Σελίδες

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

CLASSIC DUELS 175



 FRANKENSTEIN(1931):80%                              THE OBLONG BOX(1969):20%


FRANKENSTEIN
STORY: Ο Dr.Frankenstein παθαίνει εμμονή με το να δημιουργήσει ένα ζωντανό πλάσμα χρησιμοποιώντας μέρη από διάφορα πτώματα!

THE OBLONG BOX
STORY: Ένας αριστοκράτης κρατάει τον παραμορφωμένο και διαταραγμένο αδελφό του φυλακισμένο στον πύργο τους. Όμως ο τελευταίος σκηνοθετεί το θάνατο του και το σκάει αρχίζοντας μπαράζ φόνων στην πόλη.(b-movies.gr)

Σχόλιο: Το Frankenstein είναι μια πασίγνωστη ιστορία οπότε από άποψη σεναρίου δεν έχω να πω κάτι πέρα από το ότι η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί την πρώτη αποτύπωση της κλασικής ιστορίας στη μεγάλη οθόνη! Σίγουρα η ηλικία της ταινίας φαίνεται μιας και είναι πάρα πολλά τα χρόνια που έχουν περάσει ωστόσο βρήκα εντυπωσιακό το πόσο προσεγμένη για την εποχή ήταν!

Το the oblong box είναι μια ταινία γοτθικού τρόμου που ξετυλίγεται κάπως αργά μεν αλλά στη πορεία αποκτάει ενδιαφέρον, έχει κάποιες πολύ καλές ατμοσφαιρικές σκηνές καθώς επίσης και κάποιους βίαιους για το συγκεκριμένο υποείδος φόνους!

Αν και κάπως άδικη η σύγκριση μιας και η πρώτη είναι μια αναγνωρισμένη κλασική ταινία, πιο πολύ ομολογώ πως με κράτησε το Frankenstein παρότι αφηγείται μια πασίγνωστη ιστορία και δεν μπορώ να μην εκτιμήσω το πόσο καλοφτιαγμένη για την εποχή της είναι!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου