Σελίδες

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

CLASSIC DUELS 135



 AND NOW THE SCREAMING STARTS(1973):60%    HOUSE OF DARK SHADOWS(1970):40%


AND NOW THE SCREAMING STARTS!
STORY:Ένα ζευγάρι μετακομίζει στο πατρικό του άνδρα. Εκεί όμως η γυναίκα θα αρχίσει να έχει εφιάλτες και τρομερά οράματα που οδηγούν στο αμαρτωλό παρελθόν της οικογένειας και σε μια αρχαία κατάρα.(b-movies.gr)

HOUSE OF DARK SHADOWS
STORY:Ο Βαρνάβας Κόλινς επιστρέφει στο πατρικό του ερχόμενος από το πουθενά, εντελώς ξαφνικά, σε μια επαρχιακή πόλη. Οι συγγενείς του δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να του παραχωρήσουν το τμήμα της περιουσίας που ζητάει, το παλιό σπίτι της οικογένειας. Παράλληλα όμως με την εμφάνισή του, μια σειρά περίεργων φόνων ξεκινάει στην περιοχή… 

Σχόλιο: Το and now the screaming starts είναι ένα μεταφυσικό θρίλερ που αν και άργησε να με κάνει να το πάρω στα σοβαρά μιας και στο πρώτο μέρος παρακολουθούμε την πρωταγωνίστρια συνέχεια να ουρλιάζει με αυτά που βλέπει και να μην την πιστεύουν, στην συνέχεια το μυστήριο της υπόθεσης κέρδιζε όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον μου μέχρι και το πολύ καλό φινάλε!

Το house of dark shadows είναι ακόμα μια παραλλαγή του μύθου του Δράκουλα που ως ένα βαθμό μας εξιστορεί την ιστορία που όλοι ξέρουμε απλά με διαφορετικά ονόματα και στο δεύτερο μέρος προσθέτει κάποια πρωτότυπα στοιχεία όπως οι προσπάθειες της γιατρού να θεραπεύσει τον βαμπιρισμό που δίνουν κάποιες δόσεις φρεσκάδας στο κορεσμένο σενάριο! Είναι ατμοσφαιρικό, μου άρεσαν τα φρέσκα στοιχεία που προσθέτει παρόλο που δεν παίζουν τόσο καθοριστικό ρόλο και μου άρεσε που υπάρχει πληθώρα χαρακτήρων!

Αν και βρήκα πιο σοβαρό και ατμοσφαιρικό το house of dark shadows, πιο ξεχωριστό και ενδιαφέρον σεναριακά βρήκα το and now the screaming starts!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου