Σελίδες

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

CLASSIC DUELS 152


 

GOD TOLD ME TO(1976):75%                                     LOST SOUL(1977):25%


GOD TOLD ME TO
STORY:Μια σειρά φαινομενικά τυχαίων φόνων στη Νέα Υόρκη όπου οι δράστες ισχυρίζονται ότι «ο Θεός τους διέταξε» φέρνει έναν θρήσκο ντετέκτιβ που ερευνάει την υπόθεση αντιμέτωπο με μια τρομερή και απίστευτη αλήθεια για την υπόθεση και για τον εαυτό του.(b-movies.gr)

LOST SOUL
STORY:Παράξενα γεγονότα συμβαίνουν σε μια παλιά έπαυλη στη Βενετία και σύντομα γίνεται ξεκάθαρο πως κάτι μυστηριώδες κρύβεται στη σοφίτα!

Σχόλιο: Το god told me to είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη μέχρι και σήμερα ταινία που συνδυάζει θρησκευτικά στοιχεία μαζί με στοιχεία από ταινίες επιστημονικής φαντασίας και παράλληλα λειτουργεί και ως αστυνομικό θρίλερ! Υπάρχουν κάποιες σεναριακές τρύπες αλλά και κάποια σκηνοθετικά ατοπήματα, αλλά στο σύνολο είναι μια πολύ διασκεδαστική και απολαυστική ταινία που έχει την δική της ταυτότητα και σε κάνει να μην ξέρεις που το πάει!

Το lost soul είναι ένα σουρεαλιστικό Ιταλικό ψυχολογικό θρίλερ που εστιάζει κυρίως στην ατμόσφαιρα και τους διαλόγους και όχι στη δράση και τον τρόμο! Τα πολύ λίγα στοιχεία τρόμου και η αργή και ήσυχη πλοκή είναι εύκολο να κάνουν κάποιον να βαρεθεί ωστόσο είναι μια προσεγμένη ταινία με καλές ερμηνείες, όμορφα καλλιτεχνικά πλάνα, πετυχημένες μουσικές επιλογές και σίγουρα έχει την δική της ταυτότητα!

Και οι δυο ταινίες έχουν στοιχεία που τις κάνουν να ξεχωρίζουν, ωστόσο πιο διασκεδαστική σαν πλοκή βρήκα πολύ περισσότερο το god told me to!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου