Σελίδες

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

CLASSIC DUELS 107



 FATAL VACATION(1990):47%              TALES FROM THE CRYPT:DEMON KNIGHT(1995):53%


FATAL VACATION
STORY: Ένα ευχάριστο ταξίδι στις Φιλιππίνες μετατρέπεται σε τραγωδία όταν ένα τουριστικό λεωφορείο πέφτει θύμα απαγωγής από μια ομάδα επαναστατών που θέλουν να ανταλλάξουν τους αιχμαλώτους με τον αδερφό του αρχηγού τους!

DEMON NIGHT
STORY:Ένας ιδιόρρυθμος ερημίτης έχει στην κατοχή του το τελευταίο από τα 7 κλειδιά που περιέχουν το αίμα του Χριστού, και στοχεύουν να προστατεύσουν την ανθρωπότητα από τον ερχομό του κακού στη γη. Όμως, το κλειδί αναζητά και ο Συλλέκτης, μια δαιμονική οντότητα που στοχεύει στον παγκόσμια κυριαρχία μέσω των υποτακτικών δαιμόνων του, κάτι που ξέρει ότι θα καταφέρει μόλις πάρει το κλειδί στα χέρια του.(b-movies.gr) 

Σχόλιο:Το Fatal vacation είναι ένα αγωνιώδες θρίλερ σχετικά με ανυποψίαστους τουρίστες που βρίσκονται αιχμάλωτοι επαναστατών και καταλήγουν να παλεύουν για την επιβίωση τους! Μου άρεσε πολύ το θέμα, έχει αρκετή δράση και πολλούς χαρακτήρες με αποτέλεσμα να μην βαριέσαι καθόλου και μου άρεσε που δεν είναι ξεκάθαρο το ποιος ή ποιοι θα καταφέρουν να σωθούν! Απ’την άλλη, προσωπικά δεν θα την κατηγοριοποιούσα στο είδος του τρόμου μιας και ούτε να τρομάξει προσπαθεί ούτε δείχνει αρκετά έντονη βία (εκτός αν είδα κάποια λογοκριμένη έκδοση) και κάτι που με χάλασε είναι πως οι υπερβολικές συμπεριφορές των χαρακτήρων και η χιουμοριστική διάθεση που έχει κάποιες στιγμές το σενάριο μειώνουν τον ρεαλισμό και την σοβαρότητα της ταινίας ενώ είχε την δυνατότητα να γίνει πολύ σκληρή και σοκαριστική!

Το tales from the crypt:demon knight είναι ένα διασκεδαστικό b-movie που θυμίζει έντονα το evil dead! Διαθέτει δράση, αρκετό gore και campy διάθεση με αποτέλεσμα να βλέπεται πολύ ευχάριστα ωστόσο είναι αρκετά cheesy κάποιες στιγμές και δεν σε αφήνει να το πάρεις ιδιαίτερα στα σοβαρά!

Προσωπικά αν και το fatal vacation προσεγγίζει σαφώς περισσότερο την πραγματικότητα και θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολύ δυνατό θρίλερ αν έπαιρνε λίγο περισσότερο στα σοβαρά τον εαυτό του, προτιμώ το demon knight για τον λόγο ότι είναι πιο διασκεδαστικό και αποτελεσματικό στο κομμάτι του τρόμου!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου