Σελίδες

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

CLASSIC DUELS 121

                        


 DESPERATE LIVING(1977):49%                                         EYEBALL(1975):51%


DESPERATE LIVING
STORY:Μια νευρωτική γυναίκα δολοφονεί τον άντρα της με τη βοήθεια της καμαριέρας της και το σκάνε στο Mortville, μια κοινότητα αστέγων που διοικείται από μια φασίστρια βασίλισσα!

EYEBALL
STORY:Ένας δολοφόνος που φοράει μακριά κόκκινη κάπα σκοτώνει έναν προς έναν τους επιβάτες ενός τουριστικού πούλμαν.(b-movies.gr)
Σχόλιο:Το desperate living είναι μια παράξενη και σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία που παρωδεί τον φασισμό! Είναι πρωτότυπη, αρκετά αστεία και περιέχει κάποιες προκλητικές αλλά και ακραία gory σκηνές! Η απουσία ουσιαστικής πλοκής, η έλλειψη λογικής και οι υστερίες βέβαια είναι στοιχεία που κουράζουν αλλά όπως και να έχει αποτελεί μια ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή ταινία!

Το eyeball είναι ένα giallo που θυμίζει και ταινία μυστηρίου α λα Agatha Christie μιας και εδώ οι ύποπτοι αποτελούν όλοι μέλη ενός ταξιδιωτικού group, ζουν στο ίδιο ξενοδοχείο και ο ένας υποπτεύεται τον άλλον! Σίγουρα δεν το λες πρωτότυπο και επίσης άθελα του γίνεται αστείο κάποιες φορές αλλά είναι πολύ διασκεδαστικό, έχει gory φόνους και βρήκα μη προβλέψιμη την τελική αποκάλυψη!

Σίγουρα το desperate living είναι πιο ξεχωριστό και πρωτότυπο και έχει μεγαλύτερη καλλιτεχνική αξία, αλλά το eyeball ταιριάζει περισσότερο στα γούστα μου και το βρήκα πολύ διασκεδαστικό!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου