Σελίδες

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

CLASSIC DUELS 158


HENRY:PORTRAIT OF A SERIAL KILLER(1986):75%     D.O.A.(1988):25%


HENRY:PORTRAIT OF A SERIAL KILLER
STORY:Ο Henry και ο Ottis επιδίδονται σε φόνους κατ’ εξακολούθηση στην πόλη του Σικάγο.(b-movies.gr)

D.O.A.
STORY:Ένας άντρας παρουσιάζεται στην αστυνομία με μια τρομακτική ανακάλυψη: έχει δηλητηριαστεί με μια θανατηφόρα ουσία κι έχει μόνο 24 ώρες για να βρει τον δολοφόνο του.(thecinema.gr)

Σχόλιο: Το henry:portrait of a serial killer είναι ένα ρεαλιστικό slasher και αυτός ο ρεαλισμός είναι που το κάνει να δείχνει ανατριχιαστικό και τρομακτικό! Οι πολύ πειστικές ερμηνείες και η πολύ καλή σκηνοθεσία με τους ωμούς φόνους σε παρασύρουν σε ένα εφιαλτικό χρονικό ενός δολοφόνου! Το μόνο που θα ήθελα είναι μια πιο δυνατή κορύφωση ωστόσο το φινάλε αν και κάπως απότομο είναι ταιριαστό με τον ρεαλισμό της ταινίας!

Το D.O.A. είναι ένα ενδιαφέρον θρίλερ μυστηρίου που αν και υπερβάλλει ως προς το coolness του κεντρικού του ήρωα με αποτέλεσμα να χάνει κάπως από σοβαρότητα και ρεαλισμό και να στερείται συναισθήματος, τα πάει πολύ καλά στο σασπένς και το μυστήριο καταφέρνει να σε ιντριγκάρει και να σε κρατάει μέχρι και το τελευταίο λεπτό!

Και τα δυο αποτελούν καλές ταινίες για το είδος που υπηρετούν ωστόσο αυτό που με συνεπήρε περισσότερο είναι ο σοκαριστικός ρεαλισμός του henry:portrait of a serial killer!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου