Σελίδες

Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

CLASSIC DUELS 136



 THE SUSPICIOUS DEATH OF A MINOR(1975):70%     LISA AND THE DEVIL(1974):30%


THE SUSPICIOUS DEATH
STORY:Μια νεαρή πόρνη βρίσκεται άγρια δολοφονημένη και ανατίθεται στον ντετέκτιβ Germi η διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς η έρευνα εξελίσσεται αποκαλύπτει ένα κύκλωμα εμπορίας κοριτσιών με διασυνδέσεις με ισχυρούς ανθρώπους.

LISA AND THE DEVIL
STORY:Η Lisa κατά την διάρκεια της ξενάγησής της σε έναν αρχαιολογικό χώρο της Ισπανίας, χάνεται στα στενά και ανακαλύπτει έναν φανταστικό κόσμο του παρελθόντος, αδυνατώντας πλέον να επανέλθει εγκαίρως στην πραγματικότητα ή τουλάχιστον σε αυτό που αποκαλεί η ίδια πραγματικότητα...(horrormovies.gr)
Σχόλιο:Το the suspicious death of a minor είναι ένα giallo που μπλέκει το σοβαρό θέμα του sex-trafficking με το χιούμορ πετυχαίνοντας να διατηρεί τις ισορροπίες και να μην το γελοιοποιεί! Προσφέρει αρκετό σασπένς, κάποιες καλές σκηνές δολοφονίας, καλή μουσική υπόκρουση αλλά και κάποιες σκηνές που σε κερδίζουν η κάθε μια με τον τρόπο της όπως η σκηνή με την καταδίωξη με τα αμάξια και τα διάφορα κωμικά ευτράπελα που προκαλεί αλλά και η αγωνιώδης σκηνή στο τρενάκι του λούνα παρκ! Στα μείον το ότι δεν διαθέτει κάτι το πραγματικά ξεχωριστό ούτε κάποια δυνατή έκπληξη για να μπορέσει να χαραχτεί στη μνήμη ωστόσο αυτό δεν την εμποδίζει να γίνει διασκεδαστική!

Το lisa and the devil είναι ένα σουρεαλιστικό giallo που βασίζεται περισσότερο στην ατμόσφαιρα του παρά στην ιστορία! Υπάρχει και σεναριακό ενδιαφέρον με το μυστήριο της υπόθεσης αλλά δεν βγάζουν όλα νόημα και όλα όσα συμβαίνουν μοιάζουν σαν όνειρα και εφιάλτες και σε αυτό βοηθάει και η πολύ καλή σκηνοθεσία που δημιουργεί αυτή την ονειρική-εφιαλτική ατμόσφαιρα! Στα συν και η εξαιρετική μουσική υπόκρουση!

Προσωπικά αν και το lisa and the devil είναι πιο ξεχωριστό, βρήκα πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό σεναριακά το the suspicious death of a minor!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου