Σελίδες

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

CLASSIC DUELS 192


 THE EVIL EYE(1963): 40%                                         THEM!(1954):60%


THE EVIL EYE
STORY:  Μια Αμερικανίδα τουρίστρια που αγαπάει τα μυθιστορήματα μυστηρίου γίνεται μάρτυρας μιας δολοφονίας στη Ρώμη και σύντομα εκείνη και ο εραστής της θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια σειρά δολοφονιών!

THEM
STORY: Στο «Them!» παρακολουθούμε τον τρόμο που προκαλούν μεταλλαγμένα γιγάντια μυρμήγκια αρχικά στην έρημο του Νέου Μεξικού και στη συνέχεια στο Los Angeles. Μια τολμηρή ομάδα επιστημόνων, αστυνομικών και στρατιωτών προσπαθεί να τα σταματήσει προτού καταστρέψουν την ανθρωπότητα.(horrormovies.gr)


Σχόλιο: Το the evil eye είναι ένα ενδιαφέρον θρίλερ μυστηρίου που καταφέρνει και σου κρατάει την περιέργεια σε όλη τη διάρκεια ενώ προσφέρει και αρκετές ανατροπές! Μπορεί να δείχνει αρκετά παλιομοδίτικο σε κάποια θέματα αλλά στο σύνολο είναι ένα πολύ καλό θρίλερ μυστηρίου!

Το them! είναι μια ταινία τρόμου σχετικά με γιγάντια μυρμήγκια και σίγουρα στην σημερινή εποχή φαίνεται να υστερεί σε εφέ ωστόσο για την εποχή της θεωρώ πως τα πήγε αρκετά καλά δεδομένου ότι βασίζεται σε μια ιδέα υψηλών απαιτήσεων και μου άρεσε που αντιμετωπίζει την ιστορία της με σοβαρότητα και ρεαλισμό!

Και οι δυο ταινίες είναι καλές για το είδος τους παρά το γεγονός πως ο χρόνος έχει αφήσει τα σημάδια του και στις δυο εξίσου ωστόσο πιο αβανταδόρικο και απαιτητικό σαν θέμα και εκτέλεση βρήκα το them! και σίγουρα θα άξιζε να γίνει ένα remake του!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου