Σελίδες

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

CLASSIC DUELS 126



 

THE DARK HALF(1993):53%                               KOLOBOS(1999):47%


THE DARK HALF
STORY:Ενας συγγραφέας ανακαλύπτει με τρόμο ότι ο ήρωας, που έχει δημιουργήσει στα μυθιστορήματά του, έχει αποκτήσει τη δική του σατανική οντότητα.(athinorama.gr)

KOLOBOS
STORY:Πέντε άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι, δέχονται να ζήσουν σε απομονωμένο κατάλυμα και να βιντεοσκοπήσουν τις καθημερινές τους δραστηρίοτητες. Σύντομα όμως θα γίνουν στόχος ενός δολοφόνου.(popcorn.gr)

Σχόλιο: Το the dark half είναι άλλη μια μεταφορά βιβλίου του Stephen King στην μεγάλη οθόνη και παρότι έχει μια ενδιαφέρουσα πλοκή σχετικά με τον νεκρό δίδυμο αδερφό που επιστρέφει να ταράξει την ζωή του πρωταγωνιστή δεν μπορώ να πω πως δίνει κάτι το τρομερά δυνατό! Σίγουρα με κράτησε μέχρι το τέλος και μου άρεσε πολύ η τελική σκηνή με τα πτηνά ωστόσο βρήκα την πλοκή κάπως προβλέψιμη και στο κομμάτι του τρόμου αν και διαθέτει κάποιες ατμοσφαιρικές σκηνές δεν καταφέρνει να γίνει αρκετά τρομακτική ούτε δίνει πολλούς on camera φόνους!

Το kolobos είναι ένα slasher που ενώ ακολουθεί πιστά τα κλισέ του είδους, προσπαθεί παράλληλα να δώσει και κάποια φρέσκα στοιχεία τα οποία όμως δεν αναπτύσσει όσο θα έπρεπε για να κάνουν εντύπωση και οι ανατροπές του φινάλε περισσότερο κακό κάνουν μιας και δεν δίνουν ικανοποιητικές απαντήσεις παρά καλό! Ωστόσο βρήκα πολύ διασκεδαστικό το δεύτερο μέρος, πετυχαίνει να δημιουργήσει ατμόσφαιρα τρόμου και προσφέρει εφευρετικούς και πολύ βίαιους φόνους!

Αν και το kolobos αποτελεί μια πιο διασκεδαστική επιλογή για έναν horror φαν, το the dark half είναι πιο προσεγμένο από όλες τις απόψεις και έχει μια καλύτερα ανεπτυγμένη ιστορία!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου