Σελίδες

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

CLASSIC DUELS 176



 THE WITCHES OF EASTWICK(1987):60%                 JACK'S BACK(1988):40%


THE WITCHES OF EASTWICK
STORY: Η Άλεξ, η Τζέιν και η Σούκι είναι τρεις χωρισμένες μητέρες, που μοιράζονται μια πληκτική ζωή στη Νέα Αγγλία. Μια νύχτα, κουρασμένες από τη μοναξιά τους, κάνουν μια ευχή, ώστε να αποκτήσουν έναν άνδρα, που να εκπληρώνει όλες τις επιθυμίες τους. Παραδόξως, την επόμενη μέρα, αυτός ο άνδρας καταφθάνει στη μικρή επαρχιακή πόλη τους και, απ’ ότι φαίνεται, εκπληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Ο Ντάριλ Βαν Χορν είναι πλούσιος, ανοιχτοχέρης, ετοιμόλογος, χιουμορίστας, δυναμικός και γοητευτικός. Ποια θα μπορούσε να του αντισταθεί; Όμως σύντομα οι τρεις γυναίκες αντιλαμβάνονται πως δεν έχουν να κάνουν μ’ έναν «συνηθισμένο» άνθρωπο...

JACK'S BACK
STORY: Ένας serial killer στο Los Angeles γιορτάζει τα 100στά γενέθλια του Jack του αντεροβγάλτη διαπράττοντας παρόμοιους φόνους και μόνο ένας άνθρωπος έχει την ευκαιρία να τον σταματήσει!

Σχόλιο: Το The witches of eastwick είναι μια φεμινιστική κωμωδία τρόμου που ασχολείται με τον πόλεμο των δυο φύλων μέσα από μια σουρεαλιστική κατάσταση μαγείας! Είναι μια διασκεδαστική ταινία με ένα απολαυστικό cast πρώτης κλάσης που θα μπορούσε να γίνει και πιο αστεία αλλά κι έτσι βλέπεται πολύ ευχάριστα και βρήκα πολύ καλό το τελευταίο μέρος!

Το jacks back είναι ένα αστυνομικό θρίλερ με λίγα μεταφυσικά στοιχεία που κάνει ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα προσφέροντας μια δυνατή εξέλιξη-ανατροπή ωστόσο στη συνέχεια πέφτει κάπως λόγω των κλισέ και της χαζής συμπεριφοράς της αστυνομίας χωρίς όμως ποτέ να χάνει το ενδιαφέρον του! Ακόμα λοιπόν και όταν λειτουργεί ως ένα κλισεδιάρικο θρίλερ καταφέρνει να σε έχει καθηλωμένο και στο φινάλε προσφέρει ακόμα μια ενδιαφέρουσα ανατροπούλα!

Πρόκειται για δυο διαφορετικού ύφους ταινίες που απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό και η κάθε μια είναι απολαυστική στο είδος της! Θα επιλέξω με μικρή διαφορά το the witches of eastwick μιας και βρήκα ενδιαφέρουσα την αλληγορία σχετικά με τα δυο φύλα και εννοείται λόγω του εξαιρετικού cast!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου