Σελίδες

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

CLASSIC DUELS 40




















THE HOUSE WITH THE LAUGHING WINDOWS(1976):70%     ALL THE COLORS OF THE DARK(1972):30%


THE HOUSE WITH THE LAUGHING WINDOWS
STORY:Το «The House With Laughing Windows» αφηγείται την ιστορία ενός συντηρητή έργων τέχνης ο οποίος προσκαλείται σ’ ένα μικρό χωριό για να επιδιορθώσει την τοιχογραφία της τοπικής εκκλησίας. Εκεί μαθαίνει συγκλονιστικά μυστικά για τον δημιουργό του φρέσκο από έναν φίλο του αλλά ο θάνατος του δεύτερου τον παρακινεί να ξεδιαλύνει οριστικά το μυστήριο γύρω από το μακάβριο φρέσκο και το σκοτεινό παρελθόν του.(HORRORMOVIES.GR)

ALL THE COLORS OF THE DARK
STORY:Στο «All The Colors of The Dark» μια γυναίκα που πρόσφατα έχασε σε τροχαίο δυστύχημα το παιδί που κυοφορούσε, γίνεται στόχος μιας καταχθόνιας σέκτας σατανιστών. Ταυτόχρονα παρακολουθείται στενά από έναν αλλόκοτο γαλανομάτη άνδρα.(HORRORMOVIES.GR)




Σχόλιο:Το house with laughing windows είναι ένα ιταλικό giallo που βασίζεται στο μυστήριο και την ανατριχιαστική του ατμόσφαιρα! Το βρήκα κάπως τραβηγμένο σε διάρκεια και σε συνδυασμό με τον αργό ρυθμό και την απουσία δράσης οδηγούν στο να γίνεται βαρετό σε κάποιες στιγμές ωστόσο το σοκαριστικό φινάλε ανταμείβει και καταφέρνει να σε εκπλήξει με τις ανατροπές του παρόλο που μια εξ αυτών μοιάζει τραβηγμένη!
To all the colors of the dark είναι επίσης ιταλικό giallo και επίσης στηρίζεται περισσότερο στο μυστήριο παρά στη δράση και τους φόνους!Εδώ το ενδιαφέρον εστιάζεται στο αν αυτά που βλέπουμε είναι παραισθήσεις της ηρωίδας ή αν όντως είναι θύμα πλεκτάνης σατανιστών!Η πλοκή προχωράει αργά ωστόσο καταφέρνει να μπερδέψει σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει και επιφυλάσσει κάποιες εκπλήξεις,απ'την άλλη όμως το σενάριο φαίνεται κάπως αφελές και μη πειστικό και το γεγονός ότι η κεντρική ηρωίδα φέρεται αρκετά χαζά δεν βοηθάει στο να την συμπαθήσουμε και να συμπάσχουμε μαζί της!
Προσωπικά βρήκα και τα δυο έργα αρκετά αργόσυρτα αλλά ταυτόχρονα και ενδιαφέροντα ωστόσο θεωρώ ότι σε όλους τους τομείς υπερτερεί το the house with laughing windows!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου