Σελίδες

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

CLASSIC DUELS 157


THE NIGHT FLIER(1997):53%                                  SPLIT SECOND(1992):47%


THE NIGHT FLIER
STORY:Ένας δημοσιογράφος ερευνάει μια υπόθεση φόνων που γίνονται σε αεροδρόμια από έναν μυστηριώδη νυχτερινό πιλότο.(b-movies.gr)

SPLIT SECOND
STORY:Στο Λονδίνο του μέλλοντος ένας σκληροτράχηλος μπάτσος και ο νέος του συνέταιρος κυνηγούν έναν κατά συρροή δολοφόνο που ξεριζώνει τις καρδιές των θυμάτων του και φαίνεται να έχει υπερφυσικές δυνάμεις.(b-movies.gr)

Σχόλιο: Το the night flier είναι ένα μεταφυσικό θρίλερ βασισμένο σε ιστορία του Stephen King που αν και ήταν διαφορετικό απ’ότι περίμενα και έχει σίγουρα την δική του ταυτότητα, έχει κάποια προβλήματα ρυθμού, αντιπαθείς χαρακτήρες και κάποιες cheesy στιγμές που δεν το αφήνουν να λάμψει! Και πάλι όμως είναι ένα ενδιαφέρον ατμοσφαιρικό θρίλερ που βλέπεται αρκετά ευχάριστα και έχει αρκετές ανατριχιαστικές στιγμές!

Το split second είναι ένα αστυνομικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας που ενώ διαθέτει κάποια πρωτότυπα στοιχεία και έναν ενδιαφέρον ‘κακό’, έχει  πολλές cheesy στιγμές που μειώνουν τον τρόμο και επίσης δεν τα πάει καλά στην ανάπτυξη των χαρακτήρων του ούτε μας εξηγεί περαιτέρω πράγματα για τον ‘κακό’! Σίγουρα είναι διασκεδαστικό αλλά χρειαζόταν περισσότερη δουλειά στη πλοκή!

Και οι δυο ταινίες έχουν κάποια μειονεκτήματα όπως επίσης και οι δυο καθυστερούν πολύ να μας δείξουν τους ‘κακούς’ τους ωστόσο λίγο πιο σοβαρή και ανεπτυγμένη σεναριακά βρήκα το the night flier!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου