Σελίδες

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

CLASSIC DUELS 133



 THE CAR(1977):60%                    HUNCHBACK OF THE MORGUE(1973):40%


THE CAR
STORY:Ένα δαιμονικό μαύρο αυτοκίνητο τρομοκρατεί τους κατοίκους της Σάντα Ινέζ στη Γιούτα. Ο αστυνόμος Πάρεντ συντονίζει την προσπάθεια αντιμετώπισής του.

HUNCH OF THE MORGUE
STORY:Ένας παραμορφωμένος υπάλληλος του νεκροτομείου καταφεύγει σε έναν τρελό επιστήμονα ο οποίος ισχυρίζεται ψευδώς ότι μπορεί να επαναφέρει την νεκρή αγαπημένη του στη ζωή.(b-movies.gr)

Σχόλιο: Το the car είναι ένα πολύ διασκεδαστικό θρίλερ σχετικά με ένα δαιμονισμένο αμάξι! Σεναριακά είναι αρκετά απλοικό και πάσχει από υπερβολές και έλλειψη ρεαλισμού αλλά σε έχει στη τσίτα σε όλη τη διάρκεια μιας και έχει συνεχή δράση και οι χαρακτήρες του είναι πολύ συμπαθείς κάτι που σε συνδυασμό με το ότι γίνεται σαφές από νωρίς ότι ο καθένας μπορεί να δολοφονηθεί μας αυξάνει ακόμα περισσότερο την αγωνία! Οι δολοφονίες απ΄το αμάξι δυστυχώς είναι αναίμακτες αλλά είναι αρκετά ατμοσφαιρικές!

Το hunchback of the morgue είναι ένα πολύ βίαιο θρίλερ που συνδυάζει love story και στοιχεία επιστημονικής φαντασίας! Η ιστορία έχει ενδιαφέρον και μου άρεσαν πολύ τα σκηνικά καθώς και το άφθονο gore ωστόσο κάτι οι προβληματικές ερμηνείες, κάτι οι απλοικοί διάλογοι και οι υπερβολικές συμπεριφορές δεν σε αφήνουν να την πάρεις αρκετά στα σοβαρά παρά το σκληρό της θέμα!

Αν και το hunchback of the morgue είναι πιο σύνθετο σεναριακά και πιο βίαιο, βρήκα το the car πιο διασκεδαστικό και αγωνιώδες!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου