Σελίδες

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

CLASSIC DUELS 39





















TERRORVISION(1986):30%                                                           THE DEAD ZONE(1983):70%


TERRORVISION
STORY:Ένα αγόρι προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα εξωγήινο τέρας που έφτασε στη Γη μέσω τηλεοπτικών σημάτων από τον πλανήτη Πλούτωνα και επιτίθεται στα μέλη της οικογένειας του.(b-movies.gr)

THE DEAD ZONE
STORY:Μέχρι τότε, ο Τζόνι Σμιθ ήταν απλά ένας καθηγητής λυκείου, ο οποίος λατρεύει τη δουλειά του και την αρραβωνιαστικιά του. Όμως, η μοιραία σύγκρουση με το αυτοκίνητο του αναποδογυρίζει τον κόσμο του. Όταν συνέρχεται από το κώμα που βρισκόταν για πέντε χρόνια, σύντομα ανακαλύπτει ότι μέσω μιας φυσικής επαφής μ` ένα άτομο, μπορεί να προβλέψει τη μοίρα του. Η επόμενη αντίληψη του είναι ότι αυτό μπορεί να το αλλάξει.(cine.gr)


Σχόλιο:Το terrorvision είναι μια cult κωμωδία τρόμου που προσφέρει ανεγκέφαλη διασκέδαση με την χαβαλεδιάρικη ιστορία της!Το σενάριο δεν έχει λογική και ρεαλισμό ωστόσο διαθέτει χιούμορ,έχει κάποιες προχωρημένες σεναριακές στιγμές και βλέπεται πολύ ευχάριστα!Σκηνοθετικά προσφέρει κάποια πολύ καλά πρακτικά  gore εφέ ωστόσο δεν λείπουν και κάποια παλιομοδίτικα εφέ!Οι ερμηνείες είναι κακές αλλά ταιριάζουν στην cult διάθεση της ταινίας!Αντικειμενικά είναι μια ταινία με αρκετά προβλήματα,αλλά αποτελεί μια ένοχη απόλαυση καθώς γίνεται πολύ διασκεδαστική!
Το the dead zone είναι ένα σοβαρό θρίλερ με έναν πολύ καλό ηθοποιό στον πρωταγωνιστικό ρόλο,τον Christopher Walken και η ιστορία είναι του Stephen King!Τεχνικά τα πάει εξαιρετικά ωστόσο από άποψη τρόμου προσφέρει ελάχιστα μιας και ούτε τρομάγματα έχει ούτε και gore και το μόνο που δικαιολογεί την κατηγοριοποίηση της είναι η ατμόσφαιρα!Το σενάριο έχει αρκετό ενδιαφέρον και περιέχει πολλές υποπλοκές με αποτέλεσμα να μην σε κάνει να βαρεθείς καθόλου ωστόσο το γεγονός πως δεν εστιάζει κάπου συγκεκριμένα ίσως ξενίσει κάποιους!
Πρόκειται για δυο τελείως διαφορετικές ταινίες,η μια έχει cult διάθεση και η άλλη είναι μια σοβαρή ταινία και είναι αποτελεσματικές η κάθε μια στο είδος της ωστόσο προσωπικά προτίμησα το the dead zone λόγω του ότι είναι πιο προσεγμένη και έχει πιο σύνθετη ιστορία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου