Σελίδες

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

CLASSIC DUELS 174



 THE CREEPING FLESH(1973):53%             THE STRANGE VICE OF MRS.WARDH(1971):47%


THE CREEPING FLESH
STORY:Ένας παλαιοντολόγος στο Βικτοριανό Λονδίνο ερευνάει τα λείψανα προϊστορικού πλάσματος από τη Νέα Γουινέα. Όμως, όταν τα λείψανα έρθουν σε επαφή με το νερό, η σάρκα του πλάσματος αναζωογονείται ζωντανεύοντας το.(b-movies.gr)

THE STRANGE VICE OF MRS.WARDH
STORY:Η γυναίκα ενός σημαίνοντα ανθρώπου, η οποία διατηρεί δεσμό με κάποιον παράλληλα, μην έχοντας ησυχάσει επίσης από μια παλαιότερη ερωτική περιπέτεια, υποψιάζεται ότι κάποιος από αυτούς τους άντρες της ζωής της, είναι ψυχοπαθής δολοφόνος, μια και τα θύματα δεν ήταν άσχετα με όλους αυτούς.(horrormovies.gr)

Σχόλιο: Το the creeping flesh είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα μίξη τρόμου και επιστημονικής φαντασίας και μου άρεσε πολύ πρωτότυπη η ιδέα της πλοκής με τον σκελετό που αποκτάει σάρκα όταν πέφτει νερό πάνω του όπως επίσης μου άρεσε η δυνατή ανατροπή του φινάλε! Στα συν και η εξαιρετική ερμηνεία του Cushing! Στα αρνητικά θα έβαζα κάποια προβλήματα ρυθμού που υπάρχουν καθώς και το κομμάτι με την κόρη του πρωταγωνιστή το οποίο δεν το βρήκα τόσο ενδιαφέρον!

Το the strange vice of Mrs. Wardh είναι ένα τυπικό giallo απτα πολύ προσεγμένα όμως! Έχει μια ενδιαφέρουσα πλοκή με κάποιες πολύ καλές ανατροπές στο φινάλε και βρήκα πολύ έντονες και αγωνιώδεις τις σκηνές των επιθέσεων!

Και οι δυο ταινίες είναι πολύ καλές στο είδος τους, το μεν the strange vice of Mrs.Wardh είναι πιο αγωνιώδες αλλά το the creeping flesh είναι πιο πρωτότυπο!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου