Το πρώτο μισό της σεζόν το βρήκα αρκετά αργό ωστόσο όσο προχωρούσαν τα επεισόδια έβλεπα τη σειρά με όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον!Για άλλη μια φορά η σειρά προσφέρει φοβερή σκηνοθεσία και εκπληκτικές ερμηνείες αλλά το δυνατό κομμάτι αυτής της σεζόν είναι οι χαρακτήρες της!Τόσο οι μεγάλοι ρόλοι,(όπως η δυναμική και προσωπικά αγαπημένη μου,η Nikki ή ο γλοιώδης κακός,o Varga) όσο και οι μικρότεροι (όπως η αξιαγάπητη αστυνομικός,Winnie ή ο κινέζος εκτελεστής),κερδίζουν τις εντυπώσεις και σε κάνουν να θες να δεις πως θα εξελιχθούν οι χαρακτήρες τους!Κάτι που δεν μου άρεσε από αυτή τη σεζόν ήταν ότι δεν είναι τόσο βίαιη όσο οι προηγούμενες!Γενικά λοιπόν θεωρώ ότι είναι η πιο αδύναμη απ'τις 3 σεζόν,όμως και αυτή είναι απολαυστική!(7,5)

Season 4: Η τέταρτη σεζόν έχει στο επίκεντρο της ιστορίας της δυο αντίπαλες συμμορίες και την μάχη που δίνουν για εξουσία και παράλληλα βλέπουμε και τις ιστορίες διάφορων ανθρώπων που μπλέκονται άθελα τους ή και ηθελημένα με αυτές! Θυμίζει peaky blinders διατηρώντας όμως και το μαύρο χιούμορ που χαρακτηρίζει το ύφος της σειράς! Σίγουρα δεν με άφησε εξίσου ευχαριστημένο με τις υπόλοιπες σεζόν καθώς ούτε το θέμα με τις συμμορίες το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον και επίσης διατηρεί έναν αρκετά αργό ρυθμό με αποτέλεσμα να με κάνει να βαρεθώ σε κάποιες στιγμές ωστόσο μου άρεσε η πληθώρα χαρακτήρων που έχει (αγαπημένη η δολοφονική νοσοκόμα) και οι ανατρεπτικές αλληλεπιδράσεις τους και επίσης η ποιότητα και το πετυχημένο χιούμορ της σειράς υπάρχουν κι εδώ οπότε όποιος είναι φαν της σειράς θα απολαύσει αρκετά κι αυτήν!(7)

Season 5: Η πέμπτη και τελευταία σεζόν έχει να κάνει με μια φαινομενικά συνηθισμένη νοικοκυρά που βρίσκεται για κάποιο λόγο κυνηγημένη από έναν διεφθαρμένο σερίφη! Ήταν μια πολύ διασκεδαστική σεζόν η οποία σε βάζει στο κλίμα από την πρώτη σεζόν χάρη στην γεμάτη εξελίξεις πλοκή και τους ενδιαφέροντες χαρακτήρες και σε κρατάει καθηλωμένο μέχρι το τελευταίο επεισόδιο παρότι υπάρχουν στιγμές που ο ρυθμός χαμηλώνει ταχύτητα! Για ακόμα μια φορά η σεζόν πετυχαίνει να ισορροπήσει άψογα το πετυχημένο χιούμορ με την αγωνία και τις σκληρές εξελίξεις και καταφέρνει να περάσει με επιτυχία τα μηνύματα που θέλει σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία και την πατριαρχία! Επίσης όλοι οι χαρακτήρες έχουν κάτι να δώσουν, με την πρωταγωνίστρια (Juno Temple) εννοείται να ξεχωρίζει η οποία μας χαρίζει και κάποιες α λα home alone παγίδες και στα συν της σεζόν και η πολύ ενδιαφέρουσα ως προς το πως εξελίσσεται σχέση της με την bitchy πεθερά που την υποδύεται η Jennifer Jason Leigh!(8)



3.THE STRAIN

Βαθμολογία:7/10

Story:Ένα αεροπλάνο προσγειώνεται με κλειστά τα φώτα και σφραγισμένες τις πόρτες στο Διεθνές Αεροδρόμιο Τζον Κένεντι. Ο επιδημιολόγος Εφραίμ Γκουντγουέδερ και η ομάδα του καλούνται να εξερευνήσουν ένα μυστηριώδες ξέσπασμα ιού, χαρακτηριστικό γνώρισμα του οποίου είναι ένα αρχαίο στέλεχος του βαμπιρισμού. Καθώς η επιδημία εξαπλώνεται, ο Εφραίμ, η ομάδα του και κάποιοι Νεοϋορκέζοι ρίχνονται στη μάχη για τη σωτηρία της ανθρωπότητας… 

Σχόλιο: Season 1: Σειρά τρόμου που προσεγγίζει με διαφορετικό τρόπο το θέμα των βρικολάκων και μας δίνει μια πρωτότυπη ιστορία! Την βρήκα διασκεδαστική στο σύνολο ωστόσο δεν βρήκα τους χαρακτήρες της αρκετά ενδιαφέροντες και επίσης δεν έχει δυνατές εκπλήξεις! Στα μείον και κάποιες όχι και τόσο καλές ερμηνείες! Γενικά τα επεισόδια κυλάνε ευχάριστα χωρίς όμως να με κάνουν να κολλήσω και να περιμένω με αγωνία το επόμενο! Το ίδιο θεματάκι έχει και το φινάλε της σεζόν, που ναι μεν είναι ικανοποιητικό ωστόσο δεν μου δημιουργεί και καμιά τρομερή αγωνία για την συνέχεια! Πάντως αξίζει σίγουρα μια ματιά για τους φάν του τρόμου, μιας και μας παρουσιάζει κάτι σχετικά ξεχωριστό (όσον αφορά τα ‘πλάσματα’)!(7)
Season 2:Η δεύτερη σεζόν κινείται στα ίδια επίπεδα,προσφέρει διασκεδαστικά επεισόδια,μπόλικη δράση ωστόσο παραμένει το ζήτημα με τους χαρακτήρες μιας και δεν μπορώ να πω πως με έχει κερδίσει ακόμα κάποιος ιδιαίτερα,παρότι σε αυτή τη σεζόν τουλάχιστον έγιναν προσπάθειες!Το τελευταίο επεισόδιο της σεζόν ήταν αρκετά δυνατό και προσφέρει και συναισθηματικές στιγμές!Επίσης μου άρεσε σε αυτή τη σεζόν η προσθήκη των 'αραχνόπαιδων'!Τώρα όσον αφορά τα αρνητικά,υπάρχουν αρκετά κλισέ και υπάρχουν σκηνές που επαναλαμβάνονται!Για παράδειγμα πάντα όταν εμφανίζεται ένας κακός πρωταγωνιστής οι ήρωες δεν μπορούν να πυροβολήσουν στον στόχο,ενώ για οποιονδήποτε άλλον δείχνουν να έχουν πολύ καλές σκοπευτικές ικανότητες!Επίσης δεν μου άρεσε η έκβαση του χαρακτήρα του Zack μιας και έχει γίνει εκνευριστικός,αλλά ούτε και η αντικατάσταση του μικρού ηθοποιού που τον υποδύεται!Πάντως η σεζόν στο σύνολο με άφησε ικανοποιημένο!(7)
Season 3:Έχουμε φτάσει στην τρίτη σεζόν της σειράς και ακόμη κανένας χαρακτήρας δεν έχει καταφέρει να γίνει πολύ ενδιαφέρον ή συμπαθής!Έγιναν προσπάθειες σε αυτή τη σεζόν με κάποια flashbacks όμως δεν πέτυχαν πολλά!Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όλα όσα γίνονται στη σειρά να μην 'αγγίζουν' πραγματικά!Ωστόσο η σειρά προχωράει την ιστορία της και δεν γίνεται βαρετή!Επίσης κάτι που μου άρεσε είναι το ότι ο μικρός Zack πλέον με αυτό που έκανε στο τελευταίο επεισόδιο μπορεί να θεωρηθεί ότι ανήκει στους κακούς και να είναι δικαιολογημένα εκνευριστικός,ελπίζω μόνο μην το 'γυρίσουν' στην επόμενη σεζόν και το παρουσιάσουν σαν μια στιγμή αδυναμίας του!(6)
Season 4:Τέταρτη και τελευταία σεζόν και αποτελεί ένα ικανοποιητικό κλείσιμο στην ιστορία!Όπως είναι λογικό έχει δυνατές εξελίξεις και την βρήκα αρκετά διασκεδαστική στο σύνολο!Όλα κύλησαν πολύ καλά χωρίς όμως να δώσει κάτι το εντυπωσιακό!Βέβαια δεν υπήρξε και το καλύτερο χτίσιμο σε όλη τη διάρκεια της σειράς για να γίνει και εντυπωσιακή στο κλείσιμο της!Ενώ υπήρχε μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα ιδέα,η εκτέλεση της ήταν κλισεδιάρικη και οι χαρακτήρες ποτέ δεν απέκτησαν πραγματικό ενδιαφέρον!Πάντως είναι μια ικανοποιητική σειρά τρόμου και η σεζόν αυτή αποτελεί ένα θετικό κομμάτι του συνόλου της σειράς!(7)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου