Σελίδες

Σάββατο 18 Μαΐου 2024

CLASSIC DUELS 193



 THE NIGHTCOMERS(1971):46%                                VAMPIRE CIRCUS(1972):54%


THE NIGHTCOMERS
STORY: Βικτωριανή Αγγλία. Τα νεαρά αδέλφια, Φλόρα και Μάιλς, έχουν μόλις χάσει τους γονείς του σε δυστύχημα στη Γαλλία. Ο δάσκαλος τους αποφασίζει και τα αφήνει σε μια πελώρια έπαυλη, κάτω από την επίβλεψη της οικοδέσποινας Κας Γκορς, της γκουβερνάντας Μις Τζέσελ και του κηπουρού Πίτερ Κουίντ. Τα ορφανά δένονται με τον κηπουρό, παρότι αυτός τους διδάσκει περίεργες έννοιες πάνω στην ζωή και τον θάνατο. Ο Πίτερ έχει δεσμό με την Τζέσελ και πράττουν σαδομαχιστικά παιχνίδια, κάτι που πέφτει στην αντίληψη της Κας Γκρος. Όταν αυτή βάλλεται να απολυθούν, τα δύο παιδιά συνωμοτούν για να τους κρατήσουν στην έπαυλη.

VAMPIRE CIRCUS
STORY:  19ος αιώνας. Σε ένα μικρό χωριό της Ευρώπης έχει χτυπήσει η πανούκλα κι έχουν μπει σε καραντίνα. Οι χωρικοί θα δεχτούν χαρμόσυνα το γεγονός πως ένας θίασος τσίρκου έσπασε την καραντίνα κι έρχεται για να τους κάνει να ξεγνοιάσουν. Όμως, αντί αυτού, αρχίζουν να εξαφανίζονται τα παιδιά κι ένας παλιός θρύλος για μια σφαγή έρχεται στο φως.

Σχόλιο: Το the nightcomers είναι prequel της κλασικής ταινίας ‘the turn of the screw’ και παρόλο που είναι πολύ προσεγμένο σαν παραγωγή και διαθέτει πολύ καλές ερμηνείες, το βρήκα κάπως αχρείαστο ως prequel και αρκετά αργό, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως δεν έχει και κάποιες αρκετά καλές στιγμές!

Το vampire circus είναι μια ταινία τρόμου με βαμπίρ που ζητάνε εκδίκηση και αποτελεί μια αρκετά διασκεδαστική ταινία του είδους χάρη στη πληθώρα χαρακτήρων και τη δράση ενώ μου άρεσε και το εύρημα με τις μεταμορφώσεις σε ζώα!

Το the nightcomers είναι πιο ατμοσφαιρικό και προσεγμένο, όμως το vampire circus έχει περισσότερη δράση και γίνεται πιο διασκεδαστικό!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου