Σελίδες

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

CLASSIC DUELS 110



 

MANIAC(1980):80%                                        REFLECTIONS(1987):20%


MANIAC
STORY:Ένας ψυχοπαθής κατ΄ εξακολούθηση δολοφόνος επιτίθεται σε νεαρές γυναίκες και τις σκοτώνει με φρικτούς τρόπους, ως εκδίκηση για την κακομεταχείριση που είχε περάσει μικρός στα χέρια της μητέρας του.(b-movies.gr)

REFLECTIONS
STORY:Ένας δάσκαλος πιάνου είναι βαθιά τραυματισμένος από γεγονότα της παιδικής του ηλικίας αλλά και από τη πολιτική καταπίεση που υπέστη στα νιάτα του! Δεκαετίες αργότερα, όλα αυτά τα τραύματα θα οδηγήσουν σε σφαγή!

Σχόλιο: Το maniac είναι ένα πολύ δυνατό θρίλερ που σε κερδίζει με τον ρεαλισμό και την ωμότητα του! Πέρα από τους πολύ ανατριχιαστικούς και gory φόνους, μου άρεσε πολύ το σκηνοθετικό του στιλ καθώς και η διαστροφή που βγάζει καθ’όλη τη διάρκεια! Σίγουρα το γεγονός πως δεν υπάρχουν αρκετά ανεπτυγμένοι καλοί χαρακτήρες με τους οποίους να μπορείς να ταυστιστείς δεν βοηθάει στο κομμάτι της αγωνίας αλλά η ένταση που βγάζει η ταινία δεν σε αφήνει να βαρεθείς!

Το reflections είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που θα ευχαριστήσει περισσότερο τους κριτικούς κινηματογράφου παρά τον μέσο θεατή μιας και βασίζεται στην ατμόσφαιρα και τους διαλόγους και όχι τόσο στην πλοκή! Ουσιαστικά βλέπουμε την πορεία ενός άντρα προς την τρέλα ωστόσο όλα παρουσιάζονται με υπερβολικά αργό ρυθμό και τα στοιχεία τρόμου αργούν σημαντικά να κάνουν την εμφάνιση τους, συγκεκριμένα στο τελευταίο 20λεπτο! Τα τελευταία λεπτά ομολογώ τα βρήκα πολύ καλά αλλά σε γενικές γραμμές η αλήθεια είναι πως με έκανε να βαρεθώ!

Προσωπικά απόλαυσα πολύ περισσότερο το maniac μιας και προσφέρει όλα όσα θα περίμενε ένας horror fan!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου