Σελίδες

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

CLASSIC DUELS 151


HEAD OF THE FAMILY(1996):30%                          MIRROR MIRROR(1990):70%


HEAD OF THE FAMILY
STORY: Κάτι παράξενο συμβαίνει στο Νομπ Χολλοου. Ο Λανς, που έχει δεσμό με την Λορέτα την γυναίκα του μηχανόβιου, ανακαλύπτει ότι οι πιο παράξενοι κάτοικοι της μικρής πόλης, η οικογένεια Στάκπουλ κάνουν πειράματα στο υπόγειο του σπιτιού τους. Πειράματα με ανθρώπους! Αρχηγός της οικογένειας, ο Μάϊρον Στάκπουλ ή κεφάλι, ένα φριχτό μεταλλαγμένο πλάσμα που ελέγχει τους Οτις, Γουήλερ και την ξανθιά Ερνεστίνα. Ο Λανς για αντάλλαγμα στην σιωπή του ζητά από το Κεφάλι να σκοτώσουν τον άντρα της Λορέτ. Όμως τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλει.     
          
MIRROR MIRROR
STORY:Ένα έφηβο κορίτσι αποκτάει δυνάμεις μαύρης μαγείας μέσω ενός καθρέφτη-αντίκα χωρίς να συνειδητοποιεί πως ο καθρέφτης ελέγχεται από δαιμονικές δυνάμεις!

Σχόλιο: Το mirror mirror είναι ένα χαβαλεδιάρικο b-movie που αν και σε δυσκολεύει στο να το πάρεις στα σοβαρά ως ταινία τρόμου παρά τα σκληρά που συμβαίνουν, καταφέρνει να γίνει αρκούντως διασκεδαστικό για να περάσει κάποιος ευχάριστα την ώρα του! Σαν πλοκή δεν μπορώ να πω πως έχει να δώσει κάτι το πρωτότυπο ή το απρόβλεπτο και θα ήθελα να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στους φόνους ωστόσο έχει καλό ρυθμό και σε κρατάει μέχρι το τέλος!

Το head of the family έχει μια πρωτότυπη ιδέα και χαρίζει κάποιες καλές χιουμοριστικές σκηνές όμως υστερεί σημαντικά στο κομμάτι του τρόμου μιας και ούτε σασπένς προκαλεί ούτε προσφέρει αρκετή βία!

Πρόκειται για δυο b-movies όπου κανένα από τα δυο δεν με εντυπωσίασε ωστόσο πιο διασκεδαστικό από άποψη ρυθμού και πλοκής βρήκα το mirror mirror!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου