Σελίδες

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

CLASSIC DUELS 153



 THE SENTINEL(1977):58%                                  ISLAND OF DEATH(1976):42%


THE SENTINEL
STORY:Μια νέα, μοντέλο στο επάγγελμα, νοικιάζει ένα διαμέρισμα σε παλιά πολυκατοικία της Νέας Υόρκης. Σύντομα θα αρχίσουν να συμβαίνουν παράξενα σκηνικά που επηρεάζουν τη ζωή της νεαρής κάνοντας την να σκεφτεί ότι ίσως είναι θύμα μιας καλοστημένης πλεκτάνης.(b-movies.gr)

ISLAND OF DEATH
STORY:Στο Island of Death παρακολουθούμε τον Christopher και την Celia ένα ζευγάρι θρησκόληπτων δολοφόνων που βρίσκουν καταφύγιο στην Μύκονο, ένα ελληνικό νησάκι το οποίο οι δυο τους θεωρούν πως κατοικείται από άγιους ανθρώπους. Σύντομα, όμως, θα ανακαλύψουν πως το νησί είναι γεμάτο ανώμαλους και αμαρτωλούς ανθρώπους και το δολοφονικό ζευγάρι θα ξεκινήσει μια νέα φονική σταυροφορία.(horrorant.com)


Σχόλιο: Το the sentinel είναι ένα ψυχολογικό μεταφυσικό θρίλερ που διαθέτει μια πολύ ενδιαφέρουσα και σχετικά πρωτότυπη μέχρι και σήμερα πλοκή που αν και κάπως μπερδεμένη σε κάποιες στιγμές, καταφέρνει να σε κρατήσει καθηλωμένο μέχρι το τέλος με το μυστήριο και τις συνεχείς ανατροπές της! Δεν είναι μια ταινία που εστιάζει στη δράση και τα jumbscares, έχει όμως μια πολύ ταιριαστή ανατριχιαστική ατμόσφαιρα σε όλη τη διάρκεια!

Το island of death μας εξιστορεί το χρονικό ενός ζευγαριού serial killers σε ένα ελληνικό νησί! Δεν έχει κάτι το πρωτότυπο να δώσει ούτε κάτι το τρομερό από άποψη πλοκής, ωστόσο έχει μια διαστροφή και αγριότητα που του ταιριάζει πολύ αν και θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο βίαιο ως προς αυτά που δείχνει, έχει κάποιες πολύ καλογυρισμένες σκηνές, διαθέτει καλές ερμηνείες και για τους Έλληνες που θα το δουν δίνει την ευκαιρία να δουν πως ήταν η Μύκονος κάποια χρόνια πριν!

Και οι δυο ταινίες με άφησαν ικανοποιημένο, ωστόσο πιο ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη πλοκή διαθέτει το the sentinel!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου