Σελίδες

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

CLASSIC DUELS 87

                                                                       


SHIVERS(1975):51%                                                                                       ASYLUM(1972):49% 


SHIVERS
STORY:Μια εξαιρετικά κολλητική επιδημία που οδηγεί τον άνθρωπο σε βίαιη και σεξουαλικά αποκλίνουσα συμπεριφορά ξεσπάει σε ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα κατοικιών στον Καναδά.(b-movies.gr)

ASYLUM
STORY:Ένας νέος γιατρός καταφθάνει σε ένα Άσυλο φρενοβλαβών και πρώτη του αποστολή είναι να αναγνωρίσει τον πρώην Διευθυντή που τώρα είναι τρόφιμος. Στην περιήγησή του θα ακούσει τις ιστορίες τροφίμων για το πώς κατέληξαν στο Άσυλο.(b-movies.gr)
Σχόλιο:Το shivers είναι ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που διαθέτει μια πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιδέα σχετικά με τα παράσιτα που μετατρέπουν τους ανθρώπους σε μανιακούς για σεξ η οποία αν και παραπέμπει και στο είδος της κωμωδίας δεν αγγίζει ποτέ πραγματικά αυτό το είδος και αντιθέτως γίνεται αρκετά ανατριχιαστική! Απ’την άλλη όμως η ταινία έχει έναν αρκετά αργό ρυθμό και βρήκα αδιάφορους τους χαρακτήρες με αποτέλεσμα να μην γίνεται όσο διασκεδαστική θα μπορούσε!

Το asylum είναι μια ανθολογία τρόμου που πετυχαίνει να συνδέσει μια ενδιαφέρουσα βασική ιστορία με τέσσερις ακόμα μικρού μήκους ιστορίες! Βρήκα εξίσου ενδιαφέρουσες τις τέσσερις ιστορίες και σχεδόν όλες έχουν κάτι το φρέσκο να δώσουν ώστε να ξεχωρίσουν! Περισσότερο μου άρεσαν η πρώτη ιστορία με το διαμελισμένο πτώμα που ζωντανεύει (καθαρά για την τελική της σκηνή γιατί κατά τ’άλλα κυλάει προβλέψιμα) και η τέταρτη με τα ρομποτάκια! Η δεύτερη ιστορία έχει να κάνει με έναν ράφτη που του ζητείται να φτιάξει ένα κοστούμι από ένα μυστηριώδες ύφασμα και η οποία μου άρεσε μεν αλλά τη βρήκα προβλέψιμη και η τρίτη ιστορία έχει να κάνει με μια κοπέλα που έχει μια φανταστική φίλη,και αυτή όπως η προηγούμενη είναι προβλέψιμη όμως είναι και η πιο ρεαλιστική από τις ιστορίες!

Πρόκειται για δυο τελείως διαφορετικές ταινίες που είναι πολύ αποτελεσματικές η κάθε μια στο υποείδος που ανήκει και μπορώ να πω πως μου άφησαν σχεδόν τα ίδια συναισθήματα και οι δυο! Ελαφρώς περισσότερο θα προτιμήσω το shivers για τον λόγο πως σου μένει περισσότερο στη μνήμη χάρη στην ενδιαφέρουσα και παλαβή κεντρική του ιδέα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου