Σελίδες

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

TV-SERIES: YELLOWJACKETS (2021-)


 Βαθμολογία:7,5

Είδος: Δράμα τρόμου, μυστηρίου

Story:Ένα αεροπορικό ταξίδι ρουτίνας καταλήγει σε τραγωδία όταν το αεροπλάνο πέφτει, και μια ποδοσφαιρική ομάδα ταλαντούχων μαθητριών λυκείου βρίσκεται αποκλεισμένη στην άγρια φύση μακριά από κάθε ένδειξη πολιτισμού. Εκεί οι νεαρές γυναίκες καλούνται να παλέψουν για τη ζωή τους.(youtate.gr)


Σχόλιο: Season 1: Αν και νόμιζα πως θα είναι μια συνηθισμένη σειρά με επιζήσαντες που αναγκάζονται να γίνουν κανίβαλοι, τελικά αποδείχτηκε κάτι περισσότερο από αυτό και αυτό το βρίσκω πολύ θετικό και υποσχόμενο! Είναι μια σειρά που έχει αργό ρυθμό μεν αλλά η ιστορία παρουσιάζει όλο και πιο μεγάλο ενδιαφέρον κάνοντας σε να κολλάς και δεν σε αφήνει να βαρεθείς καθόλου! Η ιστορία μοιράζεται σε παρόν και παρελθόν οπότε βλέπουμε τις έφηβες να προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα άγνωστο μέρος και τις ενήλικες που επέζησαν να έχουν να τα βάλουν με εκβιαστές που θέλουν να αποκαλύψουν πράγματα για το παρελθόν τους! Και τα δυο αυτά μέρη τα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα και μου δημιούργησαν περιέργεια με το σύνθετο μυστήριο που διαθέτουν το οποίο περιλαμβάνει και κάποια μεταφυσικά στοιχεία! Στο μέρος των ενηλίκων υπάρχει και το πολύ θετικό που είναι το εξαιρετικό cast που έχει γίνει, με τις Melanie Lynskey και την Christina Ricci να κλέβουν την παράσταση! Όλοι οι χαρακτήρες επίσης έχουν ενδιαφέρον, δεν είναι μονοδιάστατοι και έχουν πράγματα να κρύψουν! Το γεγονός πως δεν γίνονται οι αποκαλύψεις σε αυτή τη σεζόν δεν την αφήνει να απογειωθεί εννοείται αλλά αποτέλεσε μια εξαιρετική αρχή που δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για τη συνέχεια!(7,5)

Season 2: Η δεύτερη σεζόν κινείται σε αργούς ρυθμούς και δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα απ'όσα απαντάει ωστόσο δεν χάνει ποτέ το ενδιαφέρον της! Οι ιδιαίτεροι χαρακτήρες και το μυστήριο δεν σε αφήνουν καθόλου να βαρεθείς ενώ εξαιρετική δουλειά κάνει για ακόμα μια φορά το δυνατό cast της σειράς στο οποίο έχουν προστεθεί κι άλλα δυνατά ονόματα όπως η Ambrose και ο Elijah Wood! Στα αρνητικά θα έβαζα την έλλειψη ρεαλισμού και τις υπερβολές στις συμπεριφορές! Γενικά σαν σεζόν λοιπόν ήταν ελαφρώς κατώτερη από την προηγούμενη αλλά αρκετά ενδιαφέρουσα και σίγουρα με τις εξελίξεις του φινάλε δημιουργεί ενδιαφέρον για τη συνέχεια!(7)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου