Σελίδες

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

CLASSIC DUELS 167




THE DRILLER KILLER(1979):30%                        THE NIGHT STRANGLER(1973):70% 


THE DRILLER KILLER
STORY: Ένας περιθωριακός καλλιτέχνης που ζει σε κακόφημη συνοικία της Νέας Υόρκης με την γκόμενα του, οδηγείται σταδιακά στην παράνοια ώσπου στο τέλος ξεχύνεται στους δρόμους σκοτώνοντας όποιον βρει μπροστά του με ένα ηλεκτρικό τρυπάνι.

THE NIGHT STRANGLER
STORY: O δαιμόνιος δημοσογράφος Καρλ Κόλτσακ βρίσκεται πλέον στο Σιάτλ, μετά την απομάκρυνσή του από το Λας Βέγκας Με τη βοήθεια του πρώην αφεντικού του προσπαθεί να λύσει το μυστήριο μίας σειράς περίεργων στραγγαλισμών, οι οποίοι λαμβάνουν χώρα τακτικά κάθε 21 χρόνια Τα θύματα του δολοφόνου στραγγαλίζονται φρικτά ενώ ο δολοφόνος επιχειρεί μερική αφαίμαξη με τη χρήση.

Σχόλιο: Το the driller killer είναι ένα exploitation σχετικά με έναν διαταραγμένο άντρα που μετατρέπεται σε serial killer! Σεναριακά δεν έχει να δώσει πολλά μιας και η πλοκή είναι σχεδόν ανύπαρκτη και απλά βλέπουμε τον πρωταγωνιστή να οδηγείται στη τρέλα ωστόσο βρήκα πολύ καλή την ατμόσφαιρα αλλά και το ατού της σειράς που δεν είναι άλλο από τους πολύ βίαιους φόνους!

Το the night strangler είναι η δεύτερη ταινία ενός franchise που έγινε και τηλεοπτική σειρά και αποτελεί μια αυτόνομη αστυνομική υπόθεση! Παρότι υστερεί σε δράση και εκπλήξεις, βρήκα ενδιαφέρουσα την μίξη των ειδών (αστυνομικού θρίλερ και μεταφυσικού τρόμου) και μου άρεσε το θέμα του αλχημιστή ενώ υπάρχουν και κάποιες καλές ατμοσφαιρικές σκηνές!

Το the driller killer ίσως είναι σε θέση να ικανοποιήσει περισσότερο τους φαν του είδους που θέλουν αίμα και ανατριχίλες, ωστόσο το the night strangler υπερτερεί σε μεγάλο βαθμό ως προς την πλοκή!


Δεν βρέθηκε trailer για το the night strangler!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου