Σελίδες

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

CLASSIC DUELS 155



 SMILE BEFORE DEATH(1972):10%            PHANTOM OF THE PARADISE(1974):90%


SMILE BEFORE DEATH
STORY:Μετά τον θάνατο της μητέρας της που θεωρήθηκε αυτοκτονία, ένα έφηβο κορίτσι επιστρέφει στο πατρικό της και εκεί βρίσκει τον σύζυγο της μητέρας της και μια φωτογράφο! Τίποτα δεν είναι όμως όπως φαίνεται!

PHANTOM OF THE PARADISE
STORY:Όταν ήταν 14 χρονών ο Swan, το παιδί-θαύμα της μουσικής, είχε ήδη τιμηθεί με τον πρώτο του χρυσό δίσκο. Αυτή ήταν η αρχή μιας καριέρας που τον έκανε την πιο ισχυρή μορφή στον χώρο της αμερικάνικης και παγκόσμιας μουσικής. Τώρα, στα 50 του, ο Swan θέλει να δημιουργήσει το απόλυτο παλάτι της μουσικής. Το όνομά του; Paradise...

Σχόλιο: Το smile before death είναι ένα giallo σχετικά με μια κοπέλα που καλείται να εξιχνιάσει το αν ο θάνατος της αποξενωμένης μητέρας της είναι αυτοκτονία ή δολοφονία! Ομολογώ πως στο μεγαλύτερο μέρος του δεν με εντυπωσίασε μιας και κινείται σε προβλέψιμα μονοπάτια, έχει κάποιες κακές ερμηνείες που προκαλούν γέλιο, υπάρχουν χαζές συμπεριφορές και με κούρασαν κάποιες επαναλαμβανόμενες σκηνές με τις φωτογραφίσεις της πρωταγωνίστριας ωστόσο στο σύνολο του βλέπεται ευχάριστα και στο τελευταίο μέρος έχει κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ανατροπές!

Το phantom of the paradise είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και ξεχωριστό μιούζικαλ τρόμου που συνδυάζει στοιχεία από Faust και phantom of the opera με έναν πολύ διασκεδαστικό τρόπο! Αν και κάπως σουρεαλιστικό, σε κερδίζει με την άλλοτε χαβαλεδιάρικη και άλλοτε σκληρή του διάθεση και προσφέρει ένα χορταστικό θέαμα!

Έχουμε να κάνουμε λοιπόν με ένα τυπικό giallo και με ένα μιούζικαλ τρόμου που έχει την δική του ταυτότητα, οπότε σαφώς προτιμώ περισσότερο την μοναδικότητα του phantom of the paradise!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου