Σελίδες

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

THE ALIENIST (2018-2020)


 Βαθμολογία:7,5/10

Είδος: Αστυνομικό δράμα, μυστηρίου

Story:Στη Νέα Υόρκη του 1896, ο αρχηγός της αστυνομίας Θίοντορ Ρούζβελτ απευθύνεται στον ψυχολόγο Λάζλο Κράιζλερ για να πιάσει έναν δολοφόνο που επιτίθεται σε άστεγα αγόρια.(yourate.gr)


Σχόλιο: Season 1: Πρόκειται για μια αστυνομική σειρά εποχής σχετικά με έναν δολοφόνο παιδιών στα τέλη του 19ο αιώνα και τους τρεις ιδιόμορφους χαρακτήρες που τον κυνηγάνε! Μου άρεσε πολύ η απόδοση της εποχής εκείνης και είναι το στοιχείο που κάνει τη σειρά να ξεχωρίζει απ’το να γίνει μια ακόμα αστυνομική σειρά! Επίσης μου άρεσε ο χαρακτήρας που υποδύεται η Dakota Fanning που μας παρουσιάζει μια πολύ δυναμική για την εποχή της γυναίκα! Ενδιαφέρον έχει και ο χαρακτήρας του ψυχιάτρου αν και μου έδινε την εντύπωση πως κρύβει κάποιο πιο σοκαριστικό παρελθόν από αυτό που μας παρουσιάστηκε ενώ αντίθετα ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Luke Evans δεν αναπτύσσεται αρκετά για να τον γνωρίσουμε ουσιαστικά και απλά μας εμφανίζεται ως ένας καλός άνθρωπος! Ως προς την αστυνομική υπόθεση, η σειρά καταφέρνει να μας κάνει να νιώσουμε τρόμο για την αθέατη παρουσία του δολοφόνου που μέχρι το φινάλε δεν ξέρουμε ποιος είναι και πότε θα χτυπήσει ξανά ωστόσο η αποκάλυψη είναι κάπως χλιαρή μιας και δεν υπάρχει κάποια ανατροπή ή σοκαριστική εξέλιξη! Γενικά σαν σεζόν την θεωρώ επιτυχημένη ως προς αυτά που ήθελε να δώσει και πολύ προσεγμένη όσον αφορά την σκηνοθεσία και τις ερμηνείες ωστόσο δεν κάνει την έκπληξη στο κομμάτι της αστυνομικής της υπόθεσης!(7)

Season 2: Η δεύτερη σεζόν ασχολείται με μια διαφορετική αστυνομική υπόθεση που μπορεί να μην είναι όσο τρομακτική ήταν της πρώτης αλλά κι αυτή είναι ανατριχιαστική μιας και έχει ως θύματα μωρά και είναι πιο ενδιαφέρουσα από άποψη πλοκής! Η σειρά δείχνει αρκετά βελτιωμένη στην δεύτερη της σεζόν μιας και το σενάριο είναι πιο σύνθετο, οι εξελίξεις τρέχουν από τα πρώτα κιόλας επεισόδια, υπάρχουν ανατροπούλες και επίσης μας παρουσιάζει κάποιους πολύ ενδιαφέροντες νέους χαρακτήρες! Εξαιρετικές παραμένουν και οι ερμηνείες, με την νέα στη σειρά Rosy McEwen να κλέβει την παράσταση! Όσον αφορά τους χαρακτήρες, η ένσταση μου αφορά τον ρόλο του ψυχιάτρου που παρουσιάζεται ως ο βασικός πρωταγωνιστής της σειράς ωστόσο σε αυτή τη σεζόν έχει περισσότερο τον ρόλο του κομπάρσου και ο χαρακτήρας του δεν αναπτύσσεται σχεδόν καθόλου ενώ ουσιαστική πρωταγωνίστρια της σειράς μοιάζει περισσότερο η Fanning η οποία κρατάει περισσότερο το ενδιαφέρον τόσο για τον τρόπο που συνδέεται με την αστυνομική υπόθεση όσο και με το διακριτικό love story με τον χαρακτήρα του Evans! Υπάρχουν κι άλλοι χαρακτήρες που δεν αναπτύσσονται όσο θα έπρεπε και επίσης υπάρχουν αρκετές σεναριακές ευκολίες ωστόσο στο σύνολο ήταν μια πολύ καλή σεζόν και ένα γλυκόπικρο φινάλε για τη σειρά η οποία βέβαια δείχνει την πρόθεση πως θα ήθελε να συνεχίσει και για άλλη σεζόν!(7,5)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου