Σελίδες

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

TV-SERIES: PREACHER (2016-2019)


 Βαθμολογία:7/10

Είδος: Περιπέτεια φαντασίας, θρίλερ μυστηρίου

Story:Ο Jesse Custer, ένας ιεροκήρυκας με ξεχωριστές δυνάμεις, η πρώην κοπέλα του και ένας Ιρλανδός βρυκόλακας, ξεκινούν ένα ταξίδι για να βρουν τον Θεό, κυριολεκτικά.(yourate.gr)


Σχόλιο:Season 1: Η πρώτη σεζόν της σειράς αποτελεί την εισαγωγή πριν η σειρά μπει στο κυρίως θέμα της που είναι η αναζήτηση του Θεού από τους 3 πρωταγωνιστές! Είναι μια σεζόν που παίρνει τον χρόνο της στο να σε βάλει στο κλίμα και να σου κάνει σαφή την ιστορία και τις προθέσεις της οπότε αυτό ίσως κουράσει κάποιους! Προσωπικά όσο πέρναγαν τα επεισόδια κέρδιζε όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον μου χωρίς όμως ποτέ να καταφέρνει να με κάνει να κολλήσω και να ανυπομονώ για το επόμενο επεισόδιο! Είναι βλάσφημη οπότε οι παθιασμένοι Χριστιανοί θα εκνευριστούν, έχει κόμικ επιρροές και έχει να κάνει με υπερηρωικές δυνάμεις χωρίς όμως να προσφέρει πολύ δράση και μπλέκει παράλληλα και το μεταφυσικό χωρίς όμως να γίνεται τρομακτική! Είναι λοιπόν μια σειρά που δεν ταιριάζει εύκολα σε κάποιο συγκεκριμένο κοινό αλλά είναι πρωτότυπη, μου άρεσε πολύ η δύναμη του πρωταγωνιστή που προσφέρει κάποιες wtf σκηνές (τι γίνεται όταν λες σε κάποιον να πάει στο διάολο και όντως πάει) και θέτει με τον τρόπο της και κάποια φιλοσοφικά ερωτήματα! Μπορεί να μην με εντυπωσίασε λοιπόν, είναι όμως μια σειρά που ξεφεύγει απ’τα συνηθισμένα οπότε θα συνεχίσω να δω πως θα εξελιχθεί!(7)

Season 2: Στην δεύτερη σεζόν η αναζήτηση του Θεού από τους 3 πρωταγωνιστές ξεκινάει και πλέον η ιστορία αποκτάει περισσότερο νόημα και καλύτερη ροή! Στο πρώτο μέρος γνωρίζουμε και μια επικίνδυνη απειλή για τον πρωταγωνιστή που είναι ο ‘Άγιος των δολοφόνων’ ο οποίος είναι ένας τρομακτικός cowboy και ο οποίος δίνει την ευκαιρία στη σειρά να αποκτήσει ένταση και σασπένς! Στο δεύτερο μέρος γνωρίζουμε τους άντρες με τα άσπρα, μια οργάνωση με μυστηριώδεις προθέσεις! Σε αυτό το δεύτερο μέρος γίνεται μια κοιλιά ωστόσο προς το τέλος αποκτάει ξανά ενδιαφέρον! Γενικά σαν σεζόν την βρήκα ελαφρώς καλύτερη από την πρώτη από την άποψη ότι έχει περισσότερη δράση και πιο ξεκάθαρο νόημα, ωστόσο υπάρχουν κάποιες σαχλές σκηνές, δεν μου άρεσε το κομμάτι με τον Χίτλερ και εξακολουθεί να μην με κάνει να την παίρνω αρκετά στα σοβαρά ώστε να κολλήσω με αυτήν και τους χαρακτήρες της!(7)

Season 3: Η τρίτη σεζόν είναι αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες μιας και έχει πιο ξεκάθαρες και ενδιαφέρουσες υποπλοκές, μας κάνει να γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα τους χαρακτήρες της και καταφέρνει να χωρέσει τα σουρεαλιστικά στοιχεία προκαλώντας ενδιαφέρον και χιούμορ αλλά μη γελοιοποιώντας την ιστορία! Μου άρεσε το κομμάτι με το παρελθόν του Jesse και την μάγισσα γιαγιά του, μου έκανε αρκετά πιο συμπαθή την Tulip και επιτέλους αξιοποιήθηκε αρκετά ο χαρακτήρας του Cassidy χάρη στην ενδιαφέρουσα υποπλοκή με την ομάδα των βρικολάκων! Επίσης επιτέλους έπαψε ο Hitler να αποτελεί μια γελοία προσθήκη αλλά πρόσθεσε κάτι στην ιστορία και επίσης βρήκα πολύ αστείο το arc με τον Ιησού! Γενικά στο σύνολο της την βρήκα αρκετά πιο διασκεδαστική από τις προηγούμενες και θέλω να δω πως θα εξελιχθεί στην επόμενη και τελευταία σεζόν και τι ρόλο θα παίξει σε αυτήν ο Arseface!(8)

Season 4: Η τέταρτη και τελευταία σεζόν μας δίνει τις απαντήσεις σχετικά με το σχέδιο του Θεού και γιατί έκανε ό,τι έκανε και προσφέρει ένα ικανοποιητικό μεν αλλά όχι ιδιαίτερα εντυπωσιακό φινάλε! Γενικά πρέπει να πω πως ξεκίνησα την σειρά με χαμηλές προσδοκίες και όπως αποδείχτηκε στην πορεία και με λάθος προσδοκίες μιας και περίμενα μια σοβαρή σειρά με αγωνία ενώ επί της ουσίας είναι μια χιουμοριστική σειρά! Συγκεκριμένα είναι μια τολμηρά αυθάδης παρωδία της θρησκείας που θίγει και σοβαρά φιλοσοφικά ζητήματα με ανάλαφρο και χιουμοριστικό τρόπο! Αυτό είναι κάτι που την κάνει πρωτότυπη και ξεχωριστή ωστόσο δεν ξέρω αν έπρεπε να τραβηχτεί για τέσσερις σεζόν μιας και έδειξε σημάδια επανάληψης χωρίς να έχει να δώσει το κάτι παραπάνω από άποψη ουσίας της ιστορίας! Αυτό έγινε αντιληπτό και σε αυτή τη τελευταία σεζόν μιας και ήταν γεμισμένη με πληροφορίες που είχαμε δει και στις προηγούμενες απλά για να γεμίσουν τα επεισόδια και επίσης κάποιες υποπλοκές όπως για παράδειγμα του Arseface αν και κάνανε σαφείς τις προθέσεις τους με τον τρόπο που τελείωσαν, δεν προσέφεραν το κάτι παραπάνω στην ιστορία! Συνολικά λοιπόν ήταν μια καλή και πρωτότυπη ανάλαφρη σειρά που δεν στάθηκε ικανή όμως να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις!(7)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου