Σελίδες

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

TV-SERIES: BLACK SAILS (2014-2017)


 Βαθμολογία:8/10

Είδος: Δραματική περιπέτεια

Story:Ως πρίκουελ δράσης στην κλασική ιστορία του "Νησιού των Θησαυρών", αυτό το δράμα έχει ως κεντρικό ήρωα τον Κάπτεν Φλιντ, τον πιο τρομακτικό πειρατή της εποχής του.(yourate.gr)


Σχόλιο:Season 1: Σειρά με πειρατές που αποτελεί prequel του μυθιστορήματος ‘Το νησί των θησαυρών’! Πέρα από το πειρατικό σκηνικό δεν μπορώ να πω πως έχει να δώσει κάτι το πραγματικά ξεχωριστό μιας και βλέπουμε για ακόμα μια φορά μάχη για εξουσία και παρασκηνιακές συνωμοσίες σε συνδυασμό με μπόλικο γυμνό και βία! Δεν έχει την ασταμάτητη δράση που θα περίμενε κανείς με βάση το θέμα των πειρατών και η ιστορία αργεί αρκετά να αποκτήσει σημαντικού βαθμού ενδιαφέρον ενώ και οι περισσότεροι ήρωες δείχνουν κάπως επιφανειακοί χωρίς κανείς να γίνεται πραγματικά συμπαθής! Ωστόσο σίγουρα δεν με έκανε να βαρεθώ και ιδιαίτερα τα τελευταία επεισόδια αποκτούν όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον προσφέροντας καλές σκηνές δράσης, ανατροπές και μυστήριο σχετικά με τις προθέσεις του Flint! Ήταν μια καλή αναγνωριστική πρώτη σεζόν ωστόσο θα ήθελα βελτίωση τόσο σε επίπεδο πλοκής όσο και χαρακτήρων!(7)

Season 2: Η δεύτερη σεζόν είναι ξεκάθαρα βελτιωμένη από όλες τις απόψεις! Έχει μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα πλοκή με μπόλικη δράση αλλά και ανατροπές και πλέον οι χαρακτήρες έχουν αναπτυχθεί επαρκώς έτσι ώστε να δείχνουν σαν πραγματικές ολοκληρωμένες προσωπικότητες που όλες έχουν να δώσουν κάτι στην ιστορία! Μου άρεσε ο τρόπος που εξελίχθηκε ο χαρακτήρας του Flint και οι αποκαλύψεις σχετικά με τα πραγματικά κίνητρα του ενώ ενδιαφέρον διαθέτουν και ο πανούργος Silver, η ευφυής και σαγηνευτική Max, η δυναμική αλλά εγωίστρια Eleanor με την ανατρεπτική σχέση της με τον εξίσου δυναμικό αλλά ευαίσθητο Vane αλλά και το συμπαθές δίδυμο των Rackham και Bonny! Επίσης μου άρεσε η επιστροφή ενός χαρακτήρα από την πρώτη σεζόν και εντύπωση μου έκανε ένας νέος ‘πολύ κακός’ που εμφανίζεται στα πρώτα επεισόδια και θεωρώ ότι θα μπορούσε η σειρά να τον εκμεταλλευτεί περισσότερο! Γενικά αυτή η σεζόν κατάφερε να με διασκεδάσει σε όλα τα επεισόδια ενώ ιδιαιτέρως δυνατά βρήκα τα δυο τελευταία που προσφέρουν σημαντικές εξελίξεις και έντονη δράση!(8)

Season 3: Στην Τρίτη σεζόν βλέπουμε τους Βρετανούς να έχουν εισβάλλει στο Νασσάου και να έχουν χωρίσει τους ήρωες μας σε δυο στρατόπεδα! Ο νέος χαρακτήρας που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή τη σεζόν είναι ο Woodes Rogers τον οποίο όμως δεν μπορώ να πω πως βρήκα τρομερά ενδιαφέρον και δεν με έπεισε ιδιαίτερα το πώς εξελίχθηκε η σχέση του με την Eleanor! Επίσης η σεζόν έκανε μια μικρή κοιλιά στη μέση! Απ’την άλλη όμως, μου άρεσε πολύ το πώς κορυφώθηκε η σχέση μεταξύ Eleanor και Vane, βρήκα πολύ ενδιαφέρον το πως ανακατεύτηκαν τα πιόνια με χαρακτήρες που υπήρξαν σύμμαχοι πλέον να είναι εχθροί και το αντίστροφο και επίσης βρήκα πολύ δυνατά τα δυο τελευταία επεισόδια!(8)  

Season 4: Στην τέταρτη και τελευταία σεζόν βλέπουμε τον πόλεμο μεταξύ Βρετανών και πειρατών να κορυφώνεται και πλέον ο Woodes Rogers έχει γίνει ένας ισχυρός ανταγωνιστής που όμως δεν αποτελεί μια καρικατούρα κακού! Για ακόμα μια φορά μου άρεσε το πως αναπτύσσονται οι χαρακτήρες και επίσης μου άρεσε το πως εξελίσσεται η σχέση του Flint με τον Silver! Κι εδώ υπάρχουν οι ανατρεπτικές αλλαγές στις σχέσεις των διαφόρων χαρακτήρων όπως και κάποιες σημαντικές απώλειες και όλοι οι χαρακτήρες έχουν ένα ικανοποιητικό φινάλε! Γενικά η σειρά παρότι στην αρχή δεν μου γέμιζε το μάτι, τελικά κατάφερε στη πορεία και με κέρδισε μιας και δημιούργησε το δικό της σύμπαν, μας σύστησε με ενδιαφέρον τρόπο την ιστορία των πειρατών και μας παρουσίασε αρκετά ενδιαφέροντες και πολυδιάστατους χαρακτήρες!(8)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου