Σελίδες

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

TOP 3 (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024)


 

TV-SERIES: THE DEAD LANDS (2020-)


 Βαθμολογία:5,5/10

Είδος: Περιπέτεια φαντασίας, τρόμου

Story: Ο Waka, ένας δολοφονημένος πολεμιστής Māori που επέστρεψε από την μεταθανάτια ζωή και η Mehe, μια αποφασισμένη νεαρή γυναίκα, ξεκινούν ένα ταξίδι για να ανακαλύψουν το ποιος χάλασε τον κόσμο και το πως να κλείσουν το κενό ανάμεσα στους ζωντανούς και τους πεθαμένους.(themoviedb.org)

Σχόλιο: Season 1: Η σειρά βασίζεται στην ομώνυμη ταινία του 2014 και έχει να κάνει με μια διαφορετική εκδοχή των ζόμπι στην εποχή της φυλής των Maori! Στα θετικά βάζω τα πρωτότυπα στοιχεία που διαθέτει και το όλο στόρι των Maori που μας δίνει κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, βρήκα καλά χορογραφημένες κάποιες σκηνές πάλης και επίσης βρήκα συμπαθητικό το πρωταγωνιστικό δίδυμο! Δυστυχώς όμως σαν πλοκή δεν μπορώ να πω πως μου δημιούργησε τρελό ενδιαφέρον, βρήκα την σειρά υπερβολικά φτωχή σε τρόμο και αίμα και σκηνοθετικά μου φάνηκε αρκετά χαμηλού προυπολογισμού και χαμηλής αισθητικής ενώ δεν λείπουν και κάποιες κακές ερμηνείες! Η σεζόν κλείνει με ανοιχτό το ενδεχόμενο της συνέχειας, μιας συνέχειας που δεν έχει σιγουρευτεί ακόμα πως θα υπάρξει οπότε δεν μπορώ να πω πως θα πρότεινα σε κάποιον να δει την σειρά!(5,5)



Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

TV-SERIES: GEN V (2023-)


 Βαθμολογία: 8/10

Είδος: Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, κωμωδία

Story: Από τον κόσμο της σειράς Σώμα Δίωξης Υπερηρώων έρχεται η Γενιά V, μια συναρπαστική νέα σειρά που διαδραματίζεται στο μόνο κολέγιο για υπερήρωες στην Αμερική. Χαρισματικοί φοιτητές δοκιμάζουν τα όρια της ηθικής τους καθώς ανταγωνίζονται για την κορυφή της κατάταξης και για να μπουν στην ελίτ ομάδα Επτά. Όταν αποκαλύπτονται τα μυστικά της σχολής, πρέπει να αποφασίσουν τι ήρωες θέλουν να γίνουν.(yourate.gr)

Σχόλιο: Season 1: Spin-off της αγαπημένης σειράς 'the boys' που χρησιμοποιεί την ίδια συνταγή σε μια πιο εφηβική εκδοχή! Όλα τα στοιχεία που αγαπήσαμε στην πρωτότυπη σειρά υπάρχουν κι εδώ, έχουμε συμπαθείς χαρακτήρες με ενδιαφέρουσες υπερδυνάμεις οι οποίες αξιοποιούνται ώστε να μας δώσουν απολαυστικές splatter σκηνές,  έχουμε πετυχημένο χιούμορ και δεν λείπουν και κάποιες εφευρετικές σκηνές που σου μένουν στη μνήμη! Το μόνο που θα ήθελα είναι κάτι πιο δυνατό ως προς την 'villain' μεριά αλλά και πάλι η ιστορία όπως μας δόθηκε ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική, μου δημιούργησε μεγάλο ενδιαφέρον για την συνέχεια και στα συν είναι και η σύνδεση με την πρωτότυπη σειρά μέσα από τα cameo κάποιων εκ των πρωταγωνιστών της!(8)



Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

TV-SERIES: THE RIG (2023-)


 Βαθμολογία: 6/10

Είδος: Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, δράμα μυστηρίου

Story: Η σειρά εξελίσσεται πάνω στην πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου Kishorn Bravo, που είναι εγκατεστημένη στα ανοικτά της Σκωτίας. Όταν το πλήρωμα ετοιμάζεται για την προγραμματισμένη επιστροφή στη στεριά, μια μυστηριώδης και απρόσμενη ομίχλη αρχίζει να καλύπτει τα πάντα και σύντομα ανακαλύπτουν πως όλες οι επικοινωνίες με την ακτή και τον έξω κόσμο είναι εκτός λειτουργίας. Καθώς προσπαθούν να ανακαλύψουν τι βρίσκεται πίσω από αυτήν την περίεργη δύναμη, οι δεσμοί σπάνε και νέες συμμαχίες δημιουργούνται.

Σχόλιο: Season 1: Σειρά επιστημονικής φαντασίας που προσεγγίζει τον οικολογικό τρόμο και αφορά έναν έξυπνο και θανατηφόρο οργανισμό! Σαν ιδέα την βρήκα ενδιαφέρουσα αν και όχι πρωτότυπη, αποτελείται από 6 μόνο επεισόδια τα οποία βλέπονται ευχάριστα και έχει κάποιες σχετικά απρόσμενες εξελίξεις, όχι όμως κάτι που να σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό! Δυστυχώς θεωρώ πως δεν έγινε καλή ανάπτυξη των χαρακτήρων με αποτέλεσμα να περνάνε όλοι τελείως αδιάφοροι και οι συμπεριφορές προσαρμόζονται ανάλογα με την κατεύθυνση που θέλει να πάρει η ιστορία χωρίς να δείχνουν πειστικές! Όσον αφορά τα εφέ, υπάρχουν κάποια καλά αλλά και κάποια παλιομοδίτικα και επίσης βρήκα την σειρά πολύ φτωχή σε δράση και βία! Είναι μια σειρά που βλέπεται ανώδυνα λοιπόν αλλά δεν έχει και κάτι που να σε κάνει να κολλήσεις με αυτήν ωστόσο δημιουργεί μια περιέργεια για την συνέχεια την οποία θα παρακολουθήσω αν υπάρξει όντως δεύτερη σεζόν και αν δεν έχω ξεχάσει τελείως την ύπαρξη της!(6)



Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

TV SHOWS 9

1.LES REVENANTS

Βαθμολογία:8/10

Story:Τι γίνεται όταν μια μέρα οι νεκροί επιστρέφουν ανάμεσα στους ζωντανούς και διεκδικούν το δικαίωμά τους να συνεχίσουν να υπάρχουν στον κόσμο μας; Και κυρίως όταν αυτό είναι μόνο η αρχή για την φρικτή συνέχεια;

Σχόλιο:Season 1:Απ’τον τίτλο θα μπορούσε κανείς να νομίζει πως θα δει μια σειρά με ζόμπι αλλά αυτό δεν ισχύει! Οι νεκροί που επιστρέφουν εδώ μοιάζουν τελείως φυσιολογικοί και η ιστορία εστιάζει στο μυστήριο που αφορά την εμφάνιση τους και τον λόγο που επέστρεψαν! Ο ρυθμός είναι αργός και δεν έχει ραγδαίες εξελίξεις κάθε επεισόδιο ωστόσο διαθέτουν όλα μια συγκρατημένη ένταση και υπάρχουν και κάποιες ανατριχιαστικές στιγμές! Είναι απ΄τις σειρές που, όπως και το πρόσφατο ‘the leftovers’, βασίζονται στο μυστήριο και τα ερωτηματικά που δημιουργούν κι έτσι η πραγματική τους αξία θα εκτιμηθεί μόλις αυτά αρχίζουν να απαντώνται ωστόσο μέχρι στιγμής έχει δώσει ένα πολύ καλό δείγμα κι έχει κινήσει σε μεγάλο βαθμό την περιέργεια μου!(8)
Season 2:Η δεύτερη σεζόν δίνει αρκετές απαντήσεις ωστόσο αφήνει και κάποια ερωτήματα,τα οποία ελπίζω να υπάρξει μια τρίτη σεζόν που θα τα απαντήσει!Μου άρεσαν πολύ όλα τα επεισόδια και παρά τον αργό ρυθμό δεν με κούρασαν καθόλου!Προσφέρει αρκετές δυνατές στιγμές και λειτουργεί άψογα σαν αλληγορικό δράμα με μια εξαιρετική ατμόσφαιρα τρόμου!(8)
 

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

TOTALLY KILLER 2023

Βαθμολογία: 8/10

Είδος: Κωμωδία τρόμου

Story: 35 χρόνια μετά την σοκαριστική δολοφονία τριών έφηβων, ο κακόφημος 'Sweet Sixteen Killer' επιστρέφει την βραδιά του Χάλογουιν για να πάρει το τέταρτο θύμα του. Η 17χρονη Jamie (Kiernan Shipka) αγνοεί τις προειδοποιήσεις της υπερπροστατευτικής μητέρας της (Julie Bowen) και έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον μασκοφόρο μανιακό και, καθώς τρέχει για να σωθεί, ταξιδεύει κατά λάθος πίσω στον χρόνο στο 1987, την χρονιά των αυθεντικών δολοφονιών. Αναγκασμένη να ζήσει στην άγνωστη και εξωφρενική κουλτούρα του '80, η Jamie συνεργάζεται με την έφηβη μητέρα της (Olivia Holt) για να αντιμετωπίσουν τον δολοφόνο μια για πάντα, πριν κολλήσει στο παρελθόν για πάντα.(gn.ign.com)

Σχόλιο: Πολύ διασκεδαστική κωμωδία τρόμου που συνδυάζει το sci-fi στοιχείο σχετικά με το ταξίδι στον χρόνο μαζί με την κλασική slasher συνταγή και μας δίνει vibes από την δεκαετία των 80s! Σεναριακά βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιδέα και έχει πολλά στοιχεία ικανά να σε κρατήσουν όπως το μυστήριο για την ταυτότητα του δολοφόνου, η περιέργεια για το πως θα επηρεάσει το ταξίδι στον χρόνο το μέλλον αλλά και το πετυχημένο χιούμορ! Ομολογώ πως κέρδισε απόλυτα το ενδιαφέρον μου απ'την αρχή μέχρι το τέλος και παρότι κάπως προβλέψιμη σε κάποια σημεία με άφησε πλήρως ικανοποιημένο! Σκηνοθετικά τα πάει πολύ καλά, έχει καλές σκηνές αγωνίας και οι φόνοι μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα εφευρετικοί είναι όμως αρκούντως βίαιοι! Καλές είναι και οι ερμηνείες! Γενικά λοιπόν είναι μια κωμωδία τρόμου που θα σε κάνει να περάσεις πολύ ευχάριστα την ώρα σου!

αγωνία:5/5
splatter:3/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:1/5

 


Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

EXPLOITED 2022


 Βαθμολογία: 4/10

Είδος: Θρίλερ, τρόμου

Story: Ένας πρωτοετής φοιτητής παθαίνει εμμονή με τον πρώην ιδιοκτήτη του σχολικού του λάπτοπ!

Σχόλιο: Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως gay slasher ταινία αλλά είναι πολύ λίγα αυτά που έχει να δώσει από το συγκεκριμένο υποείδος! Σεναριακά διαθέτει ένα μυστήριο και δημιουργεί ένα ενδιαφέρον για τις διαπροσωπικές σχέσεις των χαρακτήρων που δεν σε αφήνει να βαρεθείς παρόλο που δεν υπάρχει αρκετή δράση και που στο κομμάτι του τρόμου σχεδόν τίποτα δεν γίνεται μέχρι το τελευταίο μέρος! Δυστυχώς όμως από άποψη λογικής και ρεαλισμού δείχνει πολύ κακογραμμένο και οι καταστάσεις είναι τραβηγμένες από τα μαλλιά! Σκηνοθετικά καταφέρνει σε στιγμές να σε κάνει να ξεχάσεις πως πρόκειται για μια αρκετά low budget παραγωγή ωστόσο στις πιο απαιτητικές σκηνές οι περιορισμοί είναι εμφανείς! Τις ερμηνείες τις βρήκα κακές! Γενικά λοιπόν προσπαθεί να συνδυάσει στοιχεία εφηβικής σαπουνόπερας και ταινίας τρόμου, όμως τα πρώτα υπερτερούν υπερβολικά!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:4/5
τρόμος:1/5



Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

CANDY LAND 2022


 Βαθμολογία: 7/10

Είδος: Θρίλερ, τρόμου

Story: Μια φαινομενικά αφελής και θρήσκα νεαρή γυναίκα εισέρχεται στον κόσμο της πορνείας σε ένα σημείο όπου κάνουν στάση οι νταλικέρηδες!

Σχόλιο: Ιδιαίτερη ταινία τρόμου που σε κερδίζει σταδιακά όσο περνάει η ώρα! Σεναριακά κινείται σε αργούς ρυθμούς, όμως κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μου με τον τρόπο που ξεδιπλώνει την πλοκή, μου άρεσε που δεν παρουσιάζει τους χαρακτήρες που εκδίδονται σαν κατεστραμμένα άτομα αλλά περισσότερο σαν μια παρέα που νοιάζονται ο ένας για τον άλλο κάνοντας σε να νοιαστείς γι'αυτούς και επίσης μου άρεσε που δεν φοβάται να προκαλέσει σε κάποιες στιγμές! Από την άλλη δεν είναι μια ταινία ικανή να ευχαριστήσει όλους τους horror fans μιας και δεν στηρίζεται στα εμφανή τρομάγματα και την δράση αλλά σίγουρα έχει ενδιαφέρον ως προς την σκιαγράφηση ενός ψυχικά διαταραγμένου ατόμου! Σκηνοθετικά βγάζει έναν ρεαλισμό και έχει κάποιες προκλητικές σκηνές ωστόσο θα ήθελα να είχε και περισσότερη βία! Τις ερμηνείες τις βρήκα καλές αλλά ξεχωρίζει η πολύ καλή Olivia Luccardi! Γενικά λοιπόν ενώ στην αρχή πίστεψα πως θα απογοητευτώ, τελικά κατάφερε να με κερδίσει στην πορεία και εν τέλει με άφησε ευχαριστημένο με το ιδιαίτερο στιλ της!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5



Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

X-THE EXPLOITED 2018


 Βαθμολογία:6/10

Είδος: Αστυνομικό θρίλερ

Story: Μια αστυνομικός που υποφέρει από κρίσεις πανικού και έχει να διαχειριστεί οικονομικά προβλήματα καθώς και το μεγάλωμα της κόρης της η οποία περνάει δύσκολα στο σχολείο ανακαλύπτει πως μια σειρά φόνων συνδέονται μεταξύ τους αλλά κανείς δεν την πιστεύει!

Σχόλιο: Συνηθισμένο αστυνομικό θρίλερ από την Ουγγαρία που σε κερδίζει με τον ρεαλισμό και την καταθλιπτική του διάθεση! Σεναριακά στο μεγαλύτερο μέρος κινείται υποτονικά και διαθέτει αρκετά κλισέ καθώς και κάποιες σεναριακές τρύπες και ευκολίες ωστόσο δεν κουράζει, μου άρεσε που παρουσιάζει την πρωταγωνίστρια ως μια συνηθισμένη γυναίκα φανερά ψυχικά τραυματισμένη και ευάλωτη όπως επίσης μου άρεσε που η πλοκή θίγει τις λαμογιές των πολιτικών και γενικότερα το πως ελέγχουν τα μεγάλα κεφάλια τους πολίτες! Σκηνοθετικά θα την ήθελα πιο τολμηρή ωστόσο προσεγγίζει την αισθητική των Σκανδιναβικών αστυνομικών θρίλερ και δημιουργεί μια βαριά καταθλιπτική ατμόσφαιρα που της πηγαίνει! Καλές βρήκα και τις ερμηνείες! Είναι ένα καλό αστυνομικό θρίλερ λοιπόν που όμως δεν ξεχωρίζει από τον σωρό αστυνομικών θρίλερ που έχουν κυκλοφορήσει!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:0/5



MOTHER, MAY I? 2023


 Βαθμολογία: 6/10

Είδος: Θρίλερ, τρόμου

Story: Όταν η Anya αρχίζει να συμπεριφέρεται σαν την πρόσφατα αποθανούσα μητέρα του αρραβωνιαστικού της, εκείνος θα πρέπει να αντιμετωπίσει το βαθύ τραύμα του για να την απελευθερώσει!

Σχόλιο: Ψυχολογικό δράμα με στοιχεία τρόμου που ασχολείται με τα καταπιεσμένα συναισθήματα και τα τραύματα που αφήνει η εγκατάλειψη από έναν γονιό! Σεναριακά κινείται σε slow-burn ρυθμό και εστιάζει στο ψυχόδραμα των δυο χαρακτήρων του οπότε δεν πρέπει να περιμένει κανείς δράση ή δυνατές εξελίξεις! Ως αλληγορία αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή και κλείνει πολύ πετυχημένα με την τελευταία φράση της ταινίας, όμως ως ταινία τρόμου υστερεί σημαντικά σε δυνατές συγκινήσεις! Σκηνοθετικά έχει κάποιες creepy στιγμές αλλά η ένταση και ο τρόμος είναι σε χαμηλά επίπεδα! Οι ερμηνείες είναι πολύ καλές! Γενικά λοιπόν είναι μια προσεγμένη ταινία που έχει κάτι να πει αλλά όπως προείπα όποιος περιμένει να δει δυνατή ταινία τρόμου ας μείνει μακριά!

αγωνία:2/5
splatter:1/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



RAGING GRACE 2023


 Βαθμολογία: 7/10

Είδος: Δράμα τρόμου, μυστηρίου

Story: Μια παράνομη μετανάστρια πιάνει δουλειά σε ένα σπίτι για να αναλάβει την φροντίδα ενός ετοιμοθάνατου ηλικιωμένου με σκοπό να αποκτήσει μια καλύτερη ζωή εκείνη και η κόρη της! Όμως μια σκοτεινή ανακάλυψη θα απειλήσει να καταστρέψει όλα αυτά για τα οποία παλεύει!

Σχόλιο: Πρόκειται για ένα δραματικό θρίλερ που θίγει και το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης και τα πολύ λίγα στοιχεία τρόμου που υπάρχουν βασίζονται περισσότερο στα σκηνοθετικά τρικ παρά στην ιστορία! Σεναριακά διαθέτει μια αρκετά απλοική ιστορία που ουσιαστικά δεν έχει και πολλές σημαντικές εξελίξεις να δώσει αλλά ξετυλίγεται με τέτοιο τρόπο που καταφέρνει να δείχνει πολύ πιο σύνθετη απ'ότι είναι στην πραγματικότητα! Επίσης καταστάσεις και συμπεριφορές πολλές φορές στερούνται αληθοφάνειας και σε αρκετές στιγμές σε όλη τη διάρκεια παραξενεύτηκα σχετικά με το γιατί φέρεται έτσι ο κάθε χαρακτήρας! Σαν ιστορία λοιπόν δεν μπορώ να πω πως με εντυπωσίασε αν εξαιρέσεις πως μας βάζει λίγο στην αγωνία που ζει ένας παράνομος μετανάστης που παλεύει για μια καλύτερη ζωή αλλά εκτιμώ ότι δεν είναι μια συνηθισμένη ταινία, έχει την δική της ταυτότητα και σε κάνει να μην ξέρεις που το πάει! Η σκηνοθεσία είναι πολύ καλή και βοηθάει πολύ την ταινία μιας και προσφέρει ένταση και σασπένς αλλά και μια διακριτική αίσθηση τρόμου σε μια ιστορία που δεν τα απαιτεί! Καλές είναι και οι ερμηνείες! Η πολύ προσεγμένη παραγωγή λοιπόν σώζει την ταινία απ'το να περάσει αδιάφορη οπότε αξίζει μια ματιά αρκεί να μην περιμένεις κάτι το δυνατό από άποψη τρόμου!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5



Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

IN ISOLATION 2022


 Βαθμολογία: 4/10

Είδος: Περιπέτεια τρόμου, θρίλερ

Story: Τέσσερις φίλοι πάνε σε ένα απόμερο αγροτόσπιτο για πάρτι γενεθλίων αλλά η εκδρομή τους θα μετατραπεί σε εφιάλτη όταν συναντήσουν έναν τραυματισμένο άντρα και τους δυο κλέφτες που τον κυνηγούν!

Σχόλιο: Home-invasion θρίλερ που διαθέτει κάποια καλά στοιχεία τα οποία όμως επισκιάζονται από τα αρκετά προβλήματα! Σεναριακά διαθέτει μια προβλέψιμη μεν αλλά ενδιαφέρουσα ιστορία και έχει αρκετή δράση έτσι ώστε να βλέπεται ευχάριστα και να μην κουράζει ωστόσο υπάρχουν αρκετές ακραία χαζές συμπεριφορές που δεν σε αφήνουν να πάρεις την ιστορία στα σοβαρά! Σκηνοθετικά με ενόχλησε πολύ το κακό ντουμπλάρισμα και θα ήθελα περισσότερη βία, όμως διαθέτει κάποιες καλές στιγμές αγωνίας! Οι ερμηνείες είναι ικανοποιητικές αν και το ντουμπλάρισμα τις ρίχνει! Γενικά λοιπόν για να περάσει η ώρα δεν είναι και τόσο κακό, αρκεί να ξέρεις πως θα κάψεις εγκεφαλικά κύτταρα με αρκετές συμπεριφορές!

αγωνία:4/5
splatter:2/5
ανατροπές:2/5
τρόμος: 1/5



WHAT THE WATERS LEFT BEHIND: SCARS 2022


 Βαθμολογία:6/10

Είδος: Τρόμου

Story: Ένα αγγλοαμερικάνικο συγκρότημα καταλήγει στην ερειπωμένη πόλη, Epecuen, όπου τους περιμένει ένα λουτρό αίματος!

Σχόλιο: Sequel της ομότιτλης ταινίας του 2017 το οποίο επαναφέρει τους 'κακούς' της πρώτης και μας δίνει ένα αξιοπρεπές αλλά συνηθισμένο slasher! Σεναριακά λοιπόν δεν ξεφεύγει από ότι βλέπουμε εδώ και δεκαετίες στο συγκεκριμένο υποείδος, υπάρχουν κλισέ και κάποιες χαζές συμπεριφορές και δεν γίνεται ιδιαίτερη ανάπτυξη χαρακτήρων για να νοιαστούμε πραγματικά γι'αυτούς, όμως έχει καλό ρυθμό, αποκρουστικούς κακούς, είναι σκληρό και γενικότερα είναι μια χαρά θρίλερ για να περάσει η ώρα ευχάριστα! Σκηνοθετικά χτίζει μια εφιαλτική ατμόσφαιρα, δημιουργεί σασπένς και προσφέρει και αρκετή βία ενώ καλές βρήκα και τις ερμηνείες! Γενικά λοιπόν δεν είναι απ'τα θρίλερ που μένουν στη μνήμη μιας και θυμίζουν πολλά άλλα, αλλά είναι αρκούντως διασκεδαστικό και βίαιο!

αγωνία:5/5
splatter:4/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



THE HIVE 2023


 Βαθμολογία: 3/10

Είδος: Τρόμου, θρίλερ επιστημονικής φαντασίας

Story: Ένα ζευγάρι επιστρέφει στο σπίτι μετά από μια βραδινή έξοδο αλλά εκεί τους περιμένουν δύο σαδιστικοί άγνωστοι που αρχίζουν να τους τρομοκρατούν!

Σχόλιο: Ερασιτεχνικού επιπέδου home-invasion θριλεράκι που τα πάει χάλια σε όλα τα επίπεδα! Σεναριακά θα μπορούσε να έχει ένα ενδιαφέρον σχετικά με το ποιοι είναι και τι ζητάνε οι δύο άγνωστοι, όμως εδώ η πλοκή στηρίζεται μόνο στους κακογραμμένους διαλόγους, δράση δεν υπάρχει και οι χαρακτήρες φέρονται χωρίς λογική και ρεαλισμό με αποτέλεσμα να μην ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να κλάψεις με αυτό που βλέπεις! Σκηνοθετικά δείχνει υπερβολικά φθηνή, σου δίνει την εντύπωση πως είναι γυρισμένη από κινητό και εννοείται απουσιάζουν ατμόσφαιρα, σασπένς ακόμα και το gore! Πολύ κακές είναι και οι ερμηνείες! Γενικά λοιπόν προτείνεται μόνο για να σπάσεις πλάκα με το πόσο κακή είναι!

αγωνία:2/5
splatter:1/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:1/5



Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

WALDEN 2023


 Βαθμολογία: 6/10

Είδος: Θρίλερ

Story: Ο Walden είναι ένας στενογράφος δικαστηρίου σε μια μικρή πόλη! Όταν ανακαλύπτει πως πρόκειται να πεθάνει, αποφασίζει να πάρει εκδίκηση από εγκληματίες που καταφέρνουν να γλιτώσουν την φυλακή!

Σχόλιο: Ενδιαφέρον θριλεράκι σχετικά με έναν ιδιόρρυθμο άντρα που αποφασίζει να πάρει τον νόμο στα χέρια του! Σεναριακά μου έδωσε την εντύπωση πως δεν μπορεί να αποφασίσει αν θέλει να πάρει τον εαυτό του στα σοβαρά ή όχι μιας και κάποιες στιγμές θυμίζει campy b-movie και την άλλη βαρύ αστυνομικό θρίλερ! Επίσης υπάρχουν κάποια προβλήματα ρυθμού, το βρήκα αρκετά απλοικό στο μεγαλύτερο μέρος, υπάρχουν αρκετές σεναριακές τρύπες και θα ήθελα μια πιο δυνατή κορύφωση! Απ'την άλλη ο κεντρικός χαρακτήρας τραβάει το ενδιαφέρον, η υπόθεση τόσο του ιδιόρρυθμου ήρωα-εκδικητή όσο και η αστυνομική whodunit υπόθεση σου δημιουργούνε περιέργεια και γενικότερα βλέπεται ευχάριστα! Τις ερμηνείες τις βρήκα αρκετά καλές, ειδικά του Hirsch που δείχνει αγνώριστος! Σκηνοθετικά θα ήθελα περισσότερες στιγμές έντασης και περισσότερη βία μιας και την βρήκα αρκετά υποτονική και συγκρατημένη! Γενικά λοιπόν είναι μια ταινία που βλέπεται για να περάσει η ώρα αλλά δεν πρέπει να περιμένει κανείς πολύ δυνατές στιγμές!

αγωνία: 3/5
splatter:1/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:0/5



Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

THE COLUMNIST 2019


 Βαθμολογία: 6/10

Είδος: Κωμωδία, θρίλερ

Story: Μια συγγραφέας που δέχεται ανώνυμες απειλές θανάτου στα social media αποφασίζει να εκδικηθεί.

Σχόλιο: Ολλανδική μαύρη κωμωδία που βλέπεται ευχάριστα αλλά είναι αρκετά συγκρατημένη σε όλα τα επίπεδα! Σεναριακά είναι ιδιαίτερα απλοική, η ιστορία θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει ταινία μικρού μήκους και δεν κρύβει ιδιαίτερες εξελίξεις ή εκπλήξεις ωστόσο περνάει ευχάριστα η ώρα, το χιούμορ είναι διακριτικό αλλά σε αρκετές στιγμές εύστοχο και κάνει απόλυτα σαφές το μήνυμα που θέλει να περάσει για το πόσο εύκολα κατακρίνουμε και ξεφτιλίζουμε στα social media από την ασφάλεια της οθόνης! Σκηνοθετικά τα πάει καλά και παρά το χαμηλό budget διαθέτει πολύ προσεγμένες σκηνές ωστόσο θα ήθελα να είναι πιο τολμηρή στο κομμάτι της βίας! Τις ερμηνείες τις βρήκα πολύ καλές! Γενικά λοιπόν αξίζει μια ματιά αλλά δεν πρέπει να έχει κανείς πολύ υψηλές απαιτήσεις!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5



Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

KICK ME 2023


 Βαθμολογία: 3/10

Είδος: Περιπέτεια, κωμωδία τρόμου

Story: Ένας σχολικός σύμβουλος του οποίου η συμπόνια, η γενναιοδωρία και η αφοσίωση θα καταστρέψουν τις ζωές όλων γύρω του σε μια εφιαλτική νύχτα!

Σχόλιο: Σαχλή low-budget μαύρη κωμωδία που προκαλεί μόνο βαρεμάρα και εκνευρισμό! Σεναριακά καταλαβαίνω την πρόθεση να αποτελέσει μια κωμωδία για μια παλαβή νύχτα γεμάτη αναποδιές για τον πρωταγωνιστή της, όμως το σενάριο είναι τόσο κακογραμμένο που ούτε νόημα βγάζει, ούτε ενδιαφέρον προκαλεί ούτε γίνεται ποτέ πραγματικά αστείο! Η υπερπροσπάθεια να προκληθεί γέλιο με κούρασε και ακόμα κι αν κάνα δυο σκηνές θα μπορούσαν όντως να θεωρηθούν αστείες χάνονται στον βούρκο της σαχλαμάρας! Σκηνοθετικά την βρήκα πολύ κακή, δείχνει πολύ φθηνή και έχει κακοφωτισμένες σκηνές! Πολύ κακές είναι και οι ερμηνείες! Πρόκειται για μια βαρετή και τελείως ανούσια ταινία λοιπόν που δεν έχει να προσφέρει τίποτα!

αγωνία:2/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5



Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

DON'T COME BACK ALIVE 2022


 Βαθμολογία:5/10

Είδος: Τρόμου, θρίλερ μυστηρίου

Story: Κατά τη διάρκεια μιας αστυνομικής επιχείρησης, η Camila, που είναι το νέο μέλος της ομάδας, θα βρεθεί στη μέση μιας τελετής όπου τα μέλη της θα αυτοπυρποληθούν! Εκείνη θα υποστεί εκτεταμένα εγκαύματα και θα πέσει σε κώμα για μήνες! Όταν τελικά θα ξυπνήσει, η συνάδελφος και φίλη της Fatima και το πρώην αγόρι της θα την βοηθήσουν να αναρρώσει, όμως εκείνη φέρεται όλο και πιο περίεργα και ένα μοχθηρό πνεύμα θα θελήσει να παίξει ένα παιχνίδι εις βάρος τους!

Σχόλιο: Μεταφυσική ταινία τρόμου από την Αργεντινή που βλέπεται ευχάριστα αλλά δεν έχει να δώσει κάτι το τρομερό από άποψη πλοκής! Σεναριακά λοιπόν έχει έναν καλό ρυθμό με αποτέλεσμα να το παρακολουθείς άνετα χωρίς να βαρεθείς, όμως η ιστορία δεν αναπτύσσεται όσο θα έπρεπε για να μας προκαλέσει συναισθήματα και να νοιαστούμε πραγματικά για ό, τι συμβαίνει! Σκηνοθετικά διαθέτει αρκετές ανατριχιαστικές σκηνές και ικανοποιητικές δόσεις gore! Οι ερμηνείες δεν με ενθουσίασαν αλλά δεν τις λες και χάλια! Γενικά λοιπόν δεν είναι σίγουρα ένα θρίλερ που μένει στη μνήμη, βλέπεται όμως!

αγωνία:3/5
splatter:4/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

THE ARBORS 2020


 Βαθμολογία: 3/10

Είδος: Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας

Story: Η ζωή του Ethan παίρνει μια ανησυχητική τροπή όταν βρίσκει ένα παράξενο μικρό πλάσμα και δημιουργεί μαζί του μια μυστηριώδη σύνδεση.

Σχόλιο: Αργόσυρτο ψυχολογικό δράμα με ελάχιστα στοιχεία τρόμου που αφορούν ένα αραχνοειδές πλάσμα! Η ιστορία είναι κυρίως ένα ψυχολογικό δράμα που βασίζεται στον προβληματικό κεντρικό χαρακτήρα και το κομμάτι του πλάσματος λειτουργεί περισσότερο σαν αλληγορία!  Βρήκα την διάρκεια της ταινίας υπερβολικά τραβηγμένη χωρίς λόγο και τον ρυθμό ακραία αργό και σε συνδυασμό με τις ελάχιστες εξελίξεις κάνει την ταινία αφόρητα κουραστική! Σίγουρα υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερα σκοτεινές και creepy στιγμές αλλά η όλη πλοκή που βασίζεται σε φλύαρους διαλόγους δεν σου τραβάει το ενδιαφέρον και γίνεται σαφές από νωρίς το που οδηγείται η ταινία χωρίς όμως ποτέ να σου δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις ή ένα ουσιαστικό κλείσιμο! Σκηνοθετικά μου άρεσε η εμφάνιση του πλάσματος όσο το βλέπουμε και διαθέτει μια καταθλιπτική ατμόσφαιρα που ως ένα βαθμό είναι πετυχημένη αλλά την βρήκα υπερβολικά υποτονική και δεν έχει να δώσει ούτε στιγμές έντασης αλλά ούτε και gore! Τις ερμηνείες τις βρήκα μέτριες! Γενικά λοιπόν είναι μια πολύ βαρετή ταινία που χρειάζεται πολύ υπομονή χωρίς ποτέ να σε ανταμείβει!

αγωνία:2/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



WE MIGHT HURT EACH OTHER 2022


 Βαθμολογία: 7/10

Είδος: Θρίλερ, τρόμου

Story: Όταν κατά τη διάρκεια ενός πάρτι κάποιοι συμμαθητές καταστρέφουν τις ξύλινες ανθρωπόμορφες φιγούρες που κοσμούν ένα απομονωμένο αγρόκτημα, ένας μυστηριώδης δολοφόνος αρχίζει να τους δολοφονεί τον έναν μετά τον άλλο!

Σχόλιο: Πρόκειται για την πρώτη ταινία τρόμου της Λιθουανίας και αποτελεί ένα τυπικό αλλά προσεγμένο και διασκεδαστικό slasher! Σεναριακά δεν έχει να δώσει κάτι που να μην έχουμε ξαναδεί και ακολουθεί το γνώριμο concept του συγκεκριμένου υποείδους, ξεκινάει με αργό ρυθμό ωστόσο όταν αρχίζει η δράση γίνεται αρκετά διασκεδαστικό, διαθέτει ποικιλία χαρακτήρων, έχει κάποιες πετυχημένες διακριτικές χιουμοριστικές στιγμές και βρήκα πολύ καλές και εφευρετικές τις σκηνές όπου οι ήρωες βρίσκονται μαζεμένοι και δέχονται τις επιθέσεις του δολοφόνου μιας και συνήθως στα slasher βλέπουμε τους χαρακτήρες να χωρίζονται και τον δολοφόνο να επιτίθεται στον καθένα ξεχωριστά! Ωστόσο δεν λείπουν και κάποια σημαντικά προβλήματα όπως τα κλισέ και οι χαζές συμπεριφορές, η έλλειψη συμπαθητικών χαρακτήρων και το προβλέψιμο φινάλε! Σκηνοθετικά τα πάει καλά και προσφέρει ικανοποιητικές δόσεις gore αν και λίγοι είναι οι φόνοι που ξεχωρίζουν! Τις ερμηνείες τις βρήκα ικανοποιητικές! Δεν είναι ένα slasher λοιπόν που θα ξεχωρίσει από τις ταινίες του συγκεκριμένου υποείδους αλλά είναι ό,τι πρέπει για να περάσει ευχάριστα η ώρα!

αγωνία:4/5
splatter:4/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5



THOSE WHO WALK AWAY 2022


 Βαθμολογία: 6/10

Είδος: Δράμα τρόμου

Story: Ο Max και η Avery γνωρίζονται μέσα από μια εφαρμογή γνωριμιών και βγαίνουν το πρώτο τους ραντεβού ώσπου καταλήγουν σε ένα στοιχειωμένο σπίτι και εκεί θα συνειδητοποιήσουν πως τα τραύματα που μοιράζονται είτε θα τους σώσουν είτε θα τους οδηγήσουν σε έναν ατελείωτο εφιάλτη!

Σχόλιο: Low-budget θρίλερ που παρά τους περιορισμούς και τον αργό ρυθμό αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη! Σεναριακά ακολουθεί έναν πολύ αργό ρυθμό και ειδικά το πρώτο μέρος παίρνει αρκετό χρόνο για να μας γνωρίσει τους χαρακτήρες μέχρι να φτάσει στα horror κομμάτια ωστόσο αυτό δεν με κούρασε αλλά αντιθέτως μου δημιούργησε ενδιαφέρον για τους καλά ανεπτυγμένους χαρακτήρες του και μου άρεσε η χημεία και ο ρεαλισμός της γνωριμίας τους με αποτέλεσμα να θέλω να δω που θα οδηγηθεί και ποια θα είναι η κατάληξη τους! Βέβαια τα στοιχεία ψυχολογικού δράματος που υπάρχουν θεωρώ πως θα μπορούσαν να αναπτυχθούν καλύτερα για να μπορέσουμε να τα κατανοήσουμε και επίσης θα ήθελα μια πιο δυνατή κορύφωση αλλά όπως και να έχει με εξέπληξε ευχάριστα μιας και περίμενα πως θα δω μια low-budget αρπαχτή και είδα μια φρέσκια ιστορία που έχει κάτι να πει! Σκηνοθετικά έχει γυριστεί με συνεχή λήψη, κάτι που της προσδίδει ρεαλισμό και υπάρχουν κάποιες καλές creepy στιγμές ωστόσο σίγουρα θα μπορούσε να γίνει πιο τρομακτική και ίσως κάποιες φορές είναι περισσότερο υποτονική απ'όσο πρέπει! Επίσης δεν κατάλαβα αν η τελική σκηνή όπου ακούγεται το cut του σκηνοθέτη είναι ακραίο λάθος ή προστέθηκε για κάποιο λόγο! Τις ερμηνείες των δυο πρωταγωνιστών τις βρήκα αρκετά καλές και πειστικές! Γενικά λοιπόν μπορεί να μην είναι τόσο δυνατή ως ταινία τρόμου αλλά αν την δεις με χαμηλές απαιτήσεις θα εκπλαγείς ευχάριστα!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:1/5



ARTHUR, MALEDICTION 2022


 Βαθμολογία: 4/10

Είδος: Θρίλερ, τρόμου

Story: Ο Alex είναι θαυμαστής της ταινίας Arthur and the invisibles εδώ και πολλά χρόνια! Όταν οι φίλοι του του προτείνουν να πάνε στο εγκαταλελειμμένο σπίτι που γυρίστηκε η ταινία, εκείνος δέχεται χωρίς να μπορεί να φανταστεί τι εφιάλτης τους περιμένει!

Σχόλιο: Γαλλική ταινία τρόμου που παίρνει έμπνευση από μια ταινία κινουμένων σχεδίων, το arthur and the invisibles! Προσωπικά δεν γνώριζα την συγκεκριμένη παιδική ταινία αλλά θεωρώ πως για κάποιον που την έχει δει θα αποτελούσε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα η μετατροπή της σε ταινία τρόμου! Δυστυχώς όμως η ιδέα αποδεικνύεται περισσότερο ενδιαφέρουσα από την εκτέλεση μιας και το αποτέλεσμα είναι ένα κλισεδιάρικο και ανεγκέφαλο εφηβικό θρίλερ! Σεναριακά λοιπόν δεν αξιοποιεί όπως θα έπρεπε την ιδέα, αργεί υπερβολικά να μπει στη δράση, έχει αδιάφορους χαρακτήρες που δρουν χωρίς λογική και το φινάλε δείχνει βιαστικό και δεν υπάρχει η κορύφωση που θα θέλαμε! Σκηνοθετικά έχει αρκετούς σημαντικούς περιορισμούς λόγω χαμηλού budget οι οποίοι γίνονται ιδιαίτερα φανεροί στο τελευταίο πιο απαιτητικό μέρος! Τις ερμηνείες τις βρήκα μέτριες! Γενικά λοιπόν σαν ιδέα δείχνει περισσότερο υποσχόμενη από αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή ένα θρίλερ του σωρού!

αγωνία:2/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

TV-SERIES: DEAR CHILD 2023


 Βαθμολογία: 8/10

Είδος: Αστυνομικό δράμα, θρίλερ μυστηρίου

Story: Η απόδραση μιας μυστηριώδους γυναίκας από την οδυνηρή αιχμαλωσία της οδηγεί τους ερευνητές στη σκοτεινή αλήθεια πίσω από μια άλυτη εξαφάνιση 13 χρόνια νωρίτερα.(yourate.gr)

Σχόλιο: Μίνι σειρά 6 επεισοδίων βασισμένη σε ένα πολύ καλό βιβλίο! Έχοντας διαβάσει το βιβλίο, έχω να πω πως η σειρά ανταποκρίθηκε πολύ καλά στην αποτύπωση αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας ιστορίας στην μικρή οθόνη, η πλοκή είναι σφιχτοδεμένη και καταφέρνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον με τις εξελίξεις και τα μυστικά που αποκαλύπτονται σιγά σιγά και η σειρά είναι ιδανική για binge-watching μιας και σε κάνει να ανυπομονείς να δεις που θα καταλήξει! Στα αρνητικά θα έβαζα μόνο το ότι η αποκάλυψη της ταυτότητας του απαγωγέα δεν είναι κάτι που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό και το φινάλε έχει κάποιες τρύπες αλλά στο σύνολο η σειρά με άφησε απόλυτα ευχαριστημένο και τυγχάνει καλών ερμηνειών και μιας αξιόλογης σκηνοθεσίας!



SOCIETY OF THE SNOW 2023


 Βαθμολογία:8/10

Είδος: Ιστορική περιπέτεια, δραματικό θρίλερ

Story: Η πτήση μιας ομάδας ράγκμπι συντρίβεται σε έναν παγετώνα στις Άνδεις. Οι λίγοι επιβάτες που επέζησαν από τη συντριβή βρίσκονται σε ένα από τα πιο δύσκολα περιβάλλοντα του κόσμου για να επιβιώσουν.

Σχόλιο: Μια ταινία που βασίζεται σε μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία η οποία μας έχει παρουσιαστεί ξανά το 1993 με την ταινία alive! Θεωρώ πως η συγκεκριμένη ταινία κατάφερε να αποδώσει την ιστορία άψογα, παρουσιάζοντας την ολοκληρωμένη και δημιουργώντας μας ποικίλα συναισθήματα! Σεναριακά λοιπόν αν και έχουμε να κάνουμε με μια ήδη γνωστή ιστορία, πετυχαίνει να μας κάνει να συμπάσχουμε με τους ήρωες, να αγωνιούμε για την τύχη τους και πετυχαίνει με τον τρόπο της μέχρι και να ανατρέψει κάποιες φαινομενικά προβλέψιμες εξελίξεις! Παρά τα γνωστά και σοκαριστικά στοιχεία κανιβαλισμού της, η ιστορία εδώ μας παρουσιάζεται σαν μια ανθρώπινη και τρυφερή ιστορία επιβίωσης και μας δείχνει την δύναμη της θέλησης προκαλώντας μας συγκίνηση με τις συμπεριφορές των χαρακτήρων της! Σκηνοθετικά τα πάει εξαιρετικά, δημιουργεί σασπένς όποτε χρειάζεται και εκμεταλλεύεται το αφιλόξενο τοπίο του χιονισμένου βουνού! Πολύ καλές είναι και οι ερμηνείες! Είναι μια πολύ καλή ταινία λοιπόν που αξίζει σίγουρα να την δει κάποιος!



Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

CLASSIC DUELS 185


THE FURY(1978):53%                                                  HOMEBODIES(1974):47%


THE FURY
STORY: Ένας πρώην πράκτορας της CIA είναι αποφασισμένος να βρει τον γιο του, ο οποίος έχει πέσει θύμα απαγωγής από μια μυστική κυβερνητική οργάνωση, η οποία θέλει να εκμεταλλευτεί τις τηλεπαθητικές του ικανότητες.

HOMEBODIES
STORY: Στο «Homebodies» παρακολουθούμε την τρελή περιπέτεια μιας ολιγομελούς παρέας ηλικιωμένων των οποίων τα σπίτια πρόκειται να κατεδαφιστούν και στη θέση τους να χτιστούν μοντέρνες πολυκατοικίες. Οι ηλικιωμένοι τα παίρνουν στο κρανίο και σκοτώνουν όλους όσους εμπλέκονται στο οικοδομικό έργο ή τους παρενοχλούν.(horrormovies.gr)

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

THE CONFERENCE 2023


 Βαθμολογία:8/10

Είδος: Κωμωδία τρόμου

Story: Μια ομάδα δημοτικών υπαλλήλων έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις εσωτερικές διαφωνίες, αλλά κι έναν αιμοδιψή δολοφόνο στη διάρκεια μιας φαινομενικά αθώας εκδρομής.

Σχόλιο: Κωμικό slasher από την Σουηδία που προσφέρει όλα όσα υπόσχεται μέσα από μια πολύ ισορροπημένη μίξη χιούμορ και τρόμου! Σεναριακά δεν έχει να δώσει κάτι το πρωτότυπο ούτε κρύβει ιδιαίτερες εκπλήξεις ως προς την ταυτότητα του δολοφόνου, όμως καταφέρνει να γίνει ασυγκράτητα διασκεδαστικό! Ενώ ξεκινάει με αργό ρυθμό σε σημείο που με ανησύχησε, στη πορεία απέκτησε άφθονη δράση και αγωνία και μου άρεσε το ότι ξέρει πότε πρέπει να πάρει τον εαυτό του στα σοβαρά και πότε όχι! Συγκεκριμένα, προσφέρει πολλές πετυχημένες αστείες στιγμές που όμως έρχονται σε ρεαλιστική μορφή χωρίς να στερούν την λογική και την αληθοφάνεια και όταν χρειάζεται να τρομάξουμε ή να νιώσουμε αγωνία για τους χαρακτήρες σοβαρεύει και μας κάνει όντως να νοιαστούμε για την τύχη τους! Όπου οι χαρακτήρες είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και δεν είναι απλά αναλώσιμοι αλλά αποδεικνύονται ιδιαίτερα δυναμικοί! Σκηνοθετικά τα πάει εξαιρετικά, πετυχαίνει να δημιουργήσει σασπένς και προσφέρει κάποιους αρκετά καλούς και βίαιους φόνους! Πολύ καλές είναι και οι ερμηνείες! Είτε λοιπόν θες να γελάσεις είτε να νιώσεις αγωνία είναι μια ταινία που αξίζει σίγουρα να την δεις!

αγωνία:5/5
splatter:5/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



HAUNTING OF QUEEN MARY 2023


 Βαθμολογία:5/10

Είδος: Τρόμου, μυστηρίου

Story: Το Haunting of the Queen Mary εξερευνά τα μυστηριώδη και βίαια γεγονότα γύρω από το ταξίδι μιας οικογένειας τη νύχτα του Halloween το 1938 και το συνυφασμένο πεπρωμένο τους με μια άλλη οικογένεια στο διαβόητο υπερωκεάνιο σήμερα.

Σχόλιο: Μεταφυσική ταινία τρόμου σχετικά με ένα στοιχειωμένο πλοίο που ενώ οπτικά τα πάει πολύ καλά, το σενάριο έχει ένα σωρό προβλήματα! Καταρχήν το βρήκα υπερβολικά τραβηγμένο σε διάρκεια παρ'όλα αυτά δεν μπορώ να πω πως με κούρασε ιδιαίτερα μιας και ήθελα να δω που το πάει! Αυτό που με χάλασε κυρίως είναι η έλλειψη ρεαλισμού, λογικής και αληθοφάνειας της πλοκής μιας και γεγονότα αλλά και συμπεριφορές δεν βγάζουν ξεκάθαρο νόημα και ποτέ δεν μας δίνονται ικανοποιητικές απαντήσεις για να μπορέσει να δέσει η ιστορία! Κατά τ'άλλα βρήκα ικανοποιητικές τις ερμηνείες και αρκετά καλή την σκηνοθεσία η οποία προσφέρει και κάποια καλά τρομάγματα! Αν και είναι προσεγμένη λοιπόν στο τεχνικό κομμάτι, στο σενάριο απογοητεύει!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:2/5



Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

THE ABANDONED 2022


 Βαθμολογία:6/10

Είδος: Αστυνομικό θρίλερ, μυστηρίου

Story: Όταν ένα μυστηριώδες πτώμα ανακαλύπτεται στο ποτάμι, μια δυστυχισμένη αστυνομικός εμβαθύνει σε μια σειρά από φρικιαστικά εγκλήματα καθώς ο κίνδυνος την πλησιάζει!

Σχόλιο: Τυπικό αστυνομικό θρίλερ που είναι πολύ προσεγμένο σε όλους τους τομείς αλλά δεν διαθέτει μια τόσο δυνατή αστυνομική υπόθεση ικανή να το κάνει να ξεχωρίσει! Σεναριακά λοιπόν δεν ξεφεύγει από αυτά που έχουμε ξαναδεί στο συγκεκριμένο είδος, υπάρχουν αρκετά κλισέ και λείπει κάποια σοκαριστική εξέλιξη ή αποκάλυψη που να το κάνει να μείνει στην μνήμη! Απ'την άλλη βλέπεται ευχάριστα και μου άρεσε ο χαρακτήρας της πρωταγωνίστριας που έχει το προσωπικό της τραύμα! Σκηνοθετικά χτίζει μια πετυχημένη άλλοτε καταθλιπτική και άλλοτε απειλητική ατμόσφαιρα, χρησιμοποιεί ταιριαστή μουσική υπόκρουση και γενικώς τα πάει αρκετά καλά! Καλές είναι και οι ερμηνείες! Αξίζει λοιπόν μια ματιά από τους φαν των αστυνομικών θρίλερ αρκεί να μην περιμένουν να μείνουν με το στόμα ανοιχτό!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5



Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

THERE'S NO SUCH THING AS VAMPIRES 2020


 Βαθμολογία: 3/10

Είδος: Τρόμου

Story: Δυο άγνωστοι, ο Joshua και η Ariel, συναντιούνται μέσα στη νύχτα! Τότε θα βρεθούν κυνηγημένοι στη έρημο της Βόρειας Αμερικής από μια ασταμάτητη υπερφυσική δύναμη!

Σχόλιο: Low-budget θριλεράκι που μπορεί να μην είναι μια συνηθισμένη ταινία με βαμπίρ αλλά έχει ένα σωρό προβλήματα που την καταστρέφουν! Σεναριακά σαν ιστορία έχει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία αλλά οι κακογραμμένοι διάλογοι και οι χαζές συμπεριφορές δεν σε αφήνουν να πάρεις την ταινία στα σοβαρά! Σε αυτό βοηθούν και η χαμηλής αισθητικής σκηνοθεσία που αποτυγχάνει πλήρως στην αίσθηση τρόμου αλλά και οι αρκετά κακές ερμηνείες! Γενικά λοιπόν αποτελεί μια ερασιτεχνική προσπάθεια που χρειαζόταν πολύ περισσότερη δουλειά σε όλους τους τομείς για να μπορέσει να αναδείξει την ιστορία της!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:1/5



Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

ORGAN TRAIL 2023



Βαθμολογία: 6/10

Είδος: Δραματικό θρίλερ, western

Story: Μια νεαρή η Abigale Archer ζει μόνη στο χειμώνα της Μοντάνα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1870 που παλεύει για την επιβίωσή της και για να ανακτήσει το ένα επίγειο κτήμα της.

Σχόλιο: Τυπικό θρίλερ επιβίωσης σε μια western εκδοχή που βλέπεται ευχάριστα αλλά δεν προτείνεται για δυνατές συγκινήσεις! Σεναριακά δεν μπορώ να πω πως δίνει κάτι που να μην έχουμε ξαναδεί, διαθέτει κάποιες ευκολίες και υπερβολές που στερούν τον ρεαλισμό, είναι προβλέψιμη η έκβαση του και υπάρχουν και κάποια προβλήματα ρυθμού αλλά απ'την άλλη κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα, έχει συμπαθείς χαρακτήρες για τους οποίους νοιάζεσαι, έχει κάποιες καλές στιγμές σασπένς και γενικά είναι μια χαρά για να περάσει η ώρα! Σκηνοθετικά τα πάει ικανοποιητικά και δίνει και κάποιες βίαιες σκηνές και καλές βρήκα και τις ερμηνείες! Μπορεί λοιπόν να μην καταφέρνει να ξεχωρίσει αλλά βλέπεται ανετότατα!

αγωνία:3/5
splatter:3/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5

 


Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

TV-SERIES: THE WALKING DEAD: DARYL DIXON (2023-)


 Βαθμολογία: 7/10

Είδος: Δράμα τρόμου

Story: Ο Ντάριλ Ντίξον ξεβράζεται στις ακτές της Γαλλίας, χωρίς να θυμάται το πώς και το γιατί. Στην προσπάθειά του να βρει τον δρόμο της επιστροφής, ταξιδεύει σε αυτή τη διαλυμένη χώρα... κι έρχεται αντιμέτωπος με θανάσιμους κινδύνους.(yourate.gr)

IT REMAINS 2023


 Βαθμολογία: 4/10

Είδος: Τρόμου

Story: Μια παρέα σε ένα νησί βιώνουν παράξενα γεγονότα καθώς πέφτει η νύχτα!

Σχόλιο: Ψυχολογικό θρίλερ με στοιχεία τρόμου από το Χονγκ Κονγκ που πραγματεύεται το πένθος και τις ενοχές! Σεναριακά συνδυάζει τα στοιχεία αλληγορικού δράματος με τα στοιχεία μεταφυσικού τρόμου, όμως το αποτέλεσμα δεν είναι το ιδανικό! Βρήκα την πλοκή αρκετά μπερδεμένη και κουραστική, δεν μας δίνεται μια ιστορία με λογική και νόημα ώστε να μας συνεπάρει και να μας κάνει να ενδιαφερθούμε για την συνέχεια με αποτέλεσμα να σε κάνει να βαριέσαι! Σκηνοθετικά διαθέτει μια καλή ατμόσφαιρα και γενικά τα πάει καλά αν και δεν πρέπει να περιμένει κανείς jumbscares ή gore! Καλές βρήκα και τις ερμηνείες! Είναι μια προσεγμένη ταινία λοιπόν της οποίας όμως το σενάριο δεν το βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρον!

αγωνία:2/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:1/5



T.I.M. 2023


 Βαθμολογία: 6/10

Είδος: Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας

Story: Μια μηχανικός προσθετικής, η Abi, μετακομίζει στην επαρχία για να δουλέψει πάνω σε ένα τελευταίας τεχνολογίας ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη που ονομάζεται T.I.M.!

Σχόλιο: Ενδιαφέρον αλλά κλισεδιάρικο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που βλέπεται ευχάριστα αλλά δεν ξεχωρίζει! Σεναριακά χρησιμοποιεί ένα concept που έχουμε ξαναδεί αρκετές φορές αλλά παραμένει διασκεδαστικό ωστόσο δεν το πάει ένα βήμα παρακάτω για να το απογειώσει και απλά το χρησιμοποιεί με τον ίδιο τρόπο που το έχουμε ξαναδεί σε πολλές άλλες ταινίες! Υπάρχουν πολλά κλισέ και ξέρουμε το που το πάει οπότε δεν θεωρώ πως είναι ικανό να εντυπωσιάσει, όμως σίγουρα διατηρεί το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος χωρίς να κουράζει! Σκηνοθετικά τα πάει ικανοποιητικά αν και θα ήθελα η εμφάνιση του ρομπότ να έχει το κάτι παραπάνω κι όχι απλά να στηρίζεται στην ερμηνεία του πρωταγωνιστή και επίσης το βρήκα πολύ συγκρατημένο ως προς την βία! Τις ερμηνείες τις βρήκα αρκετά καλές! Γενικά λοιπόν είναι μια αρκούντως διασκεδαστική ταινία που όμως δεν ξεφεύγει απ'τα συνηθισμένα!

αγωνία:3/5
splatter:1/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:0/5



Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

THE NIGHTMARES 2022

Βαθμολογία:4/10

Είδος: Τρόμου

Story: Μια κοπέλα ονειρεύεται καθημερινά να δολοφονείται από έναν δολοφόνο χωρίς πρόσωπο, όμως η ζωή της επιφυλάσσει ακόμα χειρότερες εκπλήξεις μιας και ο δολοφόνος θα εμφανιστεί και στην πραγματική ζωή!

Σχόλιο: Ταινία τρόμου από το Βιετνάμ που αργεί πολύ να αποκτήσει ενδιαφέρον! Σεναριακά δεν μπορώ να πω πως μου άρεσε η όλη ιδέα με τους εφιάλτες και όλες οι καταστάσεις και οι συμπεριφορές μου φάνηκαν εκτός πραγματικότητας ωστόσο προς το τέλος κάνουν την εμφάνιση τους κάποιες εκπληξούλες που τραβάνε το ενδιαφέρον και μου άρεσε η τελική αποκάλυψη παρόλο που ομολογώ πως έγινε λίγο αχταρμάς το σενάριο! Σκηνοθετικά προσφέρει κάποιες καλές σκηνές αγωνίας ωστόσο θα ήθελα περισσότερο gore και τρόμο! Τις ερμηνείες τις βρήκα μέτριες! Γενικά λοιπόν το τελευταίο μέρος αν και καλούτσικο δεν θεωρώ πως κατάφερε να σώσει την κατάσταση μιας και στο σύνολο η ταινία δεν κερδίζει τις εντυπώσεις!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:1/5

 


SUSU 2018


 Βαθμολογία:3/10

Είδος: Δράμα τρόμου

Story: Ενώ μεταφράζουν παλιές ταινίες σε μια έπαυλη, δύο κοπέλες λύνουν το μυστήριο του θανάτου μιας σταρ της κινεζικής όπερας και παλεύουν να ξεφύγουν από την κληρονομιά της.

Σχόλιο: Υπερβολικά αργόσυρτο και αδιάφορο δραματικό θρίλερ που λειτουργεί μόνο για να σε βάλει για ύπνο! Σεναριακά κυλάει υπερβολικά αργά και ποτέ η ιστορία δεν καταφέρνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον ενώ κι οι ανατροπές που προσφέρει στο φινάλε είναι οφθαλμοφανείς από πολύ νωρίς! Σκηνοθετικά την βρήκα πολύ άνευρη και υποτονική και δεν πετυχαίνει να δημιουργήσει ούτε σασπένς, ούτε ατμόσφαιρα ούτε τρόμο! Τις ερμηνείες τις βρήκα σχετικά ικανοποιητικές! Μπορεί να μην είναι τόσο κακοφτιαγμένη λοιπόν αλλά είναι τελείως αδιάφορη και βαρετή!

αγωνία:2/5
splatter:1/5
ανατροπές:2/5
τρόμος:0/5



KILLER BOOK CLUB 2023


 Βαθμολογία: 6/10

Είδος: Θρίλερ, τρόμου

Story: Οκτώ φίλοι παλεύουν για τη ζωή τους όταν ένας κλόουν-δολοφόνος, ο οποίος μάλλον γνωρίζει το σκοτεινό μυστικό που τους ενώνει, αρχίζει να τους σκοτώνει έναν-έναν.

Σχόλιο: Τυπικό εφηβικό slasher από την Ισπανία που βλέπεται ευχάριστα αλλά δεν κάνει την διαφορά! Σεναριακά είναι μια απ'τα ίδια, χρησιμοποιεί τα γνωστά κλισέ του είδους, είναι αρκετά προβλέψιμο στο που οδηγείται και ακόμα και οι (αναμενόμενες) ανατροπές που υπάρχουν δεν σε σοκάρουν και θα ήθελα καλύτερη ανάπτυξη χαρακτήρων για να μπορέσουμε να ενδιαφερθούμε για την τύχη τους! Απ'την άλλη έχει πολύ γρήγορο ρυθμό και κάποιες καλές σκηνές αγωνίας με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να κάνει έναν φαν των slasher να περάσει καλά παρόλο που δεν θα του δώσει κάτι που δεν έχει ξαναδεί! Σκηνοθετικά τα πάει πολύ καλά, δημιουργεί ένταση και σασπένς και προσφέρει gory φόνους! Τις ερμηνείες τις βρήκα μέτριες προς ικανοποιητικές! Γενικά λοιπόν είναι ένα καλοφτιαγμένο slasher που βλέπεται αρκεί να μην έχεις απαιτήσεις για κάτι το ξεχωριστό!

αγωνία:5/5
splatter:4/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:1/5



CLASSIC DUELS 184



 THE LIVING DEAD GIRL(1982):15%                    POISON FOR THE FAIRIES(1986):85%


THE LIVING DEAD
STORY: Όταν ο τάφος της Catherine (Francoise Blanchard) παραβιάζεται από κάτι κλέφτες που θέλουν να βεβηλώσουν τον τάφο, η Catherine επιστρέψει από τους νεκρούς με την επιθυμία να επιστρέψει στο σπίτι όπου μεγάλωσε και διψά για αίμα. 

POISON FOR THE FAIRIES
STORY: Ένα 10χρονο κορίτσι πείθει την μοναχική της συμμαθήτρια ότι είναι μάγισσα και την κάνει βοηθό της. Αν και τα παιχνίδια τους είναι γεμάτα αφέλεια, σταδιακά αποκτούν όλο και πιο σκοτεινό χαρακτήρα...(moveitmag.gr)

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

FIVE NIGHTS AT FREDDY'S 2023


 Βαθμολογία:7/10

Είδος: Τρόμου, θρίλερ μυστηρίου

Story: Η ταινία διηγείται την ιστορία ενός ταλαιπωρημένου νυχτοφύλακα, ο οποίος ξεκινά να εργάζεται στην πιτσαρία Φρέντι Φάζμπεαρ. Κατά τη διάρκεια της πρώτης του μέρας στη δουλειά, συνειδητοποιεί ότι η νυχτερινή βάρδια στου Φρέντι θα είναι πιο δύσκολη απ’ όσο νόμιζε.

Σχόλιο: Ταινία τρόμου βασισμένη σε videogame που σε κερδίζει με την ιδέα της αλλά δυστυχώς δεν γίνεται όσο διασκεδαστική θα μπορούσε! Σεναριακά λοιπόν βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιδέα της μεταφοράς του videogame σε ταινία, η ιστορία της ταινίας μου άρεσε και βρήκα πολύ καλό και σκληρό το backstory του πρωταγωνιστή, κάτι που τον κάνει αρκετά συμπαθή! Υπάρχουν κλισέ και σεναριακές ευκολίες ωστόσο η πλοκή σε κρατάει και μου άρεσε πολύ η αντίθεση της παιδικότητας της υπόθεσης με τα animatronics που ζωντανεύουν με την σκληρή πραγματικότητα της ιστορίας! Τις ερμηνείες τις βρήκα καλές! Σκηνοθετικά μου άρεσε η ατμόσφαιρα, έχει πολύ καλά εφέ και βρήκα πολύ καλή την εμφάνιση των animatronics! Δυστυχώς όμως εδώ έρχεται και το μεγάλο μειονέκτημα της ταινίας που είναι οι off camera φόνοι! Βρήκα την ταινία υπερβολικά αναίμακτη ενώ η όλη ιδέα μας υποσχόταν να δούμε animatronics να δολοφονούν και αυτό δυστυχώς δεν το βλέπουμε, τουλάχιστον στο βαθμό που θα ελπίζαμε! Είναι ένα πρωτότυπο και ενδιαφέρον θρίλερ λοιπόν που βλέπεται ευχάριστα αλλά χάνει πόντους λόγω της υπερβολικά συγκρατημένης on camera βίας!

αγωνία:5/5
splatter:2/5
ανατροπές:3/5
τρόμος:1/5



Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

DREAM SCENARIO 2023


 Βαθμολογία: 7/10

Είδος: Κωμωδία τρόμου

Story: Tα πάντα στη ζωή του Πολ Μάθιους, ενός βαρετού ακαδημαϊκού, ανατρέπονται, όταν εκατομμύρια άγνωστοι αρχίζουν να τον βλέπουν στα όνειρά τους. Όταν αυτές οι νυχτερινές εμφανίσεις του πάρουν εφιαλτική τροπή, ο Πολ αναγκάζεται να τα βγάλει πέρα με την αναπάντεχη φήμη του.(lifo.gr)

Σχόλιο: Πρόκειται για μια πρωτότυπη, παράξενη και σίγουρα αρκετά ενδιαφέρουσα μαύρη κωμωδία που λειτουργεί και ως αλληγορία για την ξαφνική δόξα! Σεναριακά λοιπόν βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την όλη ιδέα, δεν είναι κάτι που έχουμε ξαναδεί και μας κρατάει καθηλωμένους για να δούμε που το πάει παρότι δεν διαθέτει δράση ούτε προσεγγίζει σημαντικά το είδος του τρόμου και επίσης βρήκα πολύ πετυχημένο το χιούμορ! Ωστόσο απ'την άλλη δεν μπορώ να πω πως απογείωσε την όλη ιδέα μιας και η ταινία κλείνει χωρίς να υπάρχει κάποια σημαντική κορύφωση και χωρίς να δίνει ιδιαίτερες απαντήσεις! Σκηνοθετικά τα πάει πολύ καλά ιδιαίτερα στις πιο απαιτητικές σκηνές των ονείρων και καλές είναι και οι ερμηνείες! Δεν πρέπει να περιμένει κανείς πολλά στο κομμάτι του τρόμου λοιπόν αλλά σίγουρα αξίζει μια ματιά για την πρωτοτυπία και το χιούμορ της!

αγωνία:3/5
splatter:2/5
ανατροπές:1/5
τρόμος:0/5