Σελίδες

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

CLASSIC DUELS 171



 THE HAUNTING OF JULIA(1977):65%             THE NIGHT EVELYN CAME OUT OF THE GRAVE(1971):35%


THE HAUNTING OF JULIA
STORY: Μετά τον θάνατο της κόρης της από πνιγμό κατά την διάρκεια του φαγητού, η Julia νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική. Όταν θα πάρει εξιτήριο, δεν θα επιστρέψει στον σύζυγο της που πιστεύει πως την παραμελεί, αλλά θα αποφασίσει να ζήσει για κάποιο διάστημα μόνη, σε ένα παλιό σπίτι.Εκεί σύντομα θα αρχίσουν να συμβαίνουν διάφορα παράξενα περιστατικά, που θα κάνουν την πρωταγωνίστρια να πιστεύει πως το φάντασμα του παιδιού της, ζητάει εκδίκηση...(retromaniax.gr)

THE NIGHT EVELYN CAME OUT OF THE GRAVE
STORY: Ένας πλούσιος άντρας, συντετριμμένος από τον χαμό της γυναίκας του και από τα μυστικά που τους συνέδεαν, έχοντας οράματα της και ψυχολογικά προβλήματα, προσκαλεί διάφορες γυναίκες στο παλάτι του και μετά από συγκεκριμένα σκετσάκια, τις σκοτώνει.(horrormovies.gr)

Σχόλιο: Το The haunting of Julia είναι ένα συνηθισμένο ghost story που μπορεί να υστερεί σε τρόμο και δράση αλλά σε κερδίζει με την εξαιρετική ατμόσφαιρα του, την ταιριαστή μουσική επένδυση και την πολύ καλή ερμηνεία της Mia Farrow!

Το the night evelyn came out of the grave είναι ένα giallo που συνδυάζει το κλασικό concept του ψυχοπαθή δολοφόνου στο πρώτο μέρος και στο δεύτερο μέρος προσθέτει κάποια μεταφυσικά στοιχεία θυμίζοντας ελαφρώς ghost story! Πρόκειται για έναν ενδιαφέρον συνδυασμό που όμως στο φινάλε χάνει λίγο την μπάλα και κάνει το πρώτο μέρος να μοιάζει αχρείαστο παρ’όλα αυτά βλέπεται ευχάριστα και προσφέρει κάποιες καλές ανατροπές!

Το the haunting of Julia είναι ένα σοβαρό ψυχολογικό θρίλερ ενώ το the night evelyn came out of the grave προτείνεται για πιο campy διασκέδαση! Προσωπικά με κέρδισε περισσότερο η σοβαρότητα και η ατμόσφαιρα της πρώτης ταινίας!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου