Σελίδες

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

CLASSIC DUELS 156


DREAMSCAPE(1984):70%                               THE COMPANY OF WOLVES(1984):30%


DREAMSCAPE
STORY: Ένας νεαρό μέντιουμ που προσπαθεί να ξεφύγει από τον ίδιο του τον εαυτό προσλαμβάνεται από μια κυβερνητική υπηρεσία που διεξάγει πειράματα σχετικά με τα όνειρα.(popcorn.gr)

THE COMPANY OF WOLVES
STORY: Η 13χρονη Ρόσλιν έχοντας ακούσει τις περίεργες ιστορίες της γιαγιάς της για του λυκάνθρωπους, βλέπει εφιάλτες στον ύπνο της πως είναι η «Κοκκινοσκουφίτσα» και περιπλανιέται στο δάσος.(dvd-trailer.gr)

Σχόλιο: Το dreamscape έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιδέα σχετικά με την εκπαίδευση ατόμων ώστε να γίνουν μέντιουμ και να μπαίνουν στα όνειρα των άλλων! Είναι ένα διασκεδαστικό θρίλερ με μια πλοκή που διατηρεί το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος! Απ’την άλλη υπάρχουν κάποιες χαζές σεναριακές στιγμές και στιγμές που άθελα τους προκαλούν γέλιο κι επίσης τα εφέ στη σημερινή εποχή δείχνουν ξεπερασμένα αν και η ταινία τολμά και προσφέρει άφθονα ωστόσο στο σύνολο είναι μια απολαυστική ταινία!

Το the company of wolves είναι ένα σουρεαλιστικό παραμύθι τρόμου που λειτουργεί και σαν αλληγορία για την γυναικεία ενηλικίωση! Έχοντας σαν κυρίαρχο concept τους λυκάνθρωπους μας αφηγείται διάφορες μικρές ιστοριούλες μέσα απ’την οπτική της πρωταγωνίστριας η οποία λειτουργεί και σαν την κοκκινοσκουφίτσα! Σίγουρα δεν είναι ιδανική ταινία για κάποιον που ψάχνει να δει μια πλοκή με νόημα και λογική ωστόσο την βρήκα καλλιτεχνικά άρτια και μου άρεσαν πολύ οι σκηνές μεταμόρφωσης των λυκάνθρωπων!

Το μεν dreamscape είναι ένα διασκεδαστικό b-movie με μια πρωτότυπη ιδέα ενώ το the company of wolves είναι μια πολύ προσεγμένη art-house ταινία! Προσωπικά πιο καλά πέρασα ξεκάθαρα με το dreamscape!

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου