Σελίδες

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

CLASSIC DUELS 129



 SPOORLOOS(1988):80%                                          BLOOD RAGE(1987):20%


SPOORLOOS
STORY:Ένα ερωτευμένο ζευγάρι, ο Rex και η Saskia, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού κάνουν στάση σε ένα πολυσύχναστο σταθμό εξυπηρέτησης. Εκεί η Saskia εξαφανίζεται και ξεκινάει για τον Rex μια περιπέτεια αναζήτησης. Ο Rex ψάχνει παντού να βρει τα ίχνη της, ώσπου μια μέρα μετά από τρία χρόνια λαμβάνει μια κάρτα από έναν άνθρωπο που ξέρει τι απέγινε η γυναίκα του.(cine.gr)

BLOOD RAGE
STORY:Ένας νέος κατηγορείται για φόνους κοριτσιών που στην πραγματικότητα έκανε ο δίδυμος αδελφός του.(b-movies.gr)

Σχόλιο: Το spoorloos είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου που εστιάζει στους δυο κεντρικούς χαρακτήρες του, δηλαδή τον πρωταγωνιστή που αναζητάει την εξαφανισμένη του κοπέλα και τον ψυχοπαθή που ευθύνεται για την εξαφάνιση της! Μέσα από το road trip που κάνουν βλέπουμε να αναπτύσσονται οι χαρακτήρες τους με αρκετά ενδιαφέρον τρόπο και εμβαθύνουμε κυρίως στην διαταραγμένη φύση του ψυχοπαθή! Ο ρεαλισμός που αποπνέει η ταινία την κάνει να δείχνει πιο ανατριχιαστική και σε ψυχοπλακώνει, κάτι που μου άρεσε! Απ’την άλλη δεν μπορώ να πω ότι κρύβει ιδιαίτερες εκπλήξεις, ο ρυθμός είναι περισσότερο αργός απ’ότι θα ήθελα και γενικότερα η αλήθεια είναι πως την περίμενα καλύτερη αλλά όπως και να έχει είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα ταινία!

Το blood rage είναι ένα τυπικό slasher στην δομή του, το οποίο όμως χρησιμοποιεί το εύρημα των δίδυμων αδερφών για να ξεχωρίσει και να δώσει και λίγο οικογενειακό δράμα ανάμεσα στις δολοφονίες! Μου άρεσε αυτή η σεναριακή κατεύθυνση και επίσης βρήκα πολύ καλούς και πολύ gory τους φόνους, απ’την άλλη ωστόσο είναι αρκετά προβλέψιμο και υπάρχουν και κάποιοι γελοίοι διάλογοι!

Προσωπικά αν και πιο αργό βρήκα περισσότερο ανατριχιαστικό το spoorloos χάρη στον ωμό ρεαλισμό του!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου