Σελίδες

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

CLASSIC DUELS 109



 NOSFERATU THE VAMPYRE(1979):48%                   DRACULA(1979):52%


NOSFERATU THE VAMPYRE
STORY:Ο κόμης Δράκουλας ταξιδεύει από τα Καρπάθια όρη στο Αμβούργο της Γερμανίας για να σπείρει τον τρόμο και τον θάνατο, αλλά και για να συναντήσει τον αιώνιο έρωτα στο πρόσωπο της Λούσι.(cine.gr)

DRACULA
STORY:Βρισκόμαστε κατά την διάρκεια του 1913 και ο γοητευτικός, σαγηνευτικός και ανατριχιαστικός κόμης Δράκουλας ταξιδεύει στην Αγγλία, αναζητώντας μια αθάνατη νύφη.(popcorn.gr)
Σχόλιο: Το nosferatu είναι μια εναλλακτική εκδοχή της ιστορίας του Κόμη Δράκουλα! Θα την χαρακτήριζα μια πιο ποιητική και θεατρική εκδοχή που διαθέτει μια υπνωτιστική ατμόσφαιρα και μου άρεσε το πως παρουσιάζει τον Δράκουλα αποκρουστικό οπτικά και βασανισμένο απ’την αθανασία. Απ’την άλλη χρειάζεται πολύ υπομονή μιας και είναι υπερβολικά αργόσυρτη, χωρίς δράση και εντάσεις και υστερεί σημαντικά σε τρόμο!

Το Dracula αποτελεί ακόμα μια ελαφρώς παραλλαγμένη εκδοχή της κλασικής ιστορίας! Έχει πολύ καλό ρυθμό, πετυχημένη ατμόσφαιρα ενώ πετυχαίνει εξίσου στο να κάνει τρομακτικό τον Δράκουλα αλλά και να σε αγγίξει το ρομάντζο του με την Λούσι! Προσωπικά το βρήκα πολύ διασκεδαστικό, δεν με κούρασε καθόλου και μου έδωσε όλα όσα περίμενα να δω!

Πρόκειται για δυο ταινίες που απασχολούνται με το ίδιο θέμα αλλά απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό η καθεμία! Το μεν nosferatu είναι πιο ξεχωριστό και καλύτερο καλλιτεχνικά αλλά απευθύνεται στους λάτρεις των art-house ταινιών που έχουν την υπομονή να επικεντρωθούν στα καλλιτεχνικά προτερήματα και να βάλουν στην άκρη την βαρετή πλοκή ενώ το Dracula απευθύνεται στο mainstream κοινό που προτιμάει να δει ένα πιο διασκεδαστικό θέαμα με δράση και τρόμο! Προσωπικά ανήκω στην δεύτερη κατηγορία!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου