Σελίδες

Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

CLASSIC DUELS 161



 LAST CANNIBAL WORLD(1977):75%                  THE MAFU CAGE(1978):25%


LAST CANNIBAL WORLD
STORY: Μετά που το αεροσκάφος τους γκρεμίστηκε στη Ζούγκλα, δύο άνδρες προσπαθούν να ξεφύγουν από τις φυλές κανίβαλων που κατοικούν στην περιοχή. Ο ένας χάνεται και σύντομα αιχμαλωτίζεται από τους άγριους.(b-movies.gr)

THE MAFU CAGE
STORY: Η Ellen, μια επιτυχημένη αστρονόμος, έχει αναλάβει την φροντίδα της ψυχικά διαταραγμένης αδερφής της, Cissy, η οποία διατηρεί μια ποικιλία πιθήκων στο σπίτι που κληρονόμησε από τον ανθρωπολόγο πατέρα της! Όταν η Ellen θα συνάψει μια σχέση, η ζήλια της αδερφής της θα αποδειχτεί θανάσιμη!

Σχόλιο: Το last cannibal world είναι μια συνηθισμένη για την εποχή ταινία τρόμου με κανίβαλους που όμως αυτά που έχει να κάνει τα κάνει πολύ καλά! Τα τελετουργικά της φυλής σε συνδυασμό με τους αμέτρητους κινδύνους της ζούγκλας κρατάνε το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τέλος, μου άρεσε το έντονο gore και το μόνο που θα ζήταγα είναι λίγο πιο συμπαθείς χαρακτήρες!

Το the mafu cage είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ για μια γυναίκα που γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη εξαιτίας μιας ψυχικής ασθένειας! Σίγουρα έχει ενδιαφέρον το πως ο χαρακτήρας της Cissy σιγά σιγά βυθίζεται όλο και πιο πολύ στη τρέλα και το ατού της ταινίας είναι η ερμηνεία της Carol Kane ωστόσο η πλοκή είναι κάπως αργόσυρτη και κάποιες συμπεριφορές δεν δείχνουν ρεαλιστικές!

Πρόκειται για δυο τελείως διαφορετικές ταινίες που η κάθε μια έχει ενδιαφέρον για το υποείδος το οποίο υπηρετεί ωστόσο πολύ πιο διασκεδαστικό βρήκα το last cannibal world!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου