Σελίδες

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

CLASSIC DUELS 122



 SCALPEL(1977):75%                                                 HAUSU(1977):25%


SCALPEL
STORY: Όταν ένας πλαστικός χειρούργος συναντάει τυχαία μια παραμορφωμένη από χτυπήματα νεαρή γυναίκα, βρίσκει την ευκαιρία να μεταμορφώσει το πρόσωπο της σε αυτό της εξαφανισμένης κόρης του!

HAUSU
STORY:Η Οσάρε είναι κατενθουσιασμένη που θα περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές με τον πατέρα της, έως ότου μαθαίνει πως θα είναι μαζί τους και η πανέμορφη φιλενάδα του, Ριγιούκο. Έτσι, αποφασίζει να πάει στο σπίτι της θείας της στην εξοχή και μάλιστα προσκαλεί και έξι φίλες της από το σχολείο. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι πως η θεία τής Οσάρε είναι νεκρή και το σπίτι της στοιχειωμένο, οπότε καμιά τους δεν περίμενε όλα αυτά τα παράξενα περιστατικά που συμβαίνουν, την ίδια στιγμή που οι κοπέλες εξαφανίζονται μία-μία.(mymovie-diary.blogspot.com)
Σχόλιο:Το scalpel είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θρίλερ σχετικά με έναν μοχθηρό άντρα που μεταμορφώνει με πλαστική εγχείριση μια παραμορφωμένη κοπέλα ώστε να μοιάζει με την εξαφανισμένη του κόρη! Σίγουρα κάποια πράγματα στερούνται ρεαλισμού, αλλά η πλοκή με κράτησε καθηλωμένο χάρη στις ανατροπές της και τους ενδιαφέροντες χαρακτήρες της και μου άρεσε που ξεφεύγει απ’τα συνηθισμένα!

Το hausu είναι ένα Γιαπωνέζικο θρίλερ που αποτελεί μια εναλλακτική και άκρως σουρεαλιστική εκδοχή των ταινιών με στοιχειωμένα σπίτια! Έχει φρέσκες ιδέες και είναι θεοπάλαβο καθ’όλη τη διάρκεια, κάτι που βέβαια συνηθίζεται μέχρι και σήμερα στον Γιαπωνέζικο κινηματογράφο ωστόσο απ’την άλλη πολλές φορές η πλοκή δεν βγάζει νόημα και σου κάνει δύσκολο το να την ακολουθήσεις!

Προσωπικά βρήκα πολύ πιο ενδιαφέρον σεναριακά το scalpel μιας και έχει μια πιο στιβαρή και ολοκληρωμένη ιστορία να διηγηθεί!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου