Σελίδες

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

TV SHOWS 7

1.ARROW

Βαθμολογία:7/10

Story:Μετά από ένα βίαιο ναυάγιο, ο νεαρός δισεκατομμυριούχος, Όλιβερ Κουίν, είναι αγνοούμενος και θεωρείται νεκρός για μια πενταετία, μέχρι που τον βρίσκουν ζωντανό σε ένα απομονωμένο νησάκι του Ειρηνικού. Όταν επιστρέφει πίσω στην πόλη του, την Στάρλινγκ Σίτι, η αφοσιωμένη μητέρα του, Μόιρα, η πολυαγαπημένη του αδελφή, Θία, και ο καλύτερος του φίλος, Τόμι, τον καλωσορίζουν σπίτι, καταλαβαίνουν όμως πως ο Όλιβερ έχει αλλάξει αρκετά μετά τις δοκιμασίες που πέρασε στο ερημονήσι. Όσο ο Όλιβερ προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια για το πως άλλαξε ο χαρακτήρας του, τον καταλαμβάνει η επιθυμία να επανορθώσει για τα λάθη που έκανε όσο ήταν μικρός.


Σχόλιο:Season 1:Μια πολύ καλή superhero σειρά με ενδιαφέροντες χαρακτήρες που έχει και πολύ δράση αλλά και αρκετές εκπλήξεις! Προσωπικά την αγάπησα απ’τα πρώτα κιόλας επεισόδια εν αντιθέσει με άλλες σειρές! Παρά τον μεγάλο αριθμό επεισοδίων δεν με κούρασε καθόλου και κάθε επεισόδιο ήταν διασκεδαστικό! Αγαπημένος χαρακτήρας μου είναι η αδέξια Felicity Smoke και ευελπιστώ ο ρόλος της να μεγαλώσει! Κάτι που με ξένισε είναι η συμπεριφορά του πρωταγωνιστή κάποιες φορές, πχ μπορεί να έχει σκοτώσει αμέτρητους κακούς, όταν είναι να σκοτώσει όμως κάποιον κακό και να βοηθήσει παράλληλα να πάρει εκδίκηση και ένα θύμα του, δεν το κάνει ή που την μια αποφασίζει πως δεν πρέπει να ναι μαζί με την Laurel και την χαρίζει στον φίλο του και την αμέσως επόμενη στιγμή πάει και της τα ρίχνει! Γενικά η πρώτη σεζόν τα πήγε πολύ καλά πάντως και έχει και δυνατό φινάλε!(8)


Season 2:Η δεύτερη σεζόν ήταν καλύτερη κι απ’τη πρώτη, πιο πλούσια σε δράση και εκπλήξεις κι έχει κι έναν πολύ δυνατό villain! Οι νέοι ήρωες είναι πολύ ενδιαφέροντες κι έχουν λόγω ύπαρξης και γενικά όλοι οι χαρακτήρες αναπτύσσονται πολύ καλά! (9)

Season 3: Η τρίτη σεζόν δεν κατάφερε να φτάσει τα επίπεδα των δυο πρώτων,σίγουρα όμως δεν ήταν καθόλου κακή!Αυτό που με ξενέρωσε για άλλη μια φορά είναι η συμπεριφορά του πρωταγωνιστή που μερικές φορές δείχνει αλλοπρόσαλλη!Όταν πχ κάνει την εμφάνιση του ένα πρόσωπο κλειδί του παρελθόντος και σκοτώνει ένα αγαπητό πρόσωπο,αυτός αντί να θέλει να εκδικηθεί γίνεται σχεδόν φίλος μαζί του και δείχνει σαν να ξεχνάει τελείως την πράξη του!Γενικά πάντως υπήρχαν σημαντικές εξελίξεις σε αυτή τη σεζόν,μου άρεσε πολύ η εξέλιξη του χαρακτήρα της Laurel αλλά και της Felicity,για την οποία βέβαια περίμενα κάποια σημαντική ανατροπή που δεν ήρθε!Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την συνέχεια να δω πως θα εξελιχθούν όλοι οι ήρωες!(7)

Season 4: Η τέταρτη σεζόν δεν μου άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις και αυτό εξαιτίας του σεναρίου που μπλέκεται σε επαναλαμβανόμενες νεκραναστάσεις που δεν προκαλούν πλέον εντύπωση και επίσης η συμπεριφορά του πρωταγωνιστή με το να διαλέγει επιλεκτικά το ποιους είναι σωστό να σκοτώσει και ποιους όχι μου φάνηκε εκνευριστική!Ωστόσο η σειρά παραμένει διασκεδαστική,υπάρχει μια σημαντική εξέλιξη για έναν ήρωα (που θα ήθελα να δοθεί όμως με περισσότερη βαρύτητα) και επίσης ο villain της σεζόν ήταν πολύ δυνατός!Η σεζόν δεν κλείνει με κάποιο cliffhanger, κάτι που δεν μου άρεσε, αλλά θα περιμένω με ενδιαφέρον την συνέχεια!(7)

Season 5:Η πέμπτη σεζόν αποδείχτηκε πολύ δυνατή και θύμισε κάτι από τα παλιά της σειράς!Τα πρώτα επεισόδια δεν είναι τόσο δυνατά και ασχολούνται με την σύσταση μιας νέας ομάδας υπερηρώων αλλά στο δεύτερο μισό τα επεισόδια γίνονται όλο και καλύτερα!Ο κακός της σεζόν 'prometheus' είναι πολύ δυνατός και έχει μεγάλο ενδιαφέρον!Ο green arrow δυσκολεύεται πολύ να τον αντιμετωπίσει και μέχρι το τέλος δείχνει να μην μπορεί να προβλέψει τα σχέδια του κακού!Η επιστροφή κάποιων ηρώων απ'το παρελθόν μου άρεσε επίσης πολύ!Γενικά η σεζόν τα έχει όλα,δυνατό villain,πολύ δράση,ανατροπές και εκπλήξεις και το φινάλε δημιουργεί μεγάλη αγωνία για τη συνέχεια!(8)

Season 6:Η 6η σεζόν ήταν κατώτερη των προσδοκιών μου και με ξενέρωσε που το πολύ δυνατό φινάλε της προηγούμενης πέρασε στα ψιλά και εν τέλει ελάχιστη σημασία είχε για αυτή τη σεζόν!Το πρώτο μέρος της σεζόν δεν μου άρεσε και μου φάνηκε πως έψαχνε να βρει τα πατήματα του χωρίς να ξέρει που να εστιάσει!Το δεύτερο μισό όπου ο πραγματικός villain γίνεται ξεκάθαρος τα πάει πολύ καλύτερα και προσφέρει κάποιες δυνατές στιγμές!Η σεζόν αυτή,πέρα απ'τους villains που έχει να αντιμετωπίσει ο πρωταγωνιστής που είναι ένας χάκερ και ένας γκάγκστερ,ασχολείται και με τις εσωτερικές διαμάχες της ομάδας υπερηρώων καθώς επίσης και με το ότι ο Oliver Queen πρέπει να αντιμετωπίσει την αποκάλυψη της ταυτότητας του!Αυτό που ελπίζω είναι απ'την επόμενη σεζόν να σταματήσουν οι νεκραναστάσεις και οι σωσίες μιας και το βρίσκω πολύ κουραστικό!(7)

Season 7:Η έβδομη σεζόν έκανε προσπάθειες προς τη σωστή κατεύθυνση στο να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον που είχε αρχίσει να ξεφτίζει ωστόσο θεωρώ ότι η ιστορία έχει ξεχειλώσει και δεν ξέρω πόσο ακόμα η σειρά θα κρατηθεί σε καλό επίπεδο!Το πρώτο μισό της σεζόν που αφορά το κυνήγι του γκάνγκστερ Diaz αλλά και την ζωή του Oliver στη φυλακή το βρήκα πολύ ενδιαφέρον και κορυφώνεται με ένα εξαιρετικό και αγωνιώδες επεισόδιο απόδρασης!Ενδιαφέρουσα βρήκα και την εξέλιξη του χαρακτήρα της Felicity στο πρώτο μισό που δείχνει να παίρνει έναν σκοτεινό δρόμο παρότι στην πορεία το σενάριο απέφυγε να ρισκάρει!Το δεύτερο μισό δεν με τρέλανε τόσο όπως επίσης δεν με τρέλανε και η εμφάνιση του χαμένου συγγενή του Oliver ωστόσο στην πορεία απέκτησε κι αυτή η πλοκή ενδιαφέρον και έκλεισε με όμορφο τρόπο!Στην αρχή του δεύτερου μισού μου άρεσε πολύ ένα επεισόδιο που ακολουθεί την τεχνική του found-footage το οποίο προσφέρει φρεσκάδα στη σειρά!Ενδιαφέρον στοιχείο της σεζόν είναι και τα flashforwards στο μέλλον με τα παιδιά των ηρώων,τα οποία όμως μου φάνηκαν κάπως ασύνδετα με την βασική ιστορία!Το φινάλε της σεζόν δεν το βρήκα εντυπωσιακό ωστόσο δημιουργεί περιέργεια για την συνέχεια!Σαν σύνολο λοιπόν ήταν μια καλή σεζόν ωστόσο κρατάω τις επιφυλάξεις μου για το μέλλον!(7)

Season 8:Η 8η και τελευταία σεζόν προσφέρει ένα νοσταλγικό ταξίδι μέσα απ'τα επεισόδια της θυμίζοντας μας τους ήρωες που γνωρίσαμε μέσα απ'την σειρά όλα αυτά τα χρόνια και δίνει ένα συγκινητικό φινάλε!Αν σκεφτώ τι βλέψεις είχα απ'την σειρά πριν κάτι χρόνια όταν παρακολουθούσα τις κορυφαίες δύο πρώτες σεζόν σίγουρα δεν θα έμενα αρκετά ικανοποιημένος από το φινάλε ωστόσο δεδομένης και της πτώσης της ποιότητας της σειράς που ακολούθησε τα επόμενα χρόνια μπορώ να πω ότι ήταν ένα ικανοποιητικό κλείσιμο!Αυτά που με ξενέρωσαν απ'τη σεζόν (και γενικότερα απ'τη σειρά) είναι το μπλέξιμο με τους παράλληλους κόσμους και οι συνεχείς νεκραναστάσεις (είτε ζωντανεύουν οι κανονικοί ήρωες είτε εμφανίζονται σωσίες τους από παράλληλο κόσμο)!Ωστόσο οι τελικές εξελίξεις της σεζόν κέρδισαν το ενδιαφέρον μου και είναι σε θέση να αγγίξουν το συναίσθημα των φαν της σειράς!Σαν σύνολο λοιπόν θεωρώ την σειρά μια καλή superhero σειρά επιστημονικής φαντασίας (προσωπικά την θεωρώ την καλύτερη απ΄τις τηλεοπτικές υπερηρωικές σειρές της DC) και κρατάω στην μνήμη μου τις πολύ δυνατές δυο πρώτες σεζόν!(7) 

2.EPITAFIOS

Βαθμολογία:7/10

Story:O αστυνομικός Μπενίτεζ, δέχεται κλήση από έναν άγνωστο που τον στέλνει σε μια βίλλα μες την νύχτα. Εκεί ανακαλύπτει ένα ακέφαλο, διαμελισμένο πτώμα και δύο κενοτάφια, που όμως γράφουν ονόματα επάνω στις πλάκες τους! Το φρικτό σκηνικό τον γυρνά στο παρελθόν όπου σε μια κατάσταση ομηρίας σε ένα σχολείο, σκοτώθηκαν τέσσερεις μαθητές. Ακολουθώντας τα στοιχεία ανακαλύπτει με τρόμο πως ο δολοφόνος σχεδιάζει προσεχτικά τα βήματά του γα τελευταία 5 χρόνια και η μόνη βοήθεια που μπορεί να έχει ο Μπενίτεζ είναι από το παρελθόν του, που όσοι είχαν εμπλακεί σχέση προσπαθούν να ξεχάσουν...

Σχόλιο:Μια σκληρή και ατμοσφαιρική σειρά τρόμου όπου παρακολουθούμε την προσπάθεια ενός αστυνομικού να βρει έναν ψυχοπαθή δολοφόνο που έχει βάλει σκοπό της ζωής του να του καταστρέψει τη ζωή! Η σειρά είναι πολύ σκοτεινή, έχει ενδιαφέροντες φόνους , έναν πολύ ‘καλό’ δολοφόνο και έχει εξαιρετικές ερμηνείες! Επίσης μου άρεσε πολύ το φινάλε της! Δεν λείπουν ωστόσο κάποιες χαζές σεναριακές στιγμές όπως επίσης και αρκετές ευκολίες και επίσης θα ήθελα να έχει πιο συμπαθητικούς χαρακτήρες! Το γεγονός ότι τα περισσότερα θύματα μας ήταν άγνωστα μειώνει κάπως την αγωνία! Πάντως παρά τα προβληματάκια της είναι μια πολύ καλή σειρά που βλέπεται ευχάριστα!

3.SHERLOCK

Βαθμολογία:7/10

Story:Ο γνωστός ντετέκτιβ Sherlock Holmes, ήρωας του Conan Doyle, παρέα με το Doctor Watson εκμοντερνίζονται, γίνονται ήρωες του 21ου αιώνα στο Λονδίνο, χρησιμοποιούν laptops, blue tooth, κ.α. τεχνολογικά, αλλά δε χάνουν ίχνος από τη γοητεία τους.Ο Holmes τώρα, είναι ιδιοφυής, παρατηρητικός, αλλαζόνας, ελαφρώς παρανοϊκός κι επίμονος. Γίνεται εύκολα αντιπαθής (ειδικά στη Scotland Yard στης οποίας επεμβαίνει το έργο), αλλά και αξιοθαύμαστος για τις ικανότητές του. Παρέα με το νέο του συνεργάτη θα λύσουν τρεις περίεργες υποθέσεις, συνάμα, όμως, θα προσπαθήσουν να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο.

Σχόλιο:Πρόκειται για μια κατά κύριο λόγο αυτοτελή σειρά μυστηρίου που έχει κι αρκετό χιούμορ,με πρωταγωνιστές το γνωστό δίδυμο το οποίο εδώ είναι τοποθετημένο στην σημερινή εποχή! Σε κάθε επεισόδιο που διαρκεί 1.30 ώρα και είναι σαν να βλέπεις μια ταινία παρακολουθούμε κι από μια υπόθεση αλλά παράλληλα βλέπουμε και τις προσωπικές εξελίξεις των πρωταγωνιστών που δεν κλέβουν πάντα την παράσταση, ενίοτε όμως είναι σημαντικές! Υπάρχουν λίγες ανατροπές στην βασική ιστορία όπως αυτή του τελευταίου επεισοδίου της τρίτης σεζόν και επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλούν οι δυο βασικοί κακοί της σειράς, ειδικά ο Μοριάρτι, όμως σε γενικές γραμμές δεν μπορώ να πω πως σαν σύνολο η βασική ιστορία των ηρώων μου προκάλεσε δυνατές συγκινήσεις! Αυτά που εντυπωσιάζουν σε αυτή τη σειρά είναι η χημεία των πρωταγωνιστών, οι εξαιρετικές ερμηνείες και φυσικά το έξυπνο σενάριο και γενικότερα η πολύ δυνατή ποιότητα παραγωγής της σειράς! Ο χαρακτήρας του Sherlock αποδίδεται με τον ιδανικό τρόπο και μου άρεσε ο τρόπος που εξελίσσεται στην πορεία της σειράς! Γενικά θεωρώ πως οι λάτρεις των αυτοτελών σειρών και του μυστηρίου θα την λατρέψουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου