Σελίδες

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

CLASSIC DUELS 168



 DEAD CALM(1989):46%                                          LADY IN WHITE(1988):54%


DEAD CALM
STORY: Για να ξεπεράσουν μια τραυματική εμπειρία, ζευγάρι Αυστραλών, αποφασίζει να ταξιδέψει με το σκάφος του. Περισυλλέγουν όμως έναν ναυαγό με δολοφονικές προθέσεις.(popcorn.gr)

LADY IN WHITE
STORY:Ο μικρός Frank κλειδώνεται από τους συμμαθητές του στην αποθήκη της τάξης του και αναγκάζεται να περάσει την νύχτα του Halloween του 1962 μόνος του! Κατά την διάρκεια της νύχτας όμως βλέπει το φάντασμα ενός μικρού κοριτσιού και τον άντρα που την δολοφόνησε πριν πολλά χρόνια! Αμέσως προσπαθεί να βρει στοιχεία για το μικρό κορίτσι και όλα τον οδηγούν σε ένα μυστηριώδες εγκαταλειμμένο σπίτι που μένει η Θρυλική Κυρία με τα άσπρα. Σιγά, σιγά ο μικρός Frank ξετυλίγει το κουβάρι του μυστηρίου και ανακαλύπτει πολύ περισσότερα απ’ όσα θα ήθελε!

Σχόλιο: Το dead calm είναι ένα θρίλερ αγωνίας που μπορεί σαν πλοκή να μην έχει εκπλήξεις, να κινείται σε προβλέψιμα μονοπάτια και να περιλαμβάνει κάποια κλισέ και υπερβολές ωστόσο πετυχαίνει να διατηρεί το σασπένς αμείωτο, έχει μια πολύ καλή σκηνοθεσία, ιδανική μουσική υπόκρουση και έχει ένα πολύ δυνατό πρωταγωνιστικό τρίο!

Το lady in white είναι μια σκοτεινή ιστορία ενηλικίωσης που συνδυάζει στοιχεία από αστυνομικά θρίλερ αλλά και από μεταφυσικές ταινίες τρόμου! Έχει μια αισθητική που παραπέμπει σε b-movie και κάποια εφέ δεν είναι καθόλου πετυχημένα ωστόσο βρήκα πολύ ενδιαφέρον το σενάριο και καταφέρνει να δημιουργήσει πληθώρα συναισθημάτων!

Και οι δυο ταινίες είναι εξαιρετικές στο είδος τους, το μεν dead calm είναι ένα πολύ αγωνιώδες θρίλερ αλλά το lady in white έχει ένα πιο σύνθετο σενάριο που με άγγιξε περισσότερο!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου