Σελίδες

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

CLASSIC DUELS 149



EYES OF LAURA MARS(1978):45%               DON'T DELIVER US FROM EVIL(1972):55%


EYES OF LAURA MARS
STORY:Το «Eyes of Laura Mars» επικεντρώνεται σε μια φωτογράφο που διαθέτει την υπερφυσική ικανότητα να βλέπει μέσα από τα μάτια ενός serial killer ο οποίος σκοτώνει άτομα από το κοντινό της περιβάλλον. Με τη βοήθεια ενός ντετέκτιβ η γυναίκα προσπαθεί να φυλαχτεί από τον παρανοϊκό. (horrormovies.gr)

DON'T DELIVER US FROM EVIL
STORY:Δυο μαθήτριες αυστηρού καθολικού σχολείου ορκίζονται αιώνια πίστη στο σατανά και δεσμεύονται να κάνουν το κακό σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται. (b-movies.gr)

Σχόλιο: Το eyes of Laura Mars είναι ένα μεταφυσικό giallo που σε κερδίζει με την πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα του σχετικά με την ικανότητα της πρωταγωνίστριας να βλέπει σκηνές μέσα από τα μάτια ενός δολοφόνου!  Μου άρεσαν πολύ όλες οι σκηνές με τα οράματα της πρωταγωνίστριας μιας και προσφέρουν αρκετή αγωνία, μου άρεσε η τελική αποκάλυψη και επίσης μου άρεσε η μουσική επένδυση της ταινίας! Αυτό που θα ήθελα μόνο είναι να είχε πιο γρήγορο ρυθμό και να είναι πιο τολμηρή ως προς την βία μιας και βλέπουμε ελάχιστα από τους φόνους! Επίσης δεν γίνεται κάποια προσπάθεια να δικαιολογηθεί το γιατί η ηρωίδα έχει αυτή την ικανότητα! Γενικότερα πάντως είναι ένα πολύ ενδιαφέρον giallo που ξεφεύγει απ’τα συνηθισμένα!

Το dont deliver us from evil είναι ένα Γαλλικό ψυχολογικό θρίλερ που μπορεί να μην έχει κάποια εντυπωσιακή πλοκή, όμως καταφέρνει να σε συνεπάρει με τη διαστροφή των δυο ηρωίδων του και την κλιμακούμενη κακία που βγάζουν! Αν και αργόσυρτο και με κάποιες επαναλαμβανόμενες σκηνές όπως αυτές του παρ’ ολίγον βιασμού, δεν σε αφήνει να βαρεθείς μιας και θες να δεις που θα οδηγηθούν οι δυο πρωταγωνίστριες και ως που είναι διατεθειμένες να φτάσουν! Στα προτερήματα είναι και η εξαιρετική μουσική επένδυση!

Και τα δυο αποτελούν πολύ ενδιαφέροντα θρίλερ, το μεν eyes of Laura Mars ακολουθεί μια πιο διασκεδαστική συνταγή αλλά το dont deliver us from evil είναι πιο ξεχωριστό και ανατριχιαστικό!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου