Σελίδες

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

TV-SERIES: YOU (2018-)

Βαθμολογία:8/10

Είδος:Θρίλερ,αισθηματικό δράμα

Story:Όταν ο Joe, ένας ευφυής υπεύθυνος βιβλιοπωλείου, συναντά μια ανερχόμενη συγγραφέα, η απάντηση είναι πολύ ξεκάθαρη: τα πάντα. Αμέσως ο Joe χρησιμοποιεί το διαδίκτυο και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης σαν εργαλεία για την συλλογή λεπτομερειών γύρω από το πρόσωπο της, λεπτομέρειες που θα τον φέρουν πιο κοντά της. Μια γοητευτική και περίεργη καψούρα, σύντομα εξελίσσεται σε εμμονή καθώς ο Joe στρατηγικά και ήσυχα απομακρύνει κάθε εμπόδιο και πρόσωπο, που συναντά στο δρόμο του.


Σχόλιο:Season 1:Παρότι πραγματεύεται το ζήτημα της ερωτικής εμμονής που είναι κάτι που το έχουμε δει άπειρες φορές σε ταινίες, εδώ επειδή είναι σε μορφή σειράς έχει την ευκαιρία να δείχνει πιο ολοκληρωμένο και να εμβαθύνει περισσότερο στον χαρακτήρα που έχει την εμμονή! Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας στην περίπτωση αυτή είναι ο Joe και έχει τρομερό ενδιαφέρον μιας και σε κάνει την μια να τον συμπαθείς και να συμπάσχεις μαζί του και την άλλη να τον φοβάσαι! Ενδιαφέρουσα βρήκα και την Beck, το αντικείμενο του πόθου του, η οποία δεν είναι η αθώα και υπερεπιτυχημένη κοπέλα που έχουμε συνηθίσει αλλά έχει κι αυτή τα δικά της κουσούρια! Παρότι η πλοκή κυλάει κάπως προβλέψιμα και σε κάνει να ξέρεις που το πάει, η σειρά καταφέρνει να γίνει εθιστική απ’το πρώτο κιόλας επεισόδιο και στο φινάλε μας δίνει και μια εκπληξούλα που δημιουργεί μεγάλη περιέργεια για την συνέχεια! Γενικά την πρώτη αυτή σεζόν την βρήκα αρκετά διασκεδαστική (μου θύμισε κάπως και το λατρεμένο dexter), έχει ενδιαφέροντες χαρακτήρες και μια πλοκή που την μια θυμίζει αισθηματική κομεντί και σε ανύποπτο χρόνο μετατρέπεται σε θρίλερ!(8)

Season 2:Στην δεύτερη σεζόν ο Joe αλλάζει ταυτότητα και μετακομίζει στο Los Angeles για να ξεφύγει απ’την πρώην του! Εκεί γνωρίζει και ερωτεύεται την Love και εννοείται πως η εμμονή του επιστρέφει! Στη δεύτερη σεζόν οι επιρροές από την σειρά ‘Dexter’ είναι ακόμα πιο εμφανείς (κάτι που δεν με χάλασε καθόλου) και για ακόμα μια φορά η απρόβλεπτη συμπεριφορά του κεντρικού χαρακτήρα κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον! Όλοι οι νέοι χαρακτήρες έχουν ενδιαφέρον και έχουν πολλά να προσφέρουν στις εξελίξεις και μεγάλο ενδιαφέρον έχει και το νέο ερωτικό ενδιαφέρον του Joe η οποία γίνεται αρκετά συμπαθής! Τα μόνα μειονεκτήματα της σεζόν είναι κάποιες υπερβολές και κάποιες συμπεριφορές που δεν δείχνουν αρκετά πειστικές ωστόσο δεν μπορώ να πω ότι με χάλασε κάτι ιδιαίτερα! Τα τελευταία επεισόδια της σεζόν τα βρήκα πολύ δυνατά και ανατρεπτικά, προσφέρουν μεγάλες εκπλήξεις και η σεζόν κλείνει για ακόμα μια φορά αφήνοντας σε να ανυπομονείς για την συνέχεια!(8)

Season 3: Στην τρίτη σεζόν βλέπουμε τον Joe και την Love να προσπαθούν να ζήσουν μια συνηθισμένη μικροαστική ζωή σε μια νέα πόλη μαζί με το παιδί τους ωστόσο εννοείται πως γρήγορα θα βγει στην επιφάνεια ο παλιός δολοφονικός τους εαυτός!  Πρόκειται για ακόμα μια πολύ διασκεδαστική σεζόν που δεν κουράζει ούτε στιγμή, μου άρεσε που αυτή τη φορά έχουμε να κάνουμε με δυο ψυχοπαθείς που προσπαθούν να συνυπάρξουν, βρήκα ενδιαφέροντες τους νέους χαρακτήρες και όλοι έχουν να προσφέρουν κάτι στη πλοκή ενώ βρήκα και πετυχημένο το χιούμορ που υπάρχει! Απ΄την άλλη ομολογώ πως η πλοκή δείχνει λίγο να είναι τραβηγμένη απ'τα μαλλιά και υπάρχουν πολλές υπερβολές, ευκολίες αλλά και εκτός λογικής συμπεριφορές που στερούν τον ρεαλισμό! Τραβηγμένη λοιπόν μεν αλλά άκρως απολαυστική και εννοείται θα περιμένω με ενδιαφέρον την συνέχεια!(7,5)

Season 4: Η τέταρτη σεζόν ξεκινάει αδύναμα στο πρώτο μέρος αλλά αποζημιώνει στο δεύτερο χάρη στις ανατροπές της! Το πρώτο μέρος θυμίζει κλασική ιστορία μυστηρίου με τον Joe σε ρόλο Ηρακλή Πουαρό και θα μπορούσε να έχει ενδιαφέρον αλλά οι νέοι χαρακτήρες δεν είναι καλά ανεπτυγμένοι και δεν θυμίζουν φυσιολογικούς ανθρώπους με τον τρόπο που φέρονται ενώ και οι αποκαλύψεις περνούν αδιάφορες! Αυτά ωστόσο αλλάζουν στο δεύτερο μέρος, μιας και οι χαρακτήρες αποκτούν περισσότερο βάθος (προσωπικά ξεχώρισα την πανέξυπνη Nadia), η ιστορία παίρνει τροπές που δεν τις περίμενες και αλλάζει τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν στο πρώτο μέρος, διαθέτει πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις και κάνει τον χαρακτήρα του Joe ακόμα πιο απολαυστικό! Όχι ότι δεν υπάρχουν κι εδώ κάποιες ακραίες ευκολίες και κάποιες συμπεριφορές εκτός λογικής (το γιατί δεν κάλεσαν την αστυνομία σε μια συγκεκριμένη σκηνή και η δικαιολογία που ακολούθησε δεν πείθουν καθόλου) αλλά στο σύνολο το δεύτερο μέρος είναι πολύ διασκεδαστικό κι έτσι του συγχωρείς αυτά τα ατοπήματα! Ήταν μια καλή σεζόν λοιπόν, ίσως λίγο πιο αδύναμη από τις προηγούμενες αλλά και πάλι δεν σε απογοητεύει και σίγουρα θα περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την συνέχεια ελπίζοντας πως θα διαθέτει περισσότερο ρεαλισμό!(7)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου