Σελίδες

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

CLASSIC DUELS 97

                                 

EYES OF A STRANGER(1981):47%                       TWILIGHT ZONE:THE MOVIE(1983):53%


EYES OF A STRANGER
STORY:Μια μικρή πόλη έχει τρομοκρατηθεί από την εγκληματικη δράση ενός ψυχοπαθή δολοφόνου που βιάζει και στραγγαλίζει διάφορες γυναίκες, ώσπου μια τολμηρή ρεπόρτερ της τηλεόρασης αποφασίζει να τον παραδώσει μόνη της στη δικαιοσύνη.(athinorama.gr)

TWILIGHT ZONE:THE MOVIE
STORY:Η ταινία αποτελείται, στην παράδοση της σειράς, από τέσσερις μικρές ιστορίες. Οι τρεις από αυτές (πλην της πρώτης) είναι ριμέικ παλιότερων επεισοδίων.(cine.gr)

 Σχόλιο:Το eyes of a stranger είναι ένα slasher που παρότι έχει ένα αρκετά απλοικό και προβλέψιμο σενάριο καταφέρνει να γίνει πολύ διασκεδαστικό και αποτελεσματικό ως προς αυτά που θέλει να προσφέρει! Έχει αρκετή αγωνία σε όλη τη διάρκεια και ειδικά στα τελευταία λεπτά υπάρχουν κάποιες σκηνές πολύ έντονου σασπένς και επίσης μου άρεσαν και οι gory φόνοι!

Το twilight zone:the movie είναι μια ανθολογία τρόμου που μας διηγείται 4 ασύνδετες μεταξύ τους ιστορίες! Η πρώτη έχει να κάνει με έναν ρατσιστή που για κάποιον ανεξήγητο λόγο καλείται να βιώσει τον ρατσισμό μέσα από διάφορες ιστορικές καταστάσεις! Την βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα σαν ιδέα και μου άρεσαν τα μηνύματα που περνάει αν και παραήταν φανερά ωστόσο δεν μου άρεσε ο τρόπος που κλείνει! Η δεύτερη ιστορία έχει να κάνει με έναν μυστηριώδη άντρα που επισκέπτεται ένα γηροκομείο! Πρόκειται για ένα γλυκόπικρο παραμύθι που όμως μοιάζει να ξεφύτρωσε από άλλη ταινία καθώς δεν έχει καμία σχέση με το είδους του τρόμου! Η τρίτη έχει να κάνει με ένα παιδί με εντυπωσιακές υπερδυνάμεις! Την βρήκα πολύ διασκεδαστική ως ταινία οικογενειακού τρόμου και έχει πολύ καλά εφέ! Η τέταρτη έχει να κάνει με μια αεροπορική πτήση όπου ένας άντρας νομίζει πως ένα παράξενο πλάσμα θέλει να ρίξει το αεροπλάνο! Παρότι απλοική σαν ιστορία, έχει πολύ πετυχημένη κλειστοφοβική ατμόσφαιρα και μου άρεσε η σύνδεση της με την εναρκτήρια σκηνή της ταινίας!

Πρόκειται για δυο τελείως διαφορετικές ταινίες και η κάθε μια θεωρώ πως αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για το είδος της ωστόσο θα προτιμήσω ελαφρώς το the twilight zone μιας και έχει περισσότερο ζουμί σεναριακά και περισσότερα πρωτότυπα στοιχεία!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου