Σελίδες

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

TV-SERIES: THE EXPANSE (2015-2022)


 Βαθμολογία:7,5/10

Είδος: Δράμα επιστημονικής φαντασίας, μυστηρίου

Story: Δύο αιώνες στο μέλλον, μια εξαφανισμένη κοπέλα συνδέει έναν ντετέκτιβ της αστεροειδούς ζώνης με τον κυβερνήτη ενός διαστημόπλοιου και μια διπλωμάτη.


Σχόλιο: Season 1: Σειρά επιστημονικής φαντασίας όπου μας παρουσιάζει τους ανθρώπους χωρισμένους σε τρία στρατόπεδα, τους Γήινους, αυτούς που κατοικούν στον Άρη και τους Μπέλτερς και μας δείχνει τις συνωμοσίες και τις κόντρες μεταξύ αυτών των στρατοπέδων! Αν και το σενάριο σίγουρα είναι υποσχόμενο μιας και έχει μια πληθώρα χαρακτήρων και διαθέτει μια σύνθετη πλοκή που δεν γίνεται προβλέψιμη, ομολογώ πως δεν κέρδισε απόλυτα το ενδιαφέρον μου μέχρι στιγμής και βρήκα κάπως παλιομοδίτικο το όλο στήσιμο όπως και τα εφέ! Σίγουρα θα δώσω ευκαιρία όμως για τη συνέχεια για να δω αν θα με κερδίσει!(6,5)

Season 2: Η δεύτερη σεζόν μου φάνηκε πιο ενδιαφέρουσα μιας και πλέον γνωρίζουμε καλύτερα τους χαρακτήρες και γίνεται πιο σαφής η κύρια απειλή της σειράς ωστόσο και πάλι δεν μπορώ να πω πως έχω κολλήσει! Για ακόμα μια φορά οι συνωμοσίες και οι ανατροπούλες κρατάνε το ενδιαφέρον αλλά πέρα από ένα επεισόδιο όπου γίνεται μια ηρωική πράξη από έναν χαρακτήρα, οι υπόλοιπες εξελίξεις δεν μπορώ να πω πως με εντυπωσίασαν! Από τους χαρακτήρες, υπάρχουν αρκετοί συμπαθείς χαρακτήρες ωστόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον ως προς της εξέλιξης τους έχουν η Αρειανή Bobbie και ο ‘περίεργος’ Amos!(7)

Season 3: Η τρίτη σεζόν κινείται στα ίδια επίπεδα, προσφέρει κάποιες ενδιαφέρουσες αλλά όχι συνταρακτικές εξελίξεις και μου άρεσαν κάποιες νέες προσθήκες στο cast όπως αυτή της Elizabeth Mitchell! H δράση αυτή τη φορά μονοπωλείται από το πλήρωμα του Rocinante και από τους Ζωνάριους ενώ οι Γήινοι εμφανίζονται παραγκωνισμένοι και επίσης έχουμε εξελίξεις με το μυστηριώδες πρωτοκύτταρο το οποίο μπερδεύει σχετικά με τις προθέσεις του! Όλα βλέπονται ευχάριστα και υπάρχουν κάποιες δυνατές στιγμές, αλλά εξακολουθώ να μην έχω εντυπωσιαστεί!(7)

Season 4: Η τέταρτη σεζόν, όπου πλέον η σειρά έχει μεταφερθεί από το syfy στο amazon, προσφέρει βελτιώσεις σε όλα τα επίπεδα! Τα εφέ είναι καλύτερα αλλά το σημαντικότερο είναι πως η πλοκή είναι πιο σφιχτοδεμένη και προσφέρει ενδιαφέρουσες υποπλοκές! Ας πούμε παρακολουθούμε το βασικό θέμα με το πρωτομόριο και το πλήρωμα του Rocinante που προσπαθεί να ανακαλύψει περισσότερα γι’αυτό ενώ παράλληλα έχει μεταφερθεί σε έναν καινούριο κατοικήσιμο πλανήτη και παράλληλα το ενδιαφέρον μοιράζεται στην Αρειανή Bobbie που μπλέκει σε μια επικίνδυνη ‘παράνομη’ δουλειά αλλά και στην Γήινη Avasarala που προσπαθεί να διατηρήσει την θέση της στη πολιτική ενώ κάνει την εμφάνιση της μια σημαντική αντίπαλος! Επίσης ενδιαφέρον έχουν και οι νέοι ‘κακοί’ της σειράς, με τον έναν να υπόσχεται να δώσει περισσότερα στην επόμενη σεζόν! Γενικά λοιπόν η σεζόν αυτή με άφησε αρκετά ευχαριστημένο και επιτέλους περιμένω να δω με ενδιαφέρον την συνέχεια!(8)

Season 5: Η πέμπτη σεζόν είναι εξίσου καλή με τη προηγούμενη μιας και πλέον ο βασικός κακός της σειράς, ο Marco παίζει βασικό ρόλο στη πλοκή δημιουργώντας αγωνία για την τύχη των ηρώων και προκαλώντας τα συναισθήματα! Υπάρχει μπόλικη δράση αλλά και αρκετές δυνατές στιγμές με αποτέλεσμα όλη η σεζόν να βλέπεται πολύ ευχάριστα και να μας κάνει να νοιαζόμαστε πραγματικά για τους χαρακτήρες της! Στα μείον κάποιες προβληματικές συμπεριφορές κάποιων χαρακτήρων, όπως του Filip, του οποίοι οι μεταβάσεις ανάμεσα στο καλό και το κακό παρουσιάζονται κάπως άτσαλα! Στο σύνολο πάντως η σεζόν με ικανοποίησε πολύ και μου δημιούργησε μεγάλο ενδιαφέρον για τη συνέχεια!(8)

Season 6: H έκτη και τελευταία σεζόν αποτελείται μόνο από 6 επεισόδια και δίνει ένα καλό κλείσιμο μεν στη σειρά αλλά αφήνει και κάποια παράθυρα ανοιχτά, κάτι που θα προτιμούσα να μην γίνει! Θα ξεκινήσω με τα θετικά που είναι ο καλός ρυθμός ,η μπόλικη δράση αλλά και η ανάπτυξη των χαρακτήρων που πλέον έχουν γίνει πολύ συμπαθείς και ακόμα κι αυτοί που μου φαίνονταν κάπως αδιάφοροι εδώ έχουν την ευκαιρία τους να λάμψουν όπως η Drummer! Σε πολύ καλό επίπεδο είναι και τα εφέ! Απ’την άλλη μεριά, θα ήθελα η τελική μάχη με τον Marco να ήταν πιο δυνατή και οι εξελίξεις να ήταν περισσότερο τολμηρές και αυτό είναι ένα αρνητικό όλης της σειράς μιας και έδειχνε να φοβάται να ξεφύγει από την λογική του happy end! Επίσης τα opening arcs των επεισοδίων αυτής της σεζόν είχαν πολύ ενδιαφέρον μεν αλλά μοιάζουν σαν να ξεπήδησαν από άλλη σειρά και μένουν ανολοκλήρωτα! Γενικά λοιπόν σαν σειρά θεωρώ πως πήρε τον χρόνο της για να βρει τα πατήματα της, άλλαξε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια στόχο και δομή και για τα δικά μου μάτια στις τελευταίες σεζόν βελτιώθηκε μιας και ναι μεν πήρε έναν εύκολο και πιο mainstream δρόμο αλλά έγινε πιο διασκεδαστική και με καλύτερο focus στην πλοκή της!(7,5)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου