Σελίδες

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

MR.MERCEDES (2017-2019)


 Βαθμολογία:7/10

Είδος: Αστυνομικό δράμα, μυστηρίου, θρίλερ επιστημονικής φαντασίας

Story:Η ιστορία ακολουθεί έναν ψυχοπαθή serial killer ο οποίος επανέρχεται στο προσκήνιο, φέρνοντας στην επιφάνεια μια παλιότερη, ανεξιχνίαστη υπόθεση, και αρχίζει να βασανίζει έναν συνταξιοδοτημένο αστυνομικό με μια σειρά από δυσοίωνα γράμματα και e-mail, αναγκάζοντάς τον πρώην αστυνομικό να ξεκινήσει μια προσωπική κι ενδεχομένως παράνομη σταυροφορία προκειμένου να τον σταματήσει.(flix.gr)


Σχόλιο:Season 1: Πρόκειται για μια σειρά που ανήκει στο είδος του αστυνομικού δράματος/θρίλερ και εστιάζει στην παράξενη εμμονική σχέση μεταξύ ενός serial killer κι ενός συνταξιούχου ντετέκτιβ! Η σεζόν ξεκινάει με ένα πολύ δυνατό πρώτο επεισόδιο στο οποίο βλέπουμε και μια σοκαριστική σκηνή όπου ο δολοφόνος χτυπάει με το αμάξι του ένα πλήθος κόσμου και είναι σοκαριστική γιατί μέσα σε λίγα μόλις λεπτά μας έχει κάνει να συμπαθήσουμε τα υποψήφια θύματα! Από κει κι έπειτα ωστόσο ο ρυθμός πέφτει αρκετά και μαζί του μειώνονται και οι δολοφονίες οπότε θεωρώ ότι αυτή η κοιλιά ζημίωσε κάπως το σύνολο και ίσως χρειάζονταν λιγότερα επεισόδια ωστόσο στο φινάλε της καταφέρνει και δίνει μια δυνατή κορύφωση και αποζημιώνει! Επίσης έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στην ανάπτυξη των χαρακτήρων και εννοείται στα συν είναι οι εκπληκτικές ερμηνείες!Το γεγονός πως ακολουθούν άλλες δυο σεζόν η αλήθεια είναι μου προκαλεί εντύπωση μιας και δεν βρίσκω το τι άλλο έχει να προσφέρει πέρα απ’το να επαναλαμβάνεται ωστόσο σίγουρα θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον την συνέχεια!(7)

Season 2: Η δεύτερη σεζόν αλλάζει τα δεδομένα της ιστορίας, από αστυνομικό θρίλερ μετατρέπεται σε θρίλερ επιστημονικής φαντασίας και πλέον γίνεται αντιληπτό πως πρόκειται για μια σειρά βασισμένη σε βιβλίο του Stephen King! Μου άρεσε η ιδέα σχετικά με τον Mr.Mercendes που πλέον αποκτάει τηλεπαθητική σχέση με ανυποψίαστους ανθρώπους και τους κάνει υποχείρια του και μου άρεσε πολύ το γεγονός πως η πλοκή δεν γίνεται ποτέ προβλέψιμη και σε ξαφνιάζει με την τροπή που πολλές φορές παίρνει! Αυτό που εξακολουθεί να είναι πρόβλημα είναι ο πολύ αργός ρυθμός που ακροβατεί στο να κάνει την σειρά βαρετή αλλά ευτυχώς οι ενδιαφέρουσες εξελίξεις την σώζουν! Το φινάλε μου άρεσε και περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον να δω το τι τροπή θα πάρει η ιστορία με τα νέα δεδομένα!(7)

Season 3: Η τρίτη και τελευταία σεζόν μου φάνηκε αρκετά αχρείαστη μιας και απομακρύνεται από την ουσία της σειράς που ήταν ο ψυχοπαθής της δολοφόνος όπως επισημαίνει και ο τίτλος της και μας παρουσιάζει μια νέα αστυνομική υπόθεση η οποία ούτε πρωτότυπη είναι ούτε πολύ ενδιαφέρουσα! Αυτό που λειτουργεί μόνο σαν συνδετικός κρίκος με τα προηγούμενα γεγονότα της σειράς είναι η δικαστική υπόθεση της Lou! Από κει κι έπειτα παρακολουθούμε μια υπόθεση εγκλήματος σχετικά με κλεμμένα χειρόγραφα ενός διάσημου συγγραφέα για τον οποίο γίνεται μεγάλος ντόρος χάρη στην εμμονή που έχουν οι χαρακτήρες με αυτόν, χωρίς όμως να μπορεί κι ο θεατής να ταυτιστεί μαζί τους και να κατανοήσει το γιατί τέτοιο πάθος για τα βιβλία του! Επίσης ο ρυθμός παραμένει αργός και δεν βοηθάει την κατάσταση! Σίγουρα η πλοκή εξακολουθεί να σε κρατάει και σε κάνει να θες να δεις πως θα εξελιχθούν κυρίως οι ήδη γνώριμοι χαρακτήρες, υπάρχουν ανατροπούλες, υπάρχουν σκηνές έντονης βίας και γενικότερα είναι προσεγμένη κι αυτή η σεζόν αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι στόχο είχαν οι σεναριογράφοι με το να συνεχίσουν την σειρά με μια άσχετη υπόθεση και έχοντας αποβάλλει τελείως τα στοιχεία επιστημονικής φαντασίας που είχαν εμφανιστεί στην προηγούμενη σεζόν!(6)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου