Σελίδες

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

CLASSIC DUELS 184



 THE LIVING DEAD GIRL(1982):15%                    POISON FOR THE FAIRIES(1986):85%


THE LIVING DEAD
STORY: Όταν ο τάφος της Catherine (Francoise Blanchard) παραβιάζεται από κάτι κλέφτες που θέλουν να βεβηλώσουν τον τάφο, η Catherine επιστρέψει από τους νεκρούς με την επιθυμία να επιστρέψει στο σπίτι όπου μεγάλωσε και διψά για αίμα. 

POISON FOR THE FAIRIES
STORY: Ένα 10χρονο κορίτσι πείθει την μοναχική της συμμαθήτρια ότι είναι μάγισσα και την κάνει βοηθό της. Αν και τα παιχνίδια τους είναι γεμάτα αφέλεια, σταδιακά αποκτούν όλο και πιο σκοτεινό χαρακτήρα...(moveitmag.gr)


Σχόλιο: Το living dead girl είναι μια πολύ βίαιη γαλλική ταινία τρόμου που μπορεί να υστερεί κάπως σε πλοκή, να έχει αργό ρυθμό και κάποιες κακές ερμηνείες αλλά σε κερδίζει με την ατμόσφαιρα του, με κάποιες αρκετά creepy σκηνές και με το μπόλικο gore που διαθέτει!

Το poison for the fairies είναι μια εκ πρώτης όψεως παιδική ιστορία που παίρνει όμως ανατριχιαστικές προεκτάσεις! Έχει ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο που μας δείχνει το πως ο συνδυασμός της παιδικής αφέλειας με την παιδική πονηριά μπορεί να γίνει επικίνδυνος και μας κρατάει καθηλωμένους σε όλη τη διάρκεια μιας και δεν ξέρουμε το πότε θα στραβώσει κάτι! Σίγουρα είναι κάπως προβλέψιμο το που το πάει αλλά όλη η διάρκεια πετυχαίνει να μας κάνει να νιώθουμε διαρκή ανησυχία! Σε εξαιρετικό επίπεδο είναι και η σκηνοθεσία και οι ερμηνείες!

Αν και το living dead girl προσεγγίζει ξεκάθαρα περισσότερο το είδος του τρόμου, το poison for the fairies είναι μια πολύ πιο προσεγμένη στο σύνολο ταινία και πολύ πιο αποτελεσματική σε αυτά που έχει να δώσει!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου