Σελίδες

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

CLASSIC DUELS 124

           


 THE STEPFORD WIVES(1975):45%                              FRENZY(1972):55%


THE STEPFORD WIVES
STORY:Η Νεοϋορκέζα φωτογράφος Τζοάννα, παλιά φεμινίστρια και πλέον σύζυγος και μητέρα, πείθεται από τον άντρα της τον Γουόλτερ να μετακομίσουν μαζί με τα παιδιά τους στην εξοχική, φιλειρηνική κοινότητα του Στέπφορντ. Εκεί η ζωή κυλάει ήρεμα για την οικογένεια, με τον Γουόλτερ να γίνεται μέλος μιας ιδιόμορφης λέσχης μόνο για άντρες, και τη Τζοάννα να προσπαθεί να βρει σημείο επαφής με τις παραδοσιακές νοικοκυρές του Στέπφορντ. Κάποια στιγμή η Τζοάννα παρατηρεί ότι οι παντρεμένες γειτόνισσές της παραείναι όμορφες και περιποιημένες, παραείναι καλές νοικοκυρές και μαγείρισσες, και δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο πέρα από τις δουλειές του σπιτιού και την εμφάνισή τους.(cinemaclub.gr)

FRENZY
STORY:Ενας αθώος κατηγορείται για τα εγκλήματα ενός επικίνδυνου ψυχοπαθή στο σύγχρονο Λονδίνο.(athinorama.gr)
Σχόλιο: Το the stepford wives είναι περισσότερο μια ταινία μυστηρίου παρά καθαρού τρόμου οπότε το έντονο σασπένς και η ατμόσφαιρα τρόμου απουσιάζουν ως ένα βαθμό, έχει όμως μια πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή, δείχνει αρκετά προχωρημένη σε φεμινιστικά ζητήματα για την εποχή και έχει εξαιρετικές ερμηνείες!

Το frenzy είναι ένα αστυνομικό θρίλερ που έχει μεν μια απλή και συνηθισμένη ειδικά στις μέρες μας ιστορία ωστόσο στα χέρια του Hitchcock αποκτάει μια μεγαλύτερη αξία μιας και σε κερδίζει με τον ρεαλισμό της και προσφέρει έντονο σασπένς με αποτέλεσμα να μην ε αφήνει να βαρεθείς ούτε λεπτό!

Το μεν the stepford wives είναι πιο πρωτότυπο και ξεχωριστό αλλά το frenzy είναι μια πολύ προσεγμένη ταινία απ’όλες τις απόψεις και δεν σε αφήνει να βρεις ψεγάδι πάνω της!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου