Σελίδες

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

CLASSIC DUELS 142



 

MS.45(1981):55%                                                THE BOXER'S OMEN(1983):45%


MS.45
STORY:Μια νεαρή μουγκή γυναίκα τρελαίνεται όταν βιάζεται δύο φορές την ίδια μέρα και αποφασίζει να εκδικηθεί το ανδρικό φύλλο.(B-MOVIES.GR)

THE BOXER'S OMEN
STORY:Ο σκηνοθέτης των Killer Snakes επιστρέφει με αυτή την ιστορία ενός ξεπεσμένου πυγμάχου, του οποίου η αναζήτηση για εξουσία και η προσπάθεια του να σπάσει μια μακρόχρονη οικογενειακή κατάρα τον οδηγεί σε μια περιπετειώδη δράση περιπέτειας μέσα από μια τρομακτική γη των εφιαλτών και του θανάτου.

Σχόλιο: To ms.45 είναι ένα φεμινιστικό θρίλερ εκδίκησης που έχει μεν κάποια προβλήματα όπως το απλοικό σενάριο και η υπερβολή με την οποία παρουσιάζει όλους τους άντρες της ταινίας αλλά απ’την άλλη καταφέρνει να γίνει διασκεδαστικό, έχει εξαιρετικές ερμηνείες, μου άρεσε πολύ το πως αποδίδεται η μεταστροφή της πρωταγωνίστριας και επίσης έχει πολύ καλή σκηνοθεσία που διαθέτει στιλ, sexiness και ντύνει τις σκηνές με πετυχημένα μουσικά χαλιά! Στα συν και το πολύ δυνατό φινάλε!

Το the boxers omen είναι μια cult σουρεαλιστική ταινία από το Hong Kong που δεν προσφέρει πολλά από άποψη πλοκής αλλά είναι πρωτότυπη και βασίζεται στις παλαβές και πολλές φορές αηδιαστικές βουδιστικές τελετουργίες οι οποίες παίρνουν όλο το χρόνο στη ταινία! Η υπερβολή των ερμηνειών, κάποια ξεπερασμένα πλέον εφέ και οι ακραίες σκηνές που βλέπουμε κάνουν κάποιες στιγμές την ταινία να δείχνει αστεία ωστόσο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για κάποιον που θέλει να δει κάτι το διαφορετικό και το παλαβιάρικο!

Αν και ξεκάθαρα πιο πρωτότυπο το boxers omen, βρήκα πιο πολύ στα γούστα μου και με άγγιξε περισσότερο η ιστορία του ms.45!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου