Σελίδες

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

CLASSIC DUELS 37





















THE OUTING(1987):40%                                                          WILD BEASTS(1984):60%


THE OUTING
STORY:Ένα αρχαίο τζίνι απελευθερώνεται από το λυχνάρι του, όταν κλέφτες ψάξουν το σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας. Σκοτώνονται και το λυχνάρι έχει μετακινηθεί σε ένα μουσείο στο οποίο και θα μελετηθεί. Η κόρη του επιμελητή είναι σύντομα στην κατοχή του διαβολικού τζίνι και προσκαλεί τους φίλους της για να περάσουν τη νύχτα στο μουσείο, μαζί με κάποιους απρόσκλητους επισκέπτες. Το τζίνι τους σκοτώνει, σε μια προσπάθεια να εκπληρώσει την απόλυτη επιθυμία της.

WILD BEASTS
STORY:Άγρια σαρκοφάγα ζώα του ζωολογικού κήπου τρελαίνονται πίνοντας μολυσμένο νερό, δραπετεύουν από τα κλουβιά τους και αρχίζουν να σπέρνουν τον τρόμο στην πόλη.(b-movies.gr)


Σχόλιο:Το the outing είναι ένα χαβαλεδιάρικο θρίλερ σχετικά με ένα τζίνι που παίρνει διάφορες μορφές και σκοτώνει με ποικίλους τρόπους τα θύματα του ωστόσο θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο διασκεδαστικό με μια πιο προσεγμένη εκτέλεση! Το σενάριο περιλαμβάνει αρκετές χαζές συμπεριφορές από τους χαρακτήρες και έχει κακογραμμένους διαλόγους που κάνουν την ταινία περισσότερο αστεία παρά τρομακτική, οι ερμηνείες δεν είναι καλές και σκηνοθετικά έχει κάποια αποτυχημένα εφέ και επίσης θα ήθελα καλύτερα σκηνοθετημένες τις σκηνές φόνων! Παρά τα προβλήματα ωστόσο έχει την πλάκα του, έχει καλό ρυθμό και δεν κουράζει και μου άρεσε που υπάρχει ποικιλία φόνων!
Το the wild beasts έχει περισσότερες απαιτήσεις τόσο σαν θέμα όσο και από άποψη σκηνοθεσίας!Μου άρεσε η όλη ιδέα και σκηνοθετικά τα πάει αρκετά καλά στο να αποδώσει ρεαλιστικά τις επιθέσεις των ζώων (τα οποία είναι πραγματικά) και επίσης μου άρεσε ότι είναι αρκετά σοκαριστική από άποψη gore!Το σενάριο ωστόσο έχει αρκετά προβλήματα μιας και η πλοκή είναι υποτυπώδης,οι διάλογοι κακογραμμένοι και οι χαρακτήρες είναι τελείως αδιάφοροι με αποτέλεσμα να μην νοιάζεσαι ιδιαίτερα για την τύχη κάποιου!Κάτι άλλο που με κράτησε πίσω απ'το να την απολαύσω είναι η πιθανή πραγματική κακοποίηση των ζώων και γενικά θεωρώ ότι ένας φιλόζωος θα νιώσει απέχθεια βλέποντας την ταινία!
Και οι δυο ταινίες είναι κάπως προβληματικές ωστόσο και οι δυο βλέπονται ευχάριστα!Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο το the wild beasts μιας και θεωρώ ότι έκανε μια πολύ καλύτερη προσπάθεια να ανταποκριθεί στο δύσκολο θέμα του!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου