Σελίδες

Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

CLASSIC DUELS 119



 THE CAT O'NINE TAILS(1971):55%          THE PERFUME OF THE LADY IN BLACK(1974):45%


THE CAT O'NINE TAILS
STORY:Ένας δημοσιογράφος κι ένας τυφλός, συνταξιούχος ρεπόρτερ προσπαθούν να διαλευκάνουν μια σειρά δολοφονιών που σχετίζονται με το πειραματικό κι άκρως απόρρητο ερευνητικό σχέδιο φαρμακευτικής εταιρίας και γίνονται και οι δύο στόχοι του δολοφόνου.(cine.gr)

THE PERFUME OF THE LADY IN BLACK
STORY:Η Σύλβια, μια βιομηχανική επιστήμονας, ταλαιπωρείται από παράξενες παραισθήσεις που σχετίζονται με την τραγική αυτοκτονία της μητέρας της.
Σχόλιο: Το the Cat o' Nine Tails είναι ένα τυπικό giallo όπου διαθέτει μυστήριο σχετικά με την ταυτότητα του δολοφόνου, κάποιους αρκετά βίαιους φόνους, δυνατά τελευταία λεπτά και μια ανατριχιαστική ατμόσφαιρα καθ’όλη τη διάρκεια! Κάπου στη μέση κάνει λίγο κοιλιά είναι η αλήθεια και επίσης η αποκάλυψη του φινάλε μου φάνηκε κάπως αδιάφορη αλλά σε γενικές γραμμές είναι ένα απ’τα πολύ καλά giallo!

Το the perfume of the lady in black είναι ένα giallo που δεν ασχολείται όμως με serial killer αλλά προσεγγίζει το είδος του ψυχολογικού θρίλερ! Έχει εξαιρετική μουσική υπόκρουση, δημιουργεί ενδιαφέρον με το μυστήριο του και έχει ένα σοκαριστικό φινάλε ωστόσο απ’την άλλη είναι ιδιαίτερα αργόσυρτο και δεν δίνει τις απαραίτητες εξηγήσεις για να βγάλει ξεκάθαρο νόημα!

Προσωπικά προτιμώ το the cat onine tails μιας και το βρήκα πιο αγωνιώδες και πιο κοντά στα γούστα μου σε σχέση με το σουρεαλιστικό the perfume of the lady in black!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου