Σελίδες

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

CLASSIC DUELS 160



 DELIRIUM(1987):35%                                       HIDER IN THE HOUSE(1989):65%


DELIRIUM
STORY: Μια πρώην φωτογράφος διαχειρίζεται ένα επιτυχημένο ανδρικό περιοδικό. Ένας εμμονικός θαυμαστής σφαγιάζει συστηματικά τα μοντέλα του περιοδικού...

HIDER IN THE HOUSE
STORY:Ένας διαταραγμένος άντρας κρύβεται στη σοφίτα ενός καινούριου σπιτιού και αποκτάει εμμονή με την ανυποψίαστη οικογένεια που μετακομίζει σε αυτό!


Σχόλιο: To delirium είναι ένα τυπικό giallo που έχει αρκετά προβλήματα μεν αλλά παραμένει διασκεδαστικό! Ακολουθεί μια πολύ συνηθισμένη πλοκή, υπάρχουν αρκετές στιγμές που γίνεται άθελα του αστείο, η σκηνοθεσία σε κάποιες στιγμές θυμίζει φθηνή αισθησιακή ταινία και οι ερμηνείες είναι προβληματικές ωστόσο απ’την άλλη υπάρχουν κάποιες καλές στιγμές σασπένς, κάποιοι ενδιαφέροντες φόνοι καθώς και μια ανατροπούλα που δεν την περιμένεις αν και δεν βγάζει απόλυτο νόημα!

Το hider in the house είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που πλέον δεν δείχνει καθόλου πρωτότυπο μιας και έχουμε δει πολλές ταινίες όπου κάποιος μένει κρυφά σε ξένο σπίτι αλλά κάνει τη δουλειά του πολύ καλά και καταφέρνει να σε συνεπάρει με τον ρεαλισμό του! Πολύ καλά τα πάει και ως προς την ανάπτυξη όλων των χαρακτήρων του!

Το μεν delirium προσφέρει πιο campy διασκέδαση ενώ το hider in the house είναι ένα σοβαρό ρεαλιστικό θρίλερ και πιο προσεγμένο σε όλα τα επίπεδα γι’αυτό και το προτιμώ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου