Σελίδες

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

CLASSIC DUELS 89

                                                                                                 
THE NINTH CONFIGURATION(1980):35%      DARK NIGHT OF THE SCARECROW(1981):65%


THE NINTH CONFIGURATION
STORY:Ο συνταγματάρχης Κέιν, ένας ψυχίατρος στους πεζοναύτες, υποφέρει από εφιάλτες. Φτάνει σε ένα απομακρυσμένο κάστρο όπου νοσηλεύονται ψυχικά διαταραγμένοι στρατιώτες από τον πόλεμο του Βιετνάμ, για τους οποίους υπάρχει η υποψία πως προσποιούνται με σκοπό να αποφύγουν τον πόλεμο. Ο Κέιν ακούει με προσοχή τον κάθε έναν από αυτούς σε μία προσπάθεια να τους θεραπεύσει, ενώ εξακολουθεί να βασανίζεται από τους δικούς του δαίμονες.(cine.gr)

DARK NIGHT OF THE SCARECROW
STORY:4 άνδρες συνομωτούν για να σκοτώσουν τον καθυστερημένο του χωριού νομίζοντας ότι δολοφόνησε την κόρη ενός συμπολίτη τους, αλλά το πνεύμα του τελευταίου επιστρέφει για να τους εκδικηθεί.(b-movies.gr)

Σχόλιο: Το the ninth configuration αποτελεί έναν συνδυασμό ειδών όπως μαύρη κωμωδία, ψυχολογικό θρίλερ, φιλοσοφικό δράμα κτλ και βασίζεται σχεδόν εξ’ολοκλήρου στους καλογραμμένους διαλόγους του (οι οποίοι προσωπικά όμως μου φάνηκαν ιδιαίτερα μακρόσυρτοι σε συνδυασμό με την μεγάλη διάρκεια)!Σίγουρα δεν προτείνεται σε όσους ψάχνουν καθαρόαιμο τρόμο και την βρήκα υπερβολικά σουρεαλιστική για τα γούστα μου ωστόσο δεν παύει να είναι ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη και έχει πολύ δυνατές ερμηνείες!

Το dark night of the scarecrow είναι ένα slasher που καταφέρνει να γίνει αρκετά διασκεδαστικό παρότι το γεγονός πως είναι τηλεταινία το κρατάει λίγο πίσω στο κομμάτι του τρόμου! Το σενάριο μπορεί να μην έχει κάτι το ιδιαίτερα πρωτότυπο ωστόσο κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι τέλους και οι κακοί χαρακτήρες σε κάνουν να αδημονείς να τους δεις να βασανίζονται! Σκηνοθετικά τα πάει εξαιρετικά στο κομμάτι της ατμόσφαιρας και του σασπένς ωστόσο υστερεί σημαντικά όσον αφορά το gore το οποίο είναι μηδαμινό!

Προσωπικά πιο διασκεδαστική από τις δυο βρήκα ξεκάθαρα το dark night of the scarecrow το οποίο προορίζεται για το mainstream κοινό, ωστόσο εκτιμώ και την διαφορετικότητα του the ninth configuration!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου