Σελίδες

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

CLASSIC DUELS 88

                                                    


KINGDOM OF THE SPIDERS(1977):45%                                   HORROR EXPRESS(1972):55%


KINGDOM OF THE SPIDERS
STORY:Δηλητηριώδεις ταραντούλες εισβάλουν σε μια μικρή ορεινή επαρχιακή πόλη σπέρνοντας τον θάνατο στο πέρασμά τους.(b-movies.gr)

HORROR EXPRESS
STORY:Ένας Βρετανός ανθρωπολόγος ανακαλύπτει τα λείψανα ενός ανθρωποειδούς που πιστεύεται ότι αποτελεί τον χαμένο κρίκο στην εξέλιξη του ανθρώπου και θέλει να το μεταφέρει στην Ευρώπη μέσω του υπέρ-Σιβηρικού τραίνου, αλλά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού το πλάσμα ελευθερώνεται και σπέρνει τον τρόμο.(b-movies.gr)

 Σχόλιο:Το kingdom of the spiders είναι ένα b-movie με δολοφονικές αράχνες που ξεκινάει με έναν αρκετά αργό ρυθμό στο πρώτο μέρος ωστόσο έρχεται το δεύτερο μέρος όπου οι επιθέσεις των αραχνών πληθαίνουν και σώζει την κατάσταση! Το σενάριο προσπαθεί να περάσει κάποια οικολογικά μηνύματα ωστόσο από κει κι έπειτα δεν έχει να δώσει κάτι το ιδιαίτερο και κινείται προβλέψιμα! Υπάρχουν επίσης στιγμές που άθελα του προκαλεί γέλιο όπως όταν η επιστήμονας κάνει αιματολογική εξέταση με το μάτι μέσα σε ένα δευτερόλεπτο! Παρά το αφελές σε αρκετές στιγμές σενάριο πάντως, η ταινία καταφέρνει στο δεύτερο μέρος να γίνει διασκεδαστική χάρη στο σασπένς που κλιμακώνεται και σε κάποιες αρκετά ανατριχιαστικές σκηνές με τις αράχνες!

Το horror express είναι ένα creature θρίλερ που σου αφήνει σίγουρα την αίσθηση μιας κλασικής ταινίας τόσο από άποψη ποιότητας παραγωγής όσο και χάρη στο εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο! Έχει ένα ενδιαφέρον σενάριο σχετικά με ένα μυστηριώδες πλάσμα και μια πληθώρα χαρακτήρων (οι οποίοι θα ήθελα να έχουν αναπτυχθεί περισσότερο) και γενικά βλέπεται πολύ ευχάριστα! Σκηνοθετικά το χαμηλό κόστος είναι φανερό μεν από άποψη έλλειψης ουσιαστικών εφέ ωστόσο μου άρεσε πολύ η ανατριχιαστική εμφάνιση του τέρατος και τα πάει καλά και από άποψη ατμόσφαιρας! Προσωπικά θα ήθελα περισσότερη δράση και περισσότερες σκηνές με το ‘πλάσμα’ ωστόσο κι έτσι αποτελεί μια καλή επιλογή!

Το μεν kingdom of the spiders είναι πιο χαβαλεδιάρικο αλλά και πιο ανεγκέφαλο σεναριακά ενώ το horror express μπορεί να μην καταφέρνει να γίνει άκρως διασκεδαστικό όμως είναι πιο σοβαρό σεναριακά και πιο ανατριχιαστικό!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου