Σελίδες

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

CLASSIC DUELS 134


 NIGHTMARES(1983):25%                              SEEDING A GHOST(1983):75%


NIGHTMARES
STORY:Η ταινία αποτελείται από τέσσερις μικρές ιστορίες τρόμου που βασίζονται σε αστικούς μύθους. Η πρώτη αφορά μια γυναίκα που αντιμετωπίζει ένα δολοφόνο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της. Η δεύτερη αφορά ένα βίντεο παιχνίδι και έναν εθισμένο έφηβο που καταναλώνεται από το παιχνίδι του. Η τρίτη επικεντρώνεται σε έναν πεσμένο ιερέα, ο οποίος καταδιώκεται από ένα φορτηγό από την κόλαση, και η τελευταία ακολουθεί μια προαστιακή οικογένεια που μάχεται ένα τεράστιο αρουραίο στο σπίτι τους.

SEEDING A GHOST
STORY:Ένας ταξιτζής στο Χονκ Κονγκ χτυπάει κατά λάθος έναν μάγο με το αμάξι του, ο οποίος στην συνέχεια τον καταριέται. Ακολουθεί ο βιασμός και ο φόνος της γυναίκας του από μια ομάδα εφήβων χούλιγκανς, οπότε ο ταρίφας βρίσκει και παρακαλάει τον μάγο να άρει την κατάρα και να επιστρέψει την γυναίκα του στον κόσμο των ζωντανών. 

Σχόλιο:Το nightmares είναι μια ανθολογία τρόμου βλέπεται ευχάριστα μεν αλλά δεν έχει να προσφέρει πολλά ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή! Στην πρώτη ιστορία δεν υπάρχουν πολλά από άποψη πλοκής οπότε περνάει αδιάφορη αλλά τουλάχιστον έχει σασπένς!Η δεύτερη ιστορία σχετικά με τον νεαρό που είναι εθισμένος σε ένα βιντεοπαιχνίδι προκαλεί περισσότερο γέλιο (για λάθος λόγους) παρά τρόμο και προτείνεται μόνο για την cult αισθητικής της! Η τρίτη ιστορία σχετικά με το δολοφονικό αμάξι έχει μπόλικη αγωνία και αποτελεί ενδιαφέρουσα αλληγορία περί πίστης αλλά στερείται πρωτοτυπίας! Η τέταρτη ιστορία σχετικά με τον γιγάντιο αρουραίο είναι η πιο πρωτότυπη και μου άρεσε το φινάλε της αλλά υστερεί σε εφέ και έχει έναν εκνευριστικό κεντρικό χαρακτήρα!

Το seeding a ghost είναι ένα μεταφυσικό θρίλερ εκδίκησης που αν και στην αρχή δείχνει κάπως γελοίο και όντως διαθέτει σε όλη τη διάρκεια μια cult διάθεση που προσδίδει χιούμορ, στην πορεία κάνουν την εμφάνιση τους κάποιες αρκετά ανατριχιαστικές στιγμές ενώ παράλληλα προσφέρει κάποιες σκηνές ακραίου gore! Δεν είναι ένα θρίλερ που μπορείς να πάρεις απόλυτα στα σοβαρά, είναι όμως πολύ διασκεδαστικό και ξεφεύγει κάπως απ’τα συνηθισμένα!

Μιας και το nightmares δεν μου έδωσε κάποια ιστορία που να με εντυπωσιάσει και να μου μείνει στη μνήμη, καλύτερο για μένα είναι το seeding a ghost μιας και προσφέρει μια διασκεδαστική αλλά και ανατριχιαστική ιστορία και έχει την δική του ταυτότητα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου